Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (147)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po čtvrté setkání s panem Ipem s tváří Donnie Yena a po 4. skvěle. Celá série si jde svou cestou a závěrečná koláž krásně ukáže celou pouť. Člověk je až na měkko. Jednou, třeba za pět let až si dám celou sérii jako maratón, věřím, že ty pocity budou ještě silnější. Jinak ano, pan Ip je opět hodný, nedělá chyby a vše vyhraje. Zachrání všechny a i čínské Kung fu. Ale občas prostě právě podobný film, podobný hrdina a podobný zážitek dá jednomu víru, že takoví ještě na tom našem světě někde jsou. Takže pohádce pro dospělé dávám 92 procent a plnou palbu. Jestli se jedná o poslední díl, tak mi bylo ctí Mistře Ipe :-) EDIT: Velká pochvala i pro Scotta, tu "svini" hrál naprosto dokonale a tak jak ho žeru, tak zde jsem ho nenáviděl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Občas napůl mezi průserem a důstojným zakončením příběhu legendy. Akce je pořád sympaticky dynamická a efektní, na druhou stranu scénář je vycucaný z prstu a Scott Adkins v jedné z nejnesympatičtějších rolí. Trojka byla taky v mnoha aspektech řádná bejkovina, ale alespoň se to nebralo tak vážně (Tyson). Zdejší problematika kolem rasismu je podaná hloupě, jednostranně, povrchně. Snad tedy definitivně čtvrté a poslední představení, žádné resurrection. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Díky bohu poslední film známé série, která mě přestala zajímat už někdy po druhém díle. Film už jede na neutrál, občas možná i na zpátečku a přidání Scotta Adkinse je zde jen proto, aby i záporná postava byla známý bijec. Příběhově a herecky skoro na úrovni Seagalovek a akce je vzhledem ke stáří většiny postav už spíše směšná. V dobách kdy existují filmy jako Raid, nemá taková báchorka žádnou šanci. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Dočkal jsem se ještě dalšího dílu a nyní již opravdu závěrečného této úžasné filmové série s tématikou bojového umění. Film je o krapet lepší než předešlý díl, řadím ho za první a druhý díl. Donnie Yen opět dokazuje, že je akční mega star a touto rolí se stal s nadsázkou nesmrtelným, tedy alespoň pro fandy filmů, kteří mají rádi bojové umění. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Pod 4 jít nemohu, série o IP MANOVI si drží laťku kterou ani tentokrát nepodleze, a díky Adkinsovi, o kterém víme že umí, jí drží společně s tradične fenomenálním Doniem Yenem až do epického závěru, u kterého poctivím fandům prostě musí ukápnout slza. Díky za dokonalou Kvatrologii, ke které se budu čas od času s chutí vracet. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)

Reklama

Reklama