Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Recenze (130)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo od desíti k pěti a je to opravdu škoda, protože zápletka se jménem Stussy je důvtipná, vynikající herci se také vyskytují, ale, pro Boha živého, než se v trojce začne něco dít, tak to trvá celou věčnost. Okouzlení atmosférou ještě zůstává, Fargo je pořád dost neústupné a krvavé v těch správných chvílích, ale jinak už začíná povážlivě drhnout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„BUDOUCNOST JE DANÁ. A AŽ PŘIJDE, BUDETE ZNÁT SVÉ MÍSTO...“ /// Rozehřívačka s postavama i dějem – jen žádnej spěch, je třeba nechat ty charaktery dobře vyniknout… McGregor kurva fakt hraje! Prostě musí… předvýst dva rozdílný bráchy, to je výzva! A pak ty situace… jo, věřím mu oba! Nevím, jestli je zrovna Fargo nejlepší seriál, ale za dva dny jsem ho chroustl. Nedalo se přestat! Tahle série byla hodně vážná… sice jako vždycky plná černýho humoru, ale výsledek nepobavil. Taky mám dojem, že to už pojímaj trochu moc „odvážně“ (takovej Ray Wise…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nepřítel smilní s naším nádobím. 2.) Potřebujeme (pro firmu) půjčku. 3.) Thx za titule „AllyB, roundcube, Lucifrid, KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z TWIN PEAKS), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na FARGO FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hrubě nanicovatá, nedůsledná, povrchní, děravá, pseudofilosofická a rádoby oduševnělá nuda s nejhorším castem přechytralých bezrozměrných (a pseudoenygmatických) padouchů s občasnými výjezdy do religionistiky. Jedna hvězdička patří Ewanu McGregorovi, který tu plní úlohu oázy v poušti utrpení. Po tomhle mi hodně bylo. Při sledování jsem si připadal jako Sisyfos valící kouli do kopce, na jehož vrcholku stojí David Thwelis a hází po mně medicimbaly. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá z dosud odvysílaných sérií Farga je jiná, osobitá. Všechny jsou ale zajímavé a především neuvěřitelně zábavné. Ve vší úctě k bratrům Coenovým, jejichž práce sloužila jako odrazový můstek, hodnota kterékoliv řady je vyšší než původního filmu. Je mnohem obtížnější udržet kvalitu scénáře a příběhu, úroveň dialogů a vzájemnou chemii postav na ploše deseti bezmála hodinových dílů než jednoho celovečerního snímku. Jsou tu zkrátka zas. Predátoři a jejich oběti, nájemní vrazi, žoldnéři, podvodníci, velcí hráči a jejich poskoci, ambiciózní zoufalci i nenápadné figury schopné překvapit. Třetímu Fargu se nepodařilo překonat skvělou druhou sérii, ale funí jí na záda jen s malým odstupem a první sérii překonává jednoznačně. Ta měla jen dvě výrazné figury, třetí série jich má sedm. Jak jinak, všechny stojí na špatné straně zákona. Fargo vždycky stálo na výborně napsaných záporných charakterech, kladné postavy hrají spíš roli statických pozorovatelů a komentátorů dění. Všechny Farga spojuje podobný typ příběhu, způsob práce s postavami je ale jiný než ve dvojce, kde vývoj posouvaly omyly a nedorozumění a zásadními hybateli děje se stali packalové na všech stranách. Tady se typem postav částečně navazuje na první sérii s jedním výrazným rozdílem. Malvo byl přízračný cool zabiják komiksového typu, pan V. M. Varga je sice mostrum, které ale přišlo z reálného světa. Malvo patří do říše mýtů, Varga jakoby nabýval rysů českých privatizátorů z 90. let, po kterých zůstávaly vytunelované fondy, krachující banky a miliardové ztráty, případně i mrtví bílí koně. Je to podvodník velkého stylu, manipulátor a člověk, který si krví ruce nešpiní. Zabíjí pohledem nebo nepatrným gestem. Má jiný arzenál zbraní a tu nejšpinavější práci za něj odvádějí jiní. Mimochodem, myslel jsem, že výkon Billyho Boba Thorntona nic nepřekoná, ale David Thewlis ho po mém soudu trumfnul. Ne, není to přitažlivá figura, svým způsobem je ale fascinující. Thewlis pochopil, jaký je v té zrůdě potenciál a pohrál si s jeho charakterem s vědomím, že něco tak vděčného potká herce jen párkrát za život. Postava M. E. Winstead má sice od počátku podstatně větší sebevědomí než uťápnutý pojišťovák z první série, učí se však stejně rychle a záhy se stává nebezpečným protihráčem. Ewan McGregor vytvořil náročnou dvojroli bratrů rozdělených pocitem křivdy a závistí. Oba jsou fyzicky i povahově jiní, ale každý po svém ve své zarputilosti zábavní a stejně tragičtí ve své neschopnosti odhadnout, kam se věci řítí, a včas udělat úkrok stranou. V současné televizní popkultuře představuje Fargo nezpochybnitelnou kvalitu a doufám, že tohle nebylo poslední setkání s antihrdiny amerického podsvětí ve fargovsky temně groteskním světě. Celkový dojem: 90 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejnovější série Farga je zatím ten nejnepříjemnější zážitek. Dvojrole pro McGregora je jedna z jeho největších výzev, a z Davida Thewlise mi bylo (jako již tolikrát) až fyzicky zle. Takže díky za ty dary v podobě pulpového dílu mimo věčné ledové pláně Minnesoty. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě má Fargo v prvních třech sériích víceméně stále stejnou vysokou kvalitu, ačkoliv jsem tedy dal každé jiné hodnocení. První série mě subjektivně strašně štvala, protože měla extrémní množství dementních postav, a to já těžce snáším. Druhá série byla za mě úplně skvělá. A třetí je tak někde mezi tím. Sice je už od začátku jasné, že mustr se lehce opakuje, autoři ale dokázali vymyslet zase jiné a přitom přitažlivé kulisy. Dementních postav je víc než v druhé sérii (a v podstatě se opět omezují na policisty), ale rozhodně méně než v té první. Co je zarážející, že ten největší dement, policejní šéf, je vlastně svým způsobem sympaťák. Zásadním pozitivem série je hlavní záporňák mistrně ztvárněný Davidem Thewlisem alias Lupinem (což jsem si spojil až tak po pěti dílech, co jsem si rozklikl tenhle profil). Budu si jeho VM Vargu připomínat jako jednoho z nejlepších zlounů vůbec. Odporný zjev a držení těla, brilantní mysl, nezpochybnitelná autorita, nezapomenutelný přízvuk a vyloženě zastrašující nonverbální komunikace a pohyby. I jeho dvěma hlavním poskokům se ve mně podařilo vybudovat velmi příjemnou nenávist. Prvních 7 dílů jim vychází vše úplně přesně tak, jak chtějí a je to trochu zoufalství sledovat, ale naštěstí se to v posledních třech dílech malinko a nakonec i překvapivě zlomí. Na druhé straně barikády jsou velmi schopné a sympatické dámy. Snad jen dvojice bratrů Ewana McGregora mě vlastně moc nebavila, což jsou přecijen hlavní postavy. Nevadí. Jsem ale moc rád, že autoři stále nezapomněli na úžasnou znělku Cartera Burwella z původního filmu a zvlášť když se objeví v celém svém znění, mám tendenci odpouštět všechno. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is a true story. This is a story. Story." _____________ Do třetice všeho dobrého. Tentokrát ze soudku existenciálně tragikomický balady plné groteskních až karikaturních (a nijak charakteristicky černobílých) postaviček, jejíž narativní princip tkví v jednom prostém ponaučení: 1 střep = doživotní záruka štěstěny.... Jednoduše grandiózní filharmonický (ten symfonický hudební doprovod fakt nemá chybu), dramaturgický a herecký koncert par excelence, který nezapomíná na neodmyslitelný absurdní černý humor. Můj milášek Evžen MekŘehoř, primární deviza a pomyslné gró celé show, se může bezprecedentně stavět na vrcholný piedestal dvojrolí - takže výhra Zlatého Globu je zcela legitimně zasloužená. Ačkoliv musím uznat, že každý účinkující herec (zejména Mary Elizabeth Winstead a David Thewlis naprosto excelují) by měl získat Golden Globe jen za to, že si zde navzájem notoricky nadávají do flegmatických pačuráků - kéž by! Fargo každopádně opět avizuje zřejmý fakt, že jde o momentální etalon kriminální tvorby - a to nejen v rámci televizní produkce........ [VERDIKT: 9,3 tampony do každé rodiny z 10!] ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle očekávání veliká pecka. V některých motivech sice více dopředu odhadnutelné než první dvě sezóny, ale znovu mě to chytlo za pačesy (symbolicky, moc vlasů mi ve 23 letech nezbylo) a kolem poloviny už jsem byl tak natěšený na vyústění, že bych to vydržel dokoukat na jeden zátah i nahatej ve společný cele tureckýho vězení. Ta práce s postavami je zase dokonale vymazlená (opět nové neokoukané charaktery, přestože se následuje osvědčené schéma z předchozích řad i původního filmu, takže dostáváme srdnatou ženskou policistku, smolařského loosera, dobráka, co byl ve špatný čas na špatném místě, a chladnokrevného magora), osudy aktérů se nemilosrdně proplétají a do toho občas ten bizarní černý humor a fantaskní filozofie či symbolické výjevy, které tu osudovost a podvratnost vyprávění krásně podtrhují. Režie je v každé epizodě výtečná a především chytře rozvrhává komunikativnost, takže i očekávané zvraty přichází neočekávaně, popřípadě alespoň okořeněny nenásilnou komediální vložkou nebo zmíněnou podvratnou absurditou (scéna v bowlingové herně je čistým úletem a ladí diváka přesně do té polohy, kde ho seriál chce mít). Některé scény jsou tak špičkově inscenovány a ozvučeny, že zastiňují i většinu drahé filmové produkce (za všechny předání peněz ve skladišti, kdy se mi nechtělo ani dýchat), a nakonec tu jsou samozřejmě herci. McGregor je v prvé řadě zábavný a povedlo se mu oba bratry podat dostatečně odlišně i zajímavě, Mary Elizabeth Winstead je nádherná mrcha, Carrie Coon mi vůbec nevadila a Sea Whigham mě bavil každým svým výstupem, ale největší superlativa se snáší na hlavu Davida Thewlise - toho chlapíka mám rád už dlouho, ale tady si vyloženě krade celý seriál jen pro sebe a předvádí záporáka, kterého hodnotím jako jednoho z nejlepších v televizní historii - samotná postava je skvěle napsaná, ale Thewlisův nechutně charakterní přístup a dokonalá hlasová intonace z ní dělá snad ještě většího démona, než byl delikátní Thornton v první sérii. To je prostě herecké mistrovství, z něhož si sednete na prdel. Poslední scéna a její pointa naprosto fantastická a přesně odráží to, proč mám poetiku seriálového Farga tak strašně rád. Chci víc... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia séria. Možno nemá najlepších hercov, ani najlepší scenár, a jej záver tak krásne neusadne všetky linky a neprivedie diváka do satisfakčne depresívnych stavov, ako sa to podarilo geniálnej záverečnej epizóde predošlej série. Ale má prvýkrát sympatické hlavné postavy. Dokonale, cez tri epizódy rozvrstvené budovanie strachu z už - už prichádzajúcej smrti. Najzaujímavejšie konflikty. Nezabudnuteľnú “bojovú” scénu. A perfektne vygradovanú retro epizódu, ktorá rovnako dobre funguje ako samostatný film. A Winsteadka ukáže prdel. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo potřetí a opět skvěle. Famózní hnusák David Thewlis je seriálový záporák roku. A stejně jako zatraceně sexy a cool antihrdinka M. E. Winstead si zaslouží minimálně nominaci na Emmy a/nebo Zlatý glóbus. Jimi výtečně zahrané (velmi výrazné) postavy táhnou výborně napsaný příběh asi ze všeho nejvíce. 80 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno o niečo slabšie ako dokonalé prvé dve série, ale možno ani nie. Atmosféra je opäť odlišná, ale nájdeme aj veľa styčných prvkov a je jasné, prečo sa to stále volá Fargo. Vynikajúci casting, každý herec tu doslova exceluje a pre diváka nebude vôbec jednoduché si zaradiť postavy medzi kladné a záporné. Ono to ani nie je možné, ak samozrejme nerátame pani šerifku, tam je to jasné. Séria reaguje na finančnú krízu a pokladá otázky (okrem iného) ohľadom hodnoty človeka podľa jeho majetku, čomu dáva korunu záverečné prirovnanie Davida Thewlisa človeka k mačke, ktorá má podľa neho nakoniec väčšiu hodnotu než lúzer, pretože aspoň slúži majiteľovi na pomaznanie. Áno, Fargo toho opäť ponúka veľa, len sa nad videným treba aj trochu hlbšie zamyslieť, nielen sa nechať unášať príťažlivým a napínavým dejom. I keď aj to je veľmi príjemné... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ma potešila najmenej, aj keď som ani pri nej nemusel siahnuť po nižšom, ako trojkovom hodnotení. Musím sa priznať, že som seriál ako celok asi nepochopil. Každý diel je uvádzaný slovami, že je to nakrútené tak ako sa to skutočne odohralo a mne to najviac pripomína Rašómona, keďže každá séria má pozmenený dej a postavy, o hercoch ani nevraviac. A pri spätnom pohľade mám najlepší pocit z 1. série a z filmu. A keď mám v tejto spojitosti porovnať "záporákov", tak vedie temný Billy Bob Thornton, pred Indiánom a najmenej ma oslovil Varga z 3. série, ktorý bol iba odporný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

3. séria "Fargo" je konečne za mnou a môžem povedať, že to je uspokojivo zakončené. Opäť samozrejme obrovská dávka krvi a mŕtvol ako aj počas minulých sérii. Nakoľko som k minulým sériam nedal žiadny komentár, tak iba v krátkosti, čo si o nich myslím. Prvá séria bola podľa mňa absolútne najlepšia. Mali sme tu skvelého zabijaka Lorna Malva, ktorý sa ukázal ako veľmi šikovným zabijakom s veľmi tajomnou osobnosťou. A potom tu bol Lester, ktorý sa ukázal ako skutočne pekný hajzlík. Silná séria s veľmi dobrými poslednými epizódami a skvelým zakončením. Druhá séria ma už bavila o niečo menej, no mali sme tu skvelú hlavnú dvojicu v podaní Kirsten Dunst a Jesseho Plemmonsa. A okrem toho náš indiánsky zloduch bol skutočne vynikajúci. Po všetkých stránkach. Tretia séria je opäť nový príbeh (hoci sa opäť stretáme s jednou známou postavou) s novými hrdinami a zloduchmi. Poviem ale pravdu, že V.M. Varga je pre mňa asi najotravnejší padouch zatiaľ z celého seriálu. Vie byť hrozivý, vie byť mocný a rozhodne si vie veci vybaviť. No počúvať jeho monológy z histórie mi už o chvíľu strašne liezlo na nervy. Človek má pocit, že keby sa ho spýta, čo si dá na raňajky, tak nám povie o čom sa Stalin s Leninom bavili niekedy v roku 1920. A tieto monológy ma často už vysoko otravovali a unavovali. Jeho pravé ruky toho povedia oveľa menej. A vďaka tomu vedia byť zaujímavejší. Ewan McGregor je tu veľmi dobrý a dvojrolu zvláda skvele. Okrem toho napriek všetkému som nemal pocit, že by Emmit bol zlý človek. A mám pocit, že mal potom aj kvôli všetkému čo sa stalo skutočné výčitky. Mary Elizabeht Winstead je skutočne zaujímavou. Najmä v posledných epizódách. Ukáže sa ako veľmi schopná a tvrdá holka. Predtým skôr bola len tá čo chcela prachy. A nič viac. Neviem či jej vzťah s Rayom bol úprimný. Lebo iba od neho chcela, aby z brata vyťahoval peniaze. A za to ho potom milovala. Takže aj keď neskôr sa chce ukázať, že láska tam bola, neviem či jej mám veriť. No ku koncu série bola fakt super. A musím ešte pochváliť aj Carrie Coon v role policajtky. Držal som jej palce a skutočne bola veľmi chytrá. A prešla si skutočne tiež pekne tŕnitou cestou. Opäť je to pre silné žalúdky a rozhodne sa seriál nesnaží byť jemný. Mám pocit, že niekedy je problém sa odštartovať, no keď sa veci už dajú do pohybu, je to poriadna jazda. Hodnotenie: B+ ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se ctí ustátá třetí sezóna kriminální antologie po bezmála geniální druhé sezóně takovou laťku snad ani nemohla překročit. I když se základní příběh bratrského sporu nese v docela konvenčním duchu, to, co drží Fargo i potřetí na úrovni pozoruhodného díla, je Hawleyho meta-přístup k látce, který zachází až do krajností toho, zda to, co vidíme, je realita nebo fikce. Antologie tentokrát ještě více relativizuje pojmy dobra, zla a spravedlnosti, čímž je poplatná zejména dnes ve světě pokřivených informací a nedopátratelných informačních zdrojů. V jádru však Hawley stále rozvádí poetiku jednotlivých coenovských filmů (tentokrát i na úrovni citací) a své postavy staví proti absurdním situacím, náhodám a falešným stopám. Nejlepší epizoda: The Law of Non-Contradiction (3) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada Farga přinesla výborné postavy v podání Davida Thewlise, Mary Elizabeth Winstead a Gorana Bogdana i dobře propracovaný příběh, ale závěrečná epizoda mi přišla slabší. Závěry obou předchozích sérií ve mně zanechaly mnohem hlubší dojem, na druhou stranu jsem musel ocenit návrat Mr. Wrenche. Třetí sezóna mi připadala jako nejslabší, protože jsem měl pocit, že až příliš vychází z první řady, někdy ji téměř kopíruje. Ale i přes všechny výhrady musím říct, že se mi líbila a že jsem se dobře bavil. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to ten súzvuk ideí a reflexií ako v prípade geniálnej dvojky, minimálne nie kvôli málo opodstatnenej úvodnej vete a skoro až falošnému poslednému tónu, to medzi nimi však ponúka hneď niekoľko vrcholných zážitkov aj pre tých najnáročnejších labužníkov. (O záporákovi a jeho predstaviteľovi sa ani nebavme, ten prekročil všetky kategórie a nie sú slová, ktoré by tento výkon zodpovedajúco opísali.) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabšie ako predchádzajúce série, ale stále kvalitka. Práve ten fakt, že už to nie je based na skutočnosti tomu uberá trochu gráciu. Fargo je tu tiež mimo a celé to sleduje len kriminálku zápletku, ktorá je vystavaná s prvotriednou noblesou ako pocta bratom Coenovcom. McGregor v dvoj úlohe skvelý ale celý film si pre seba kradne David Thewlis ako ten najhnusnejší zloduch vôbec. Všetky postavičky okolo neho sú ako prvotriedne šachové figurky, ktorých existencia je veľmi neistá. Má to sympatické postavy, dobré dejové zvraty a super feeling. Dokonca aj ten koniec je taký správny. 80% ()

Reklama

Reklama