Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joo, druhá série Farga je vskutku parádní podívaná. Líbivá retro stylizace, oku lahodící vizuál, úctyhodně rozsáhlá sbírka zajímavých postav a velice solidní tempo, často podpořené skvěle vybranou hudbou. Vlastně to mohlo být dokonalé, nebýt ne zcela uspokojivé předposlední epizody, v níž se díry v logice násilně zaplácávají narací Martina Freemana. Poslední epizoda je spíš takový epilog, takže ta nejslabší část je vlastně vyvrcholení celého příběhu - a to je trochu problém. UFO mi mimochodem ani nijak zvlášť nevadilo, i když nevypadalo nejlíp. Všechny ostatní epizody se mi ale líbily natolik, že jako celek nemůžu tuto sérii hodnotit hůř, než slabšími 10/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prequel k parádnej prvej sérií je síce iný, temnejší, bez výraznejších humorných prvkov a plný war stories, ale funguje. Iný prístup, ale rovnaká genéza kauzality a náhod, ktoré systematicky posúvajú dej k finále. Postavy znova hutné a uveriteľné. Najlepšie z toho vychádza dou Wilson a Danson v úlohe dvoch policajtov. Alebo teda prvý veľký prípad Solversonovej rodiny. Atmosféra hutná, krvi sa to neštíti a zároveň si celá séria užíva rozpravy trochu filozofickejšieho rázu hlavne podané cez černocha Milligana. Zabijácky indián je potom už len bonusom. Herecky vyspelé, scenáristicky vypyplané a hoci je to oproti prvej sérií rozdiel, stále to funguje. Dokonca aj línia s lietajúcim tanierom, ktorou som si na začiatku vôbec nebol istý. 2.Séria - 100% ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mapuje události zmíněné už v 1. řadě, a skrze jednu postavu se tak vracíme o několik desítek let zpět do minulosti. Propojenost s první řadou je větší, než by se mohlo na první pohled zdát, a pro plné pochopení všech pojítek je v tomto případě i nutné zapátrat na internetu, v koho se transformoval Hanzee atp. Vyjma přepálené linky s UFO, která stejně vyzní tak nějak do ztracena a chválabohu není řešena na velkém prostoru, si i druhá řada Farga drží onen absurdní nádech, kdy postavy odjíždějí se sestřeleným vrahem na kapotě, boty zůstávají na stromě...Podobně jako v první řadě, se i do druhé řady podařilo získat výborné obsazení, které zkušeně ztvárňuje více či méně ulítlé typy postav. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série překonává tu první a nabízí tak trochu (dost) absurdní přestřelku mezi usedlou rodinou zabijáků, ovládající území zapadákova v Sioux Falls a mezi novými cizáky z města, kteří se rozhodli, že je na čase rozšířit svoje území. Jak už je ve Fargu zvykem, dění převezmou spíše okolnosti, než samotní protagonisté seriálu a tak můžeme sledovat příběh plný nenadálých úmrtí, porcování masa, návštěv z dost vzdálených krajin a celkově těch nejméně pravděpodobných událostí. Celý tehle mix vypadá na první pohled dost nesmyslně, ale tvůrcům se jako obvykle podařilo poskládat vše dohromady a tak celý příběh dává nejen smysl, ale je dokonce neuvěřitelně vtipný, napínavý a rozhodně taky dost zábavný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale druhá sezóna mi nepřišla tak dobrá jako první. Jsou zde podobné prvky, ale trochu více se z toho vytratil onen černý humor. Není zde vyloženě skvělá postava jako v první sezóně, alespoň tedy ne záporná, zato kladné postavy se povedly, ty mi přišly velmi dobře napsané a nenudily mě, a to i díky svým hereckým představitelům. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama