Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Když vejde Lester Nygaard (Martin Freeman) do restaurace za Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), je na stěně tabule se speciální nabídkou drinku White Russian (česky Bílý medvěd), který proslavil film Big Lebowski (1998), za nímž také stojí bratři Coenové. (BabetakCZE)

Fargo (2014) (seriál)

  • Russell Harvard, představitel neslyšícího zabijáka Mr. Wrenche, který se objeví v 1. a 3. sérii, se společně se svým bratrem Rennym už hluchý narodil. (geklon)

Fargo - Mortonova vidlička (2014) (epizoda) (S01E10)

  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)

Fargo - Season 2 (2015) (série) (S02)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama