Reklama

Reklama

Milenec z vesmíru

(seriál)
  • Jižní Korea Byeoleseo on geudae (více)

VOD (1)

Epizody(21)

Mimozemšťan, který přišel na zemi před 400 lety, má možnost vrátit se na rodnou planetu, ale když se seznámí se slavnou herečkou, domů se mu nechce. (Netflix)

Recenze (37)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda, že Ji Hyeon Jeon vzala roli v seriálu, kde jsme si ji mohli konečně pořádně užít. A jsem ráda, že ten seriál měl tak skvostný, dojemný a vtipný scénář. A jsem ještě radši, že jejím milým byl zrovna Soo Hyun Kim, který od Dream high udělal obrovský herecký pokrok. Byla by to hezká romantická komedie sama o sobě, ale ještě něco navíc tomu přidává lehké fantasy a postupně odkrývaná minulost. Perfektně vyladěné outfity a krásné interiéry jsou u korejských seriálů už zvykem, ale na šílené sluneční brýle hlavní hrdinky jen tak nezapomenu. Vlastně mi nedá spát celý její šatník a postel plná chlupatých polštářků :) Snažila jsem se to maskovat, ale myslím, že je to podle mého komentáře jasné - ano, je to moje srdcovka. I tak se ale pokusím být objektivní, soundtrack byl sice pěkný a i když tam mám pár oblíbených, slyšela jsem už i lepší. To ale neznamená, že ho teď nebudu denně poslouchat a stýskat si po bláznivé Song Yi a jejím chladném ufounovi. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Co na to říct, snad jen že po dlouhé době jdu zase s proudem. :-D Do Min Joon je fešák s nadpřirozenými schopnostmi, Chun Song Yi je zase sassy girl a nespadá do kolonky hloupých hrdinek. Bavilo mě, a to moc, koukat na interakce mezi postavami, blbly, byly vážné, měly důstojnost, aby ji zase mohly ztratit, byly zamilované, nenáviděly a fakt to vypadalo, že to tak cítí. Záporák byl také pěkný psychouš. Co mi ovšem vadilo, v rámci vyšetřování a odkrývání všeho možného, vždy přišel nějaký důkaz, jak se to scénáristům hodilo, vůbec nepracovali s tím, co už měli v rukou. Problémy prostě neřešili s tím, co už měli, ale vždycky tam šoupli něco nového, aby se to někam posunulo/vyřešilo. Nebylo to vyloženě hrozné, ale trochu mě to mrzelo, protože jinak si nemám moc na co stěžovat. Ano, ke konci jsem pocítila lehkou rozmělněnost a trochu se bála toho, že seriál navýšili o jeden díl, ale nakonec to ukočírovali vcelku fajn. Konec byl sice trošku jiný, než jsem chtěla i než jsem očekávala, ale vyložené zklamání to nebylo – naopak oceňuji, že zrovna tohle jsem nečekala. Plusové body: OST, herecké výkony (byla jsem opravdu nad míru spokojená, hlavní dvě postavy byly skvělé, ale nečekala jsem, že tolik budou dobré i vedlejší postavy – Song Yiin bratr, její kamarádka z půjčovny komiksů, záporák nebyl špatný, dokonce i policie odvedla slušnou práci ;-) a ke konci mě překvapila Yoo In Na, nahodila nový výraz, a i když vedle Jun Ji Hyun působila jako šedá myška, rozhodně její výkon nebyl špatný), scény, kde postava Do Min Joona sedí a komentuje, co se událo a co cítil, v podstatě všechny retrospektivní scény, které určité momenty ukazovaly zase v novém světle. To všechno mě oslovilo, působilo velmi sympaticky a hlavně jsem se díky tomu nenudila při sledování. Sečteno, podtrženo, má to své mouchy i minimum momentů, které se mi zrovna moc nelíbily, ale určitě je to seriál, který si zaslouží vaší pozornost. P.S.: Všimli jste si ve scéně, kdy Song Yi čte mangu, že v ní listuje odzadu dopředu? Jde vidět, že herečka mangu nikdy nečetla. :-D ... Ale je fakt, že se na to rychle zapomíná. Mám pocit, že po dalším zhlédnutí se půjde s hvězdičkou dolů. Edit.: 10. 4. Nadšení ochladlo a nakonec… ono to zase taková pecka nebyla. :-D Snižuji na 4*, alei tak všemi deseti doporučuji. Přeloženo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád korejskú kinematografiu. Nie netflixovské oliheň šaškárne, ale ich drsné kriminálky a naivnú romantiku. No a som myslel - len tak - že idem kukať doramy. A som nevedel, že to bude telenovela. :D Nakoniec mi to s prestávkami trvalo zhliadnuť skoro dva roky. Emócie takmer žiadne, pretože to nie je vážne dielo. Najviac asi averzia voči pesničke “You are my destiny” a sklamanie - alebo lepšie: výčitky, že Ji-hyeon Jeon už nie je najkrajšia žena sveta. Že ju tu dokonca tá druhá herečka predčila. Ale na zapĺňanie medzier v jej filmografii je to ok. Väčšine by to asi nestačilo, ale za všetky emócie z jej minulých diel, mi tie tri červené hviezdičky, na jej profile, stáli. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Úplně mi k sobě nesedl ústřední pár, což je u romantického dramatu dost důležité, ale seriál to vynahradí roztomilým humorem, sci-fi prvky (jen se v tom nešťourejte, hlubší analýzu neobstojí) a dobrým záporákem (ajaj, ten jeho prstýnek ze zahnutého hřebíku). Seriál měl být tak o pět dílů kratší, protože v druhé polovině se hodně opakuje (ona ho chce, on se chová jako kretén, ona se dostane do nebezpečí, on ji zachrání). Ale chvílemi tu máte i hlubší témata, jako když hrdinka Song-Yi předstírá nevědomost jenom proto, aby si užila pár chvílí štěstí se svým vyvoleným. Začínám mít pocit, že korejská dramata mají problém s uspěchaností konců, protože tohle je moje třetí k-drama a všechny tři se v závěrečným dílech řítily do finiše přehnaným tempem. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Absolutně uvěřitelná Jeon Ji-hyeon v roli sebestředné, arogantní, úspěšné star, ne už zrovna teenagerského věku. Mám pocit, že hraje samu sebe - prodává své skutečné pocity - umocňuje je (až lehce paroduje), + dodává jim nádech ironie, hloubku, soucit a ještě to celé utáhne až do konce (řekl bych, že její nejlepší role od Deiji z roku 2006). Toto je nediskutabilně ohromné plus seriálu You Who Came From The Stars. Plus výborně obsazená hromada mě známých, dalších herců v hlavních, vedlejších i epizodních rolích (napočítal jsem jich minimálně 11). Potěšila Yoo In-na - vždy, když byla na plátně, se na ni dobře dívalo. A závěr je takový, že délkou absolutně sedl. Když to celé porovnám s aktuálně běžící Empress Ki, už teď věřím, že TOTO je lepší. Vlastně téměř bezchybné. ■ Vtípek 1 (epizoda 5): Hláška: "Vypadáš tak mladě, že přijde Suzy (zpěvačka, herečka, aktuálně 19 let) a bude se s tebou chtít kamarádit." Vtípek 2 (epizoda 17): Samotná Suzy obsazená do několikaminutové, necameové role studentky, flirtující se svým bývalým profesorem :) (další vtípek může být v tom, že je mimo Jeon Ji-hyeon jedinou ženou, na kterou v celém seriálu poměrně chladný Kim Soo-Hyun pozitivně zareaguje). ■ P.S. Na to, že se v sci-fi romanci vyskytuje antisociální vraždící jedinec, je to místy kupodivu docela zábava :). ■ Sice s nepůvodní hudbou, ale seriál vystihující MV http://www.youtube.com/watch?v=uGEaqE9FYMw Další MV: Song od Hyolyn http://www.youtube.com/watch?v=CYyD1cQoIJY ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Asi se na mě podepsalo všeobecné nadšení a já nedostala to, co jsem čekala. Navíc nejsem fanouškem Jeon Ji-hyeon, takže ani ona mě do kolen nesrazila. Hrála skvěle, bylo vidět, že ji to bavilo, ale asi jí na mě bylo prostě moc (přirovnávat ji k Božské, to jsi teda, Pedrosi, přehnal :^p) a navíc mi není příjemný její hlas. Ve filmech jsem s ní žádný problém neměla. Seriál jako takový byl skvěle napsaný, ale zase ne tak, že bych musela koukat, koukat a koukat. Klidně jsem si dala i několikadenní pauzu a nechyběl mi, nebyla jsem zvědavá, co bude dál. Soundtrack byl nevýrazný a žádná z melodií mě nechytla za srdce. Byla tam místa, kdy jsem si říkala: Zkraťte to. Za to camea byla fajn. Suzy a narážka na Dream High byla super, takové věci mám ráda. Připomněla mi narážku na Shin Min-ah jestli náhodou není gumiho (Arang And The Magistrate) a stejně i pobavila. Konečně jsem viděla v civilu Yoo Woo-jina, který měl v již zmíněné Arang skvělé finále. No a Ryu Seung-ryong v kratičké roli učence neztratil nic ze svého charisma. Nadprůměrným pro mě tenhle seriál dělá prolínání minulosti s přítomností a monology hlavního hrdiny, i když mi jeho působení u tabule připomínalo naše Básníky. Tyhle momenty se mi líbily asi ze všeho nejvíc. Z konce jsem spíš rozpačitá, ale asi to tak mělo být, aby si jisté otázky divák zodpověděl sám. Jsem zvyklá zaokrouhlovat, ale raději bych tu čtvrtou hvězdu rozpůlila. 3,5* ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Kúsok histórie, sci-fi a fantazy, drámy a romantickej komédie a dokonca aj kúsok krimi. Začiatok je skôr dráma a potom sa to rozvinie do romantickej komédie, kde komédia je veľmi dobre zmiešaná, pôsobí úplne nenútene. Najprv som si nebola istá, či sa mi to bude páčiť kvôli arogantnému správaniu postáv ale postupne sa odkrýva minulosť a postavy sa vyvíjajú. Zatiaľ čo paralelne beží vyšetrovanie vraždy, pričom to atmosféru nezaťaží a celkovo je to oddychové sledovanie. Má to lepší príbeh a hlavný pár než Goblin, žiadna epizóda nenudí, ale romantika sa mi viac páčila v Rooftop Prince (ústredná dvojka sa mali k sebe bližšie, a nepáčilo sa mi ako mimozemšťan z nej robil blázna - gaslighting). Potešilo ma, že sa spomenuli nejaké veci z psychológie, síce som o nich už vedela, no bola som rada, že boli zakomponované a vznikli tým vtipné scénky. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scénář, výborné obsazení, nezapomenutelné charaktery (hlavně The Bad postavy), Alien a úžasná Ji Hyeon Jeon...... ()

runner85

všechny recenze uživatele

Prvý diel celkom navnadil, uvidíme čo bude dalej... 4*. A tie nohy :o Druhý diel, o dačo slabší .... i ked koniec dačo začína slubovať .... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Paráda! Jeon Ji-hyeon patří mezi mé nejoblíbenější herečky a zde nádherně předvádí proč – role typu „Moje drzá holka“ jí neskutečně sednou, umí se v nich patřičně vyřádit a není pochyb, že i samotné natáčení seriálu si musela ukrutně užívat :-) Co a jak dokáže zahrát je prostě neuvěřitelné a vykouzlí vám úsměv na tváři během momentíku. Ale i úlohu namyšlené arogantní top herečky zvládla též brilantně, to by jí jeden zbaštil i s navijákem, ačkoli pod tím divadlem pro publikum se skrývala zraněná, hodná a citlivá dívka... Oproti tomu Kim Soo-Hyun měl jinou úlohu a zhostil se jí opravdu věrohodně – toho „ledového muže“ ztvárnil parádně, ačkoli samozřejmě musel vzhledem k tématu seriálu nakonec i nějaké ty silné emoce pustit na světlo – ono kdo by taky nepodlehl překrásně roztomilé Jeon Ji-hyeon že :-) Krom hlavní dvojky celý seriál příjemně zpestřují postupně mnohé vysvětlující prostřihy do minulosti a i ty vysokoškolské přednášky našeho milého mimozemšťana tomu dodávají šťávu a hloubku. Hudba taky podmanivá, vkusné instrumentální skladby či kouzená píseň „My Destiny“. Co mne celkem dost překvapilo (ale mile) byl vážný podtext celého příběhu, ty vraždy a trocha krimi tématiky to hezky okořenila a přidala k příjemné romantické komedii patřičnou dávku napětí. Po druhém zhlédnutí dodávám, že vše napsané stále platí. Ano, napětí se trochu vytratilo když si člověk pamatuje hlavní body, zábavnost však nikoli, ač některé zábavné scénky působí hloupě. Celkově ale děsně milý a zábavný kousek, a tak kvalitních mezi korejskými seriály opravdu mnoho není. Jen Folpa a ty jeho tragické titulky - no "vyděli" jste to někdy? :-) ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Trošku nedotiahnuté, ale pekné a slušné. Charaktery postáv sú vystihnuté perfektne a veľmi som sa potešila Ji Hyeon Jeon, ktorá ohromne zahrala rolu navonok namyslenej bohatej herečky. Pokiaľ vás neosloví dej, určite vás zaujmú povahy postáv. Dá sa na ne totiž dobre pozerať a skúmať ich konanie. Ideálna oddychovka, ktorú odporúčam pozrieť. Síce nenúti hltať jednu časť za druhou a po rozporuplnom konci fakt neviem, čo si mám myslieť, ale na druhej strane som sa nenudila. A keď už aj, tak len málo a vtipné scény to vynahradili. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som si užila, veľmi dobré aj pekné. Vtipné, smutné, zaláskované. Plné "osvieteného múdra". Všetky postavy tu boli skutočne dobré, ešte aj ten najväčší záporák. Len ten účes mal Kim Soo Hyun, no povedzme "na blbečka", ale on je dobrý ešte aj s niečím takým na hlave :-) ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nevím, proč tomu těch pět hvězdiček dávám. První půlku epizod jsem hodnotila tak na dvě-tři hvězdičky, protože teda ty dramatický zvraty, přeafektovaný herečky, dramatický záběry když někdo otočí hlavou nebo prstenem mě naprosto vytáčely, a Kim Soo-hyeon v roli Do Min-ju mě absolutně neseděl a nechápala jsem ho. Ale! Nevím, co se s tím scénářem, hraním a kamerou stalo v druhý půlce, najednou to všechno do sebe líp zapadalo a úplně mě to chytlo za srdce. Taková krásná věc! ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle je jedno z mála doramat, kde přidaný díl navíc není na škodu. Většinou jsem totiž měla zkušenost, že když se v průběhu rozhodli přidat díl, tak to bylo znát a byl tam úplně zbytečný. Tady to bylo krásně zakomponované, že si vůbec nedokážu představit, co by bylo, kdyby to mělo jen původních 20. Už od počátku byla každá hodinka s Do Min Joonem (Kim Soo Hyun) a Cheon Song Yi (Jun Ji Hyun) jako takové pohlazení pro duši. I když tam tedy nebyla nouze ani o vraždy, podvody, lži a tak :-D :-D :-D Nuda zde opravdu nehrozí!!! Herecké obsazení bylo skvělé! Příběh se mi velmi líbil, téma nové a originální, a efekty byly úžasné! Zároveň skvělé bylo, že zatímco u cca 95 % doramat či seriálů je konec jasný hned od začátku a jedinou otázkou je, jak se k němu dojde, tak tady jsem byla naplnutá až od poslední chvíle, jak to tedy vlastně dopadne :-D Určitě není zbytečné si to pustit. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

pozerateľné... a miestami fakt zábavné... miestami typicky kórejsko-seriálové - predĺžené až do nepríčetnosti (v zmysle, že Vy sa dostávate do nepríčetnosti, kedy príde ďalšia scéna miesto 250 pohľadov na daný moment) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sassy girl ve své životní roli! Jakákoliv slova nedokážou dostatečně popsat, vystihnout jak úžasný herecký koncert tu rozehrála, to se prostě musí vidět!!! Skoro se mi chce napsat, že Ji Hyeon Jeon tady dosáhla na úroveň "Božské" Ye-jin...... Chvíli je to ta nejpřesvědčivější megastar s hvězdnými manýry, chvíli bláznivé třeštidlo, tu pak citlivé děvče plné emocí, radosti a smutku a tak bych mohl pokračovat dál a dál.....a to její legendární "zabiju Tě" Tohle je jediná ženská na planetě od který bych se nechal dobrovolně terorizovat :))) Ale abych nezůstal jen u ní, úžasných věcí je tu spousta. Skvělý scénář, který dává nahlédnout do filmového a seriálového světa a všech různých intrik, zastupujících agentur, bojů mezi herečkami. Fantastický E.T. mimozemštan. Dokonalé prolínání s dějem odehrávajícím se v daleké minulosti. Nezapomenutelné komentáře hlavního hrdiny, skvělé záporné postavy, humorné scénky, při kterých se smíchem válíte pod stolem, dojemné u kterých cítíte vlhko v očích a závěr, který to naštěstí nezabije. Prostě dokonalost a mě už ted moc mrzí, že už to mám za sebou. Jo a nemohu opomenout skvostné titule, hlášky tipu "nedělej Zagorku"...."copak jsem Rumburak"...."mluv česky"...."vypadáš jak Křemílek" atd. no tak Ty mě taky dostávaly do kolen :) ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na korejská dramata koukala celkem hodně, ale poslední dobou se mi nedaří najít žádné, které by mě bralo tolik, jako dřív. :( Toto jsem ani nedokoukala, vzdala jsem to asi po 8. epizodě. Fakt mě to jejich protahování a omílání dokola nebavilo... Kdyby mi chtěl někdo nějaké dobré k-drama poradit, směle do toho! ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Jo... tak nějak takhle by se to mělo dělat. Inteligentní klidný chlápek se superschopnostmi a hloupá herečka, která těží ze svého vzhledu. Tomu říkám parádní kombinace, která už od začátku zaručovala kopu zábavy. Je to zábavné, ale i napínavé zároveň, akorát bych se obešel bez flashbacků, které nemám rád a přeskakování důležitých rozhovorů, aby se dokončil na konci dílu při dalším flashbacku. Jinak rozhodně doporučuji se na tuto doramu podívat, protože je skvělá. ()

Reklama

Reklama