Reklama

Reklama

David Suchet - v kůži Poirota

  • Velká Británie Being Poirot (více)

Nejslavnější představitel legendárního detektiva vzpomíná na téměř čtvrt století natáčení populární televizní série. Knírek, buřinka a vycházková hůlka provázely anglického herce Davida Sucheta čtvrt století. Televizní seriál podle detektivek Agathy Christie Hercule Poirot se v Británii začal vysílat v roce 1989, ale natáčet se pochopitelně začalo mnohem dříve. Poslední klapka pak padla v roce 2013. U všech důležitých momentů natáčení poslední řady, v níž, jak víme, Poirot skoná, byl tentokrát i dokumentární štáb. Budeme svědky pohnutých chvil při filmování scény samotného umírání, kterému kromě štábu přihlížela dokonce i Suchetova manželka, můžeme sledovat i opravdu poslední záběr a následné projevy díků. Kromě řady rozhovorů s důležitými spolutvůrci televizního Poirota počínaje producenty a konče hudebním skladatelem, se spolu s Davidem Suchetem vrátíme do doby, kdy se s Poirotem teprve začal seznamovat. Prozradí nám, jak se líbil dceři Agathy Christie Rosalind, jak se spřátelil se spisovatelčiným vnukem, jak se na roli připravoval. Bude se také cestovat: vypravíme se například do Belgie, kde herec ke svému překvapení objeví v jednom muzeu Poirotův rodný list. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

vesper001 

všechny recenze uživatele

David Suchet věnoval své životní roli spoustu času a sil a proto se stal nejlepším Poirotem v dějinách filmu. Když jsem zjistila, jak pečlivě studoval všechny knižní předlohy i život jejich autorky, s jakou úctou a zodpovědností ke své postavě přistupoval a s jakou pokorou přijímá slávu plynoucí z jeho vynikající práce, začala jsem si ho vážit ještě víc. Pozoruhodný člověk – David i Hercule. „Poslouchám, co mi říkáte, ale slyším, co si myslíte.“ ()

jakubi 

všechny recenze uživatele

Více než 20 let učím literaturu, ale Agathu Christie jsem probírala jen letem světem... Už tomu tak nebude... Začalo to nevinně sledováním seriálu s Davidem Suchetem v roli Poirota. Vždy jsem zaspala rozuzlení, což mě vedlo k přečtení několika románů a životopisu Agathy... a od té doby je Agatha mou srdeční záležitostí a Poirot mou láskou. Tento dokument je dle mého názoru úžasný. David roli vzal opravdu poctivě a svědomitě. Nenechal si ujít jediný detail. Rolí žil a tak by to mělo být. David Suchet ve mně vzbuzuje úctu, je úžasný stejně jako Hercule. Zkrátka se oba našli. Kdo má rád Poirota, a neviděl dokument, tak šup šup, bez toho nemůžete žít. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu či filmů povinnost. Velmi zdvořile Suchet provází diváka po zásadních místech Poirotova filmového života a setkává se s lidmi, kteří buď jsou příbuzní Agathy Christie nebo se spoluautory seriálu či filmů. Báječné setkání a velmi obohacující pro všechny, kdo Poirota milují. Hudba: Malcolm Laws & Nainita Desai ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fanúšikom seriálu/postavy to asi veľa nedá. Pochybujem, že sa dozvedia niečo, čo nevedeli; v tomto smere je dokument príliš skratkovitý a povrchný. Uvidia síce milovaného herca bez povestných fúzikov, ale ak sú jeho skutoční fanúšikovia, určite ho už tak videli (napríklad v Dokonalej vražde). Chvíľu sa zobne do tohto (pre univerzum zásadná vražda v Orient exprese), potom do tamtoho (návšteva domu Agathy Christie), ale pri ničom dlho nezostaneme a tak je výsledok len veľmi všeobecný. Čo sa týka tých, ktorí seriál nesledujú, tak tým fakt neviem, čo by dokument dal. Iste, môže ich čisto teoreticky navnadiť na sledovanie seriálu, ale ak by seriál chceli pozerať, pozerali by ho aj bez zhliadnutia dokumentu. Či? ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Naprostá povinnost pro 'Poirotovce'. Dokument osvětluje způsob výběru hlavního herce rodinou Agathy Christie i to, jak se následně Suchet připravoval na roli (jeho seznam poznámek o Poirotovi, které vyčetl ze všech knih o něm, mne pobavil a ohromil). David Suchet je prostě dokonalý herec ŽIJÍCÍ svou postavu celých 25let. Když jsem viděla, jak ho sebralo natáčení Opony - a to jak na place, kde zamáčkl slzu, tak když o tomto díle vyprávěl s pohnutím v hlase a chvěla se mu brada... Nikdo už nikdy nepřekoná jeho výkon v této roli a myslím, že se o to už ani nikdo z úcty k jeho dokonalému výkonu nepokusí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama