Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

boombang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oldschool skorowestern, plný buranů. A mrtvol - nepamatuju se, že by jich v nějakém srovnatelném seriálu bylo víc. Herci kompletně špičkoví - no není divu, když tři čtvrtiny postav jsou promakaní záporáci a ty mají herci rádi. Ani černý humor nechybí. Nakonec sice nebylo vše vyřešeno, ale ono mi už taky zhruba od sedmého dílu začalo být vcelku jedno, jak to skončí. U mne tedy spokojenost. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé epizody hodnotit nebudu, to fakt už zpětně ne. Ale každopádně je tahle série mnohem horší jak první. Především zde nejsou tak charyzmatičtí herci. Hudba je podobná té z první řady, ale né tak výrazná. V závěru jsem čekal více mrtvých hlavních postav. Dost otevřený konec se mě také nelíbil. Hřebíček do rakve tomu dává ufo. Celkově však dávám horší 3**. ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sequely geniálních děl to mají těžké. Trumfnout něco perfektního můžete jen stěží. A tak to můžete zkusit jinak, nebo fandům naservírujete prostě jen to samé v bleděmodrém. Tvůrci Farga mají koule a tak zvolili první možnost a snad zázrakem uspěli a druhá řada se té první minimálně vyrovná. Hodně se podobá druhé řadě True Detective – jen všechno běží dokonale hladce a přehledně. Dostane se vám komplikovaného příběhu plného zvratů a postav – a ani jednou nedojde ke klopýtnutí, celý ten kolos si to suverénně štráduje až k již klasicky apokalyptickému finále. Nevím, jestli to bylo prozíravým castingem nebo prostou genialitou tvůrců, ale v postavách jsem se neztrácel ani na vteřinu. Jejich počtu navzdory – všechny jsou vykresleny dostatečně, každá má svůj vlastní mikropříběh uprostřed neúprosné války gangů. Jejich motivace nikdy nezahaprují, chovají se vždy naprosto adekvátně a nakonec budete jako divák držet palce víceméně všem. A tak odkaz Farga nabírá na síle. Potřetí už to ale prostě musí jít dolů. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je od těch bizarních postaviček a svérázného světa vzdálená nejen svou lokací (Luverne leží na v samém jihozápadním cípu Minnesoty), ale i stylem vyprávění (gradace přichází postupně, v první sérii šlo spíše o sérii gradací), vedením postav či oním trochu kontroverzním nadpřirozeným motivem, který ale člověk Farga znalý jistě akceptuje, protože ve Fargu je možné vlastně cokoliv. Druhé sérii True Detective by to jistojistě neprošlo, to jsou totiž dvě naprosto odlišné světy. Velkou devízou jsou opět samozřejmě výtečně zahrané postavy, zejména Kristen Dunst se ve své na první pohled normální postavě úžasně herecky realizuje, tempo a atraktivita vyprávění, kdy prakticky neexistují během té takřka desetihodinové stopáže hluchá místa, zajímavý komiksový styl prolínání obrazů, usnadňující paralelní orientaci ve světě různých postav a vyprávěcích linií (nejlépe viditelné při krásné hře s divákem v kontrastních dílech 7 a 8, kdy je s divákem opravdu velmi pěkně vrtěno). K tomu si lze připočítat ještě dobové reálie, které nebyly opomenuty. Tedy sedmdesátkové UFO senzace v Minnesotě, Ronald Reagan, syndrom války ve Vietnamu velice citlivě zapracované do hlavního příběhu - tedy rozpínavosti moderní mafie z Kansas City na severní středozápad, kde naráží na německou starousedlickou rodinnou mafii a její hodnoty. Samozřejmě doprovázené pohledy policistů. Kristen Dunst jsem již zmínil, ale co se týče dalších rolí, tak mě nejvíce bavili Kitchen Bros a Mike Milligan, Simone Gerhardt, Hanzee a samozřejmě i svérázný právník v podání Nicka Offermana. ()

PaulCZE 

všechny recenze uživatele

První tři díly ještě jakžtakž fungují, zbytek je natahovaný mišmaš úplných blbostí a absolutního scénáristického dna. Oproti první sérii tvůrcům slušně hráblo. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na první díl považuji tuto řadu možná za povedenější než ta první. Příběh výborný, zápletka mezi vidláky a Kansas City, možná jedno z nejlepších top zápletek. Devátý díl, asi to nejlepší z celého seriálu. Jasných 5*. ()

Mugs 

všechny recenze uživatele

Má to světlé momenty a krásně to vypadá, ale je to nuda jak blázen. U posledního dílu už jsem nevydržel. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušné slušné, ale na rozdíl od první série je tu až moc mrtvol a to na pomezí hned 3 států, asi nejvíc jich má na triku míšenec indián s jeho M16kou, a tak nějak se lehce vytratila ta poezie a romantičnost. 7/10 ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první, skvělé sérii, přichází Fargo s ještě větším nářezem. Druhá série je totiž ještě lepší - více úžasných postav, doslova vypiplané scény, naprosto dokonalý hudební podkres (i když to vlastně není podkres, hudba a zvuj hraje zásadní roli). Stavba příběhu, který postupně nabaluje další postavy a dějové linky, aby se nakonec střetly v dechberoucím finále, je úžasná. 95% ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem ani nechtěl dvojku koukat, ale tak nějak se to sešlo, a... bylo to lepší než jsem si myslel, že bude. Při screenování jsem totiž narážel na samé mordovací scény, kterých zde sice nebylo málo, ale přece jen ne tolik. Násilí se mi totiž občas příčí. No ale k věci. Je to pěkně udělané a přiměřeně absurdní. Moc se mi líbily kladné vedlejší i hlavní postavy, obzvláště oba muži zákona. Takhle profesionálně a přitom lidsky kdyby si vedla policie všeho světa. Z mála dokázala vytěžit hodně... ale konec snění. Padouši byli záměrně pojatí jako naprosto bezskrupulózní a naprosto mimo morálku a snad i pud sebezáchovy. Přespříliš barevní. Ale bavilo to. Do toho kupa dalších fajn postaviček (např. Noreen, Otto, patriot, kořala a právník Carl) a hřejivé propojení s první sérií (jde vlastně o prequel) mi umožnilo se na to dokoukat bez většího zklamání, ale také bez většího nadšení. Vše graduje do správného koktejlu absurdity a zmaru v předposledním a předpředposledním díle. Poslední nudný díl mne ale utvrdil, že víc než 3 stařeny nedám, a to ani přes zlepšený dabing. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh je zajímavý a je to dobře natočeno, i casting fajn. Co mě zlobilo, byla ta vata a otravné rodinné vykecávačky zejména v dílech 1 - 5 a 10. Člověk musí mít v ruce stále ovladač, aby to bláto popřeskakoval. A to ho bylo dost. Jinak, kromě některých policajtů a tu a tam kohosi, byli všichni šmejdi, takže každé další úmrtí zahřálo na duši. Jo a s tím ufem to docela zbytečně podělali. Celkově však o level výš než 1. série, to byla unylá mizérie. (34%) ()

Jadro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, čo chýba v prvej sérii, je tu vynahradené naopak tým, čo v prvej vôbec nebolo. Je to kultovka ako sa patrí !!! Klobúk dole, že vôbec "pokračovanie" bolo možné.. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní. Je to lepší než 1. série? Podle mého ubohého soudu ano. Perfektní kamera, střih (líbilo se mi rozdělování obrazu na jednotlivé děje), HUDBA - úžasná, herecký výkony - jedna báseň, styl celého seriálu krásně (divné slovo) zobrazoval dobu 70. let. Konec, který se tu hodně přetřásá, mě naopak připadal chytrý! A "We are not alone", vždyť jich v sedmdesátých bylo v USA plno :-) Vše v seriálu bylo, jak má být! Pro mě je to jeden z NEJ! ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paní šerifová i Noreen přežijou! Nevím jestli lepší než první série, podobný, ale přesto jiný. Víc postav -> víc nesympatických postav -> víc mrtvých postav. Třeba Kirsten Dunst jsem nikdy neměl rád, ale po tomdle seriálu ju upřímně nenávidím a už ju nikdy nechcu vidět (jak byl v první sérii těžko uvěřitelnej BBT, ve druhé je to tahle blbá kráva, to nevymyslíš). Zase mě to přinutilo fandit policajtům a to nebývá zvykem. Ale manželé řezníkovi, frajeři z Kansasu ani hnusvidláci Gerhartovi si přízeň rozhodně nezasloužili. Ještě že ten Kulkin se zdrží jenom chvilku. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti první sérii menší charisma herců, ale pravda je, že kombinace Thortona a Freemana se bude těžko překonávat. Navíc ta šílená prasárna v 9. díle. Ale jinak stále skvělý humor a příběh, který by se mohl stát každému. Každý se chceme někam posunout, ale osud nechce. I když jen málokdo je na konci tak překvapen jako Mike Milligan. ()

Reklama

Reklama