Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina slabá. Nudné epizody a jen se čeká, co se bude dít dál. Uhrane snad jen skvělý výkon McGregora a Davida Thewlise. Druhá polovina je mnohem lepší. Na první mistrovskou řadu to nemá, ale dá se v klidu srovnávat s druhou sérií. Věci se dají do pohybu, tragikomické situace a napětí jdou ruku v ruce a dost se mi to líbilo. Velký mínus této řady jsou navíc postavy, které nejsou tak dobře napsané jako v minulých řadách. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„BUDOUCNOST JE DANÁ. A AŽ PŘIJDE, BUDETE ZNÁT SVÉ MÍSTO...“ /// Rozehřívačka s postavama i dějem – jen žádnej spěch, je třeba nechat ty charaktery dobře vyniknout… McGregor kurva fakt hraje! Prostě musí… předvýst dva rozdílný bráchy, to je výzva! A pak ty situace… jo, věřím mu oba! Nevím, jestli je zrovna Fargo nejlepší seriál, ale za dva dny jsem ho chroustl. Nedalo se přestat! Tahle série byla hodně vážná… sice jako vždycky plná černýho humoru, ale výsledek nepobavil. Taky mám dojem, že to už pojímaj trochu moc „odvážně“ (takovej Ray Wise…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nepřítel smilní s naším nádobím. 2.) Potřebujeme (pro firmu) půjčku. 3.) Thx za titule „AllyB, roundcube, Lucifrid, KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem šťastný, jak dokázali tvůrci zase výborně propracovat příběh, vyždímali z herců maximum a okořenili to zase něčím novým, tentokrát v podobě psychopata Davida Thewlise. Symfonické doprovody, boží oneshoty a skvělá režie jsou rozhodně největším plusem třetí řady, problém je ten, že postavy nejsou tak sympatickí jako v předchozích sériiích. A ačkoli to fakt ubíhá rychle a filosofická epizoda v třetí epizodě či fantastický finální dialog jsou to nejlepší z celého seriálu, nemohu udělat pětikvalt z důvodu toho, co jsem psal předtím. Jediná postava, které se dá fandit je Mekřehoř, který je sám o sobě jedním z důvodů, proč si třetí sezónu pustit. /80%/ ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to ten súzvuk ideí a reflexií ako v prípade geniálnej dvojky, minimálne nie kvôli málo opodstatnenej úvodnej vete a skoro až falošnému poslednému tónu, to medzi nimi však ponúka hneď niekoľko vrcholných zážitkov aj pre tých najnáročnejších labužníkov. (O záporákovi a jeho predstaviteľovi sa ani nebavme, ten prekročil všetky kategórie a nie sú slová, ktoré by tento výkon zodpovedajúco opísali.) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci jednoho seriálu, je ta odlišnost ve zpracování jednotlivých řad vcelku ojedinělá a pro většinu konzervativních fanoušků asi i nepříliš vítaná. Nicméně to ukazuje jak široký záběr i sebedůvěru tvůrci mají. Nu a samozřejmě jak moc jim věří producenti. S předchozími řadami má tato společnou opět jen Minesotu a zarputilou policistku. Tentokrát to není o nájemných zabijácích, ani o válce gangů, ale spíše o organizovaném zločinu. Tvůrcům se podařilo dodat padoucha, který není charismatický jako zabiják z první řady, kterého parádně vysekl Thornton, ale zato je naprosto uvěřitelně odporný a zcela jistě jde o Thewlisův herecký vrchol. Zatímco McGregor předvedl profesorský výkon, Thewlis své skvělé herectví vyzvracel divákovi přímo do ksichtu a většinu scén si kradl pro sebe. Samozřejmě měl nabito kvalitními dialogy a podpořili ho ostatní herci. Příběh je i tentokrát jednodušší(než první řada) a není to tak tvrdé a temné vyprávění. Přestože nesledujeme nic veselého, je to napsané hravěji a odlehčeněji, než první dvě řady (i když se opět vraždí a opět si to někdo škaredě odskáče). Přesto se mi tato řada líbí víc, než ta druhá. V některých okamžicích jsem si říkal, že by se to určitě dobře četlo, některé dialogy byly až divadelně šotkovské. Trochu mě zklamal závěr, byl divně naporcovaný, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout ve kterém okamžiku to utnout, které postavy nechat za titulkami a které terminovat. Takže suma sumárum, nostalgicky vzpomínám na první geniální řadu, se kterou tato nemá společného skoro nic (Coenovský šmrnc, ani stylizaci), ale současně kvituju s povděkem, že nemá nic společného ani s řadou druhou. Takže hodnocením bych trojku zasunul mezi jedničku a dvojku, což vychází na horších 5*. PS: tento seriál dělá pro ženskou rovnoprávnost ve filmovém průmyslu hodně. Tolik silných a kvalitních ženských rolí v takovém žánru, se jinde moc nevidí. A je to 100x lepší cesta, než násilné dopisování postav, nebo jejich poženšťování. Stačí koukat kolem sebe, sakra vždyť polovina lidí kolem nás jsou ženy. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama