Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

NJD 

všechny recenze uživatele

Parádní adaptace původní britské klasiky. Šteindlerovi se kupodivu parádně povedlo přizpůsobit suchej britskej humor z originálního Kanclu na tuhle českou verzi. A Kopta? Ten se snad pro tuhle roli narodil! Docela by mě zajímal, jak by reagoval Gervais, kdyby mohl jeho výkon ohodnotit :) Za mě jediný trochu mínus jsou některá další herecká obsazení - zvlášť Sara Venclovská místy působila jako herečka z amatérského divadla. Celkově mám však z tohodle projektu strašnou radost a vsadil bych se, že celkově nízký hodnocení má z velký části na svědomí divácká neznalost originálu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsou u seriálu uvedeni scénáristi, když jedinou práci tu odvedl překladatel. Přesto výsledek dopadl lépe než ona děsivá americká zpotvořenina vynikajícího anglického originálu. A česká verze měla dokonce oproti anglické předloze i několik předností. Konkrétně řečeno dvě, představitelky ženských rolí byly totiž daleko hezčí a přitažlivější! PS: Jinak tedy musím říci, že před deseti lety mi originál přišel velmi nápaditý a ten šéf příšerný, ovšem s rostoucími zkušenostmi z všelijakých zaměstnání musím říct, že realita je daleko fantazijnější než seriál a ten šéf by patřil tak do lepšího průměru, ať se jedná o inteligenci, vtip nebo chování k lidem. Nezapomenutelná třeba byla jedna šéfová... která byla velká kamarádka s jednou kolegyní, chodily spolu doslova všude (Pavlí, potřebuju čurat, pojď se mnou!), byla zaměřená na detail, a to na úplný detail („koukejte zaplatit čezu ten nedoplatek 0,01 Kč, nebo nám vypnou elektřinu!“ anebo: „jestli po nás dodavatel bude chtít to haléřové zaokrouhlení na faktuře 0,06 Kč, osobně jim to donesete na vrátnici, z firemního účtu se to platit nebude!“), v kadenci slov a délce proslovu by překonala i Novotného, když za humny vykládá svou nejoblíbenější historku, jak přišel k jizvě (čtvrt hodiny si stěžuje, že kvůli objížďce v jedné obci strávila na cestě do práce o čtyři minuty víc), vždy přiznávající svou chybu („jak to, že mě třikrát ústně urgujete, to není divu, že na to zapomenu, máte mi poslat mail!“) a její vyšetřovací metody a dedukční schopnosti by jí záviděl i Colombo (Pavlí, si představ, dneska jsem si ve svým autě sedla do něčeho mokrýho, no mlíko to nebude, protože nákupní taška byla suchá, jé, mě to tak studí a podívej, jak mám mokrý kalhoty!) a kdybyste to nevěděli, nejhorší zranění je, když člověka kousne kočka do malíčku. To pak jeden tři dny nemůže vůbec nic dělat, chodí z práce o tři hodiny dřív, aby si pořádně odpočinul, podrobně referuje kolegyni Pavlí o aktuálním stavu zranění (jé, ono mi v tom začalo cukat. jé a teď to ale fakt bolí. jé, teď jsem jím omylem ťukla do klávesnice), do práce a z práce ji musí vozit manžel, páč s nefunkčním malíčkem na levé ruce se prostě řídit nedá, to dá rozum. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která Kanclu škodí, je fakt, že jde o doslovný remake kopírující téměř záběr po záběru všechny díly první série britského originálu. Lze tak vidět, že brněnská verze nemá žádnou váhu, jen striktně předepsanou dějovou strukturu, vtipy a postavy - herci tak nemohou těžit nic z vlastní individuality a spíše se otrocky napodobují herecké výkony svých předobrazů (Gervais, Freeman apod.) a divák pak odpočítává, kdy nastane jaká scéna. V rámci českých sitcomů jde však o jasný nadprůměr, který ale nejspíš osloví ty, jenž s originálem nepřišli do styku. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Téměř naprosto kopírující originál. Václav Kopta je ideální představitel, podle mne i lepší, jak v původní britské sérii, protože... byl extrémně nesympatický. Nevím, zda se režie mohla odchýlit od předlohy více, každopádně je velká škoda, že se tak nestalo. Vtípky čistě českého charakteru by se asi daly spočítat na jedné ruce, přitom naše specifické prostředí by jistě našlo spoustu zajímavých námětů. No a pak to, že seriál je z brněnské lokace a vůbec se nepoužije místní nářečí, natož hantec, je největší chyba. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Anglický kancl mám rád, americký kancl nemám rád.. jak mohu mít rád český kancl? První díl not BAD.. anglický humor a styl je sice očividně kopírovaný jak moc to jen jde, ale trochu se to ztrácí v postavě šéfa Václava Kopty. On je totiž bohužel moc sympatický, každý ho totiž známe jako "vtipného" komika. Naproti tomu Gervais je "drsný" komik, který se neštítí ničeho, ani si dělat legraci třeba z postižených lidí. No uvidíme, třeba z pana šéfa bude na konci série taky pěkná "PASSY". ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama