Reklama

Reklama

O rybáři a jeho ženě

(TV film)
  • Německo Vom Fischer und seiner Frau (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když rybář chytne velkou rybu, zjistí, že je ve skutečnosti zakletým princem. Ryba ho prosí, aby ji pustil zpět a on to rád udělá. Když se to ale dozví jeho žena, nevěří svým uším. Pošle svého muže zpátky k moři za rybou, aby za svůj dobrý skutek žádal odměnu... (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco původně to byla pohádka o pýše a jejím potrestání, v tomto filmovém zpracování se mění na téma - co napadá těhotnou ženu ve vleku hormonů. Ukázkou opravdu nezvykle černého humoru je pak ta část, kdy je rybářka papežem. Bydliště v obráceném hrnci, těhotná žena hlavou církve, rybář vnucující sousedům ryby vytahané z hnijící mořské vody. Podtitulem tohoto skvostu by mohlo být - žít dada. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsi - li spokojen s málem, pak budeš žít moudře a běda mužům, kterým žena vládne. Kdo chce víc, nemá nic. ------ To by si měla uvědomit každá žena - rybářka. Verze od našich germánských sousedů od Nordsee byla pravda trochu jinačí než známe, ale proč ne... * * * ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Mein Gott, das ist schrecklich!!! Das ist skandaaaaaaal! Nein, nein, nein!!! Prosím pěkně němečtí filmaři už točte jenom porno a pohádky nechte třeba rybářům. Hodně beru, ale tohle se nedalo vydržet! Příšerní herci nebo co to bylo, pohádková poetika veškerá žádná, hnusná německá umělost a neskutečný stupid všude kam pohlédla kamera, která jediná za něco stála. Nejhorší masakr je, že němci s klidem dokážou prznit klasiku svých proslavených legend a sice bří Grimmů. Ti by Christiana Theedeho a spol jistě drasticky odstranili, jak bylo v jejich pohádkách zvykem, aby už nikdy nezavadil o jejich literární díla. Absolutně nedoporučuji věnovat této nebetyčné kravině ani minutu vašeho života. Mé hodnocení: 0% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pohádka, prostě ne taková, romantická, na jakou jsme zvyklí z naší české produkce, byť jest původem slovanským z pera Alexandra Sergejeviče Puškina, O rybářovi a rybce z roku 1833. My Češi jsme prostě takoví romantici a snílkové ve skrytu své duše a germáni (potažmo i anglosaské či severské oblasti) jsou poněkud drsnější a to se musí jistě zobrazovat i na jejich filmové či knižní produkci (mimo jiné). Takže pohádka to ano, ale taková poněkud chladnější. A není důvod jí přidělovat extrémně nízký počet hodnotících hvězdiček či dokonce odpad. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála "pohádek", kterou jsem měl štěstí vidět tyhle Vánoce celou. Těch 50 minut bylo tak akorát, protože ještě jedno přání a už by to bylo o hvězdu méně. 5/10 ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

... a pak jsem se probudila. Příběh? Kdeže! Je to snová iniciace (těhotné) ženy. Ve snu proběhne splnění jejích snů tak, aby pochopila, že to, jak a kde žije, je to nejlepší a byla si jistá sebou, svým myšlením a svým místem na světě. Kdyby takovýto reailistický sen potkal každého když dospívá, bylo by méně frustrátů a ambiciozních blbců a na světě by bylo přijemněji. Ztvárnění bylo ryze německé, opravdu hororově surrealistický byl ten halibut (kua proč to měl být zakletý princ a když už, proč nebyl vysvobozen? - aha byl to prostě sen, nojo) a jeho zjevování a děj natahovaný neustálými pochody rybáře k moři a jeho stupid rýmovačkou, které jsem přeskakovala. Nicméně jako příloha k jídlu na třikrát to bylo celkem stravitelné. ()

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Všem, kteří hodnotí tenhle film jako "odpad" závidím. Je to důkaz, že ještě neviděli opravdu špatný film. Cílová skupina tohohle filmu je 15-, MeinGotti... ()

AriAries 

všechny recenze uživatele

Německé pohádce se vyrovná snad už leda polský dabing. Zajímalo by mě, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Možná si neuvědomili, že dnešní generace není zocelená výcvikem Hitlerjugend, aby mohla bez úhony zvládat tyhle pecky. Ale abych nekřivdil - tohle je ještě jeden z jejich lepších kousků. I když je těžké tomu věřit. Dvě hvězdičky jsou hlavně za sdělení dětem, že kdo chce víc, nemá nic. Expedoval bych tuhle pohádku do USA a Ruska. Pokud by tamní děti přežily ten její fádní ráz, a vzaly si to k srdci, mohla by se ještě zasloužit o lepší zítřky. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Klasická nudná adaptace známé pohádky o zlaté rybce. Sice má jen 59 minut, ale i tak se pozornost nemůže věnovat jen tomu, že slečně nestačí jen zámek, ona chce hrad, potom chce být královnou, potom císařovnou, potom papežem... A potom nemají nic. Snad jen chvilkové hezké momenty s kamerou tomu hrají do karet, jinak to je klasická německá pohádka, která bude spláchnuta vlnou dalších. ()

svetylko 

všechny recenze uživatele

Trochu ukřivděné hodnocení, vůbec to není tak špatné. Kdyby to byla naše, čeká pohádka, tak to hodnocení tady bude 60%. ()

Gig odpad!

všechny recenze uživatele

Za ty německé pokusy o natočení pohádek by měli střílet. To nemám sílu ani hodnotit. Tu není sympatické snad nic. Kdyby aspoň ty herečky uměly vybrat, které by byly sympatické a na které se dá koukat, když už za nic. To je snad poprvé a doufám, že naposled, kdy se tu vyjadřuju ke všem těmto pokusům o pohádky. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Proti úchylným českým sračkopohádkám, které vypadají jak z produkce teletubies pro divizi Chánov, je tohle docela pěkná záležitost. Musím říct, že už dlouho se mi nestalo, že bych se na nějakou pohádku zadíval a že by mě opravdu zaujala. Hlavně musím vyzdvihnout práci s atmosférou, kterou už jsem zahlédl u pár dalších německých pohádek. V téhle eskaluje ta tísnivá a zvláštní nálada odloučenosti, samoty a úpadku. Kdyby to trochu nezabili jalovým závěrem, mohlo to být hodně dobré. Navíc je třeba ocenit velmi užitečné sdělení, které se v tomto kabátku dostane pod kůži. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama