Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

sheen 

všechny recenze uživatele

Dočkal jsem se ještě dalšího dílu a nyní již opravdu závěrečného této úžasné filmové série s tématikou bojového umění. Film je o krapet lepší než předešlý díl, řadím ho za první a druhý díl. Donnie Yen opět dokazuje, že je akční mega star a touto rolí se stal s nadsázkou nesmrtelným, tedy alespoň pro fandy filmů, kteří mají rádi bojové umění. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Ip Man má sice pěkně a přehledně natočené souboje, ale snad kromě rvačky Bruce-Leeho nic, co by v předchozích dílech již nebylo zpracováno nápaditěji a lépe. Příběh je jednoduchý jako vždy a neustálé výzvy k soubojům typu "pojď, já ti ukážu, že mé bojové umění je lepší než tvé" už vyznívají spíš úsměvně. Do toho černobílé vidění světa - zlí bílí Američané vs. hodní Číňané a aby se neřeklo, tak i jeden hodný černoch. Čínská propaganda je završena ve finále, kdy americký mariňák začne prohlašovat něco o nadřazenosti Američanů (skoro v duchu nacistické ideologie) a Ip Man se nakonec rozhodne, že zůstane se synem raději v Číně, než v té ukrutně zlé Americe, kde jsou Číňané jen "ponižováni a šikanováni". No, ale zase to má pěkně vystajlovaného Bruce Leeho a pěkné Kung-Fu, u kterého není nuda, takže 60% se tomu dá dát v pohodě... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Více než uspokojivé vyvrcholení skvělé série, která se po celou dobu pyšnila především absolutně špičkovými bojovými scénami a až nezvykle působivými zápletkami, a i tento závěrečný díl není v tomto směru výjimkou, možná tedy jen v souvislosti s onou zápletkou by se dalo podotknou, že tentokrát působí až příliš šablonovitě a chvílemi i trochu bez záživnějšího spádu, nicméně pro mě osobně tu zůstalo to nejzásadnější a navíc v nejmaximálnější možné kvalitě, a to množství dokonalých, strhujících soubojů, u kterých jsem se opět jen tetelil blahem a jako luxusní bonus tu řádí můj milovaný a nedotknutelný Scott Adkins, každopádně veškerá jejich choreografie a nasnímání je jedna velká paráda, zkrátka Martial arts v nejpůsobivější možné podobě. Jinak Donnie Yen jako Ip Man nepřekonatelný, charismatický, sympatický a výrazný muž, kterému lze věřit každé slovo, stejně jako každý úder, a díky němu zde fungují i emoce a dramatické situace, jelikož je stejně tak dobrý herec jako bojovník. Závěr je pak především pro příznivce této série velice silný, škoda tedy jen toho méně tuctovějšího příběhu, neboť jinak se jedná o skutečný žánrový skvost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmy s Ip Manom nikdy nesklamú, nesklamal ani tento posledný diel. Záporáci sa mi ale zdali trocha čudní, najmä ten mladý americký rasistický seržant. To že dokázal v závere viesť s Ip Manom rovnocenný súboj a poraziť všetkých čínskych majstrov, to mi akosi hlava nepobrala. No dá sa to prepáčiť, dejová linka aj súboje boli na slušnej úrovni. A páčil sa mi aj pekný, emotívne podfarbený koniec. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tady něco strašně moc smrdí. Třetí díl jsem bral jako krásnou a důstojnou rozlučku Donnieho Yena za touhle sérií, jenže přišla Americko Čínská krize a všechno je jinak. Musel být povolán Ip Man, aby byl svědkem toho, jak je Číňanům v Americe ubližováno a samozřejmě aby jim na za to nakopal zadek. Bylo mě smutno za Scotta Adkinse, jehož kariéra upadá a tak se nechal Číňanama zaplatit, aby jim posloužil pro tyto propagační účely. Abyste mě špatně nepochopili. Série Ip Man se o politiku vždy tak trošku opírala. Britové v Hongkongu také nejsou vykreslování v kdovíjakých barvách, o Japoncích nemluvě. Ale je spíše jasné z jakých pohnutek tento 4. díl vzniknul. A s tím mám veliký problém. Souboje jsou pořád poměrně kvalitní, přestože na takovou bitku proti 10 Japoncům nemají ani náhodou. Zbytek filmu bych nejraději vyhodil do koše a zapomněl že vůbec někdy vznikl. 50% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)

Reklama

Reklama