Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 3
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (632)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coeny můžu a původní "Fargo" považuji za jeden z jejich nejlepších filmů, což byl hlavní důvod mého zájmu k tomuto seriálu (přestože s ním Coeni nemají nic společného). A i když se více zaměřuje na černý humor, spolehlivě zabaví, nejednou překvapí a díky bizarním postavám připoutá k obrazovce. Bohužel nadšení postupně vyprchává a do další série se mi už nechtělo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh je dobre premyslený, úspešne požmurkáva na filmovú predlohu, ale ide si svojou nevyšlapanou cestou. Oceňujem najmä zaujímavý vývoj, vďaka ktorému nevadí pomalšie tempo. Síce sa tu nájdu postavy, ktoré by človek najradšej zabil po pár minútach (prvý v poradí určite doslovný Forrest Gump junior), ale Allison Tolman je sympatická baculka, Martin Freeman je správne nejednoznačný a Billy Bob Thornton...on to má jednoducho v sebe. A všetci pekne zabalení do bielej periny potriesnenej krvou. Najviac mi zo všetkých dojmov vyčnieval ten zo znovu nájdenej chuti do života. Nadpriemerný seriál? Rohodne. Udalosť roka? Nie, ale medzi kandidátov by som ho jednoznačne nominoval. II. a III. sériu hodnotím individuálne, nakoľko ide o samostatné seriály so spoločnou značkou Fargo. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výtečná první série. Právě jsem dokoukal finální epizodu a musím upřímně prohlásit, že jsem opravdu hodně na váškách v tom, jestli se mi více líbilo Fargo, nebo True Detective. Vím, že jsou to trošku rozdílné žánry, nicméně asi se mi více líbilo Fargo. Bylo zde více přímé akce, kterou jsem si jako divák mohl vychutnat a bylo zde více momentů, které mě okamžikově překvapily. Úžasná atmosféra a úžasné sherifské prostředí chladu a zimy tomu dodaly naprostou unikátnost. Billy Bob naprosto famózní, stejně jako Colin, Odenkirk, Allison a Freeman. Skvělý, promyšlený a nadupaný seriál podle skutečnosti, u kterého už se stejně jako u TD nemohu dočkat 2. Série. 100% ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně dobře provedená minisérie! Zajímavá zápletka, která se čím dál tím více zamotává, postavy se stále vyvíjejí a vlastně, nic není jisté. Celý seriál na mě působí ohromujícím dojmem a je už na první pohled vidět, že tento televizní počin se zkrátka povedl, vše šlape na plné obrátky. A postava Martina Freemana, "wow"! Tomu zdatně sekunduje Bully Bob Thornton. Pro ně je tohle objev roku! Jasných 100%! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapilo ma, že som k prvej sérii Farga nenapísal komentár. Považujem ju za rovnocennú s filmovou verziou. Tolerujem seriálový podiel vaty, oceňujem lepšie obsadenie, pretože Billy Bob Thornton dal deju mrazivý nádych a Martin Freeman bol neskutočne plastickou postavou. Potešilo ma aj to, že som sa nestretol s Francis McDormand, ktorá ma vo filme riadne znervózňovala. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Když vejde Lester Nygaard (Martin Freeman) do restaurace za Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), je na stěně tabule se speciální nabídkou drinku White Russian (česky Bílý medvěd), který proslavil film Big Lebowski (1998), za nímž také stojí bratři Coenové. (BabetakCZE)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama