Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (144)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když v roce 2014 vlétla na televizní obrazovky první řada Farga, bylo od počátku jasné, že je v nich patrný rukopis bratří Coenů, kteří režírovali film, u kterého se seriál inspiruje, částečně ho kopíruje, částečně restartuje, částečně na něj navazuje...Svojský styl bratrů se podařilo přenést i do seriálové podoby, a z mého pohledu je i seriál lepší než film. Fargu dominují výborně napsané postavy, do kterých se podařilo obsadit herce takovým způsobem, že to působí, že byi napsány snad přímo na míru. Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Bob Odenkirk...Všichni jsou tu naprosto skvělý. Co je ale také velmi důležité, že Fargo se v mnoha ohledech nebere tak vážně, jako jiné krimi, a takovým typickým Coenovským stylem přináší absurdní podívanou, která přináší jednu méně pravděpodobnou situaci za druhou. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 - K seriálu „Fargo“ jsem se dokopávala relativně dlouho.. Bratři Coenové jsou z téhle minisérie cítit na každém kroku.. Jako kulisy svého příběhu si vybrali naprosto tuctové městečko v Minnesotě s nudně ledovým počasím.. Většina hlavních i vedlejších postav je stejně obyčejná a uvěřitelná jako tenhle poklidný zapadákov.. Spád nastává v podstatě od prvního záběru, kdy na půdu Bemidji vrtne profesionální zabiják.. Děj bratří Coenů má spád především díky konfrontaci nudy s naprostou absurditou nahodilých událostí.. Bohužel tenhle seriál stojí na pevných základech naprosto geniálního obsazení dvou hlavních postav - Billym Bobem Thorntonem a Martinem Freemanem.. Zatímco charismatický nájemný vrah Malvo je prototypem chladnokrevného zabijáka, kterého zlidšťuje krutě poťouchlý humor a mírná vlna šílenství, tak druhý hrdina Lester Nygaard je naprostou nulou a zapomenutým otloukánkem.. Ve scénách, kde se kluci objeví to jede a má šťávu, bohužel v těch ostatních hrozí místy bezbřehá nuda a šeď.. Sexy tempo na nich stojí a padá.. Billy Bob Thornton ze sebe ždíme maximum a předvádí svůj brilantní padouší um.. Martin Freeman pro změnu dokáže rozehrát jeden z nejvíce fascinujících proměn postav, které si dokážu vybavit.. Jeho znepokojivá proměna charakteru je sama o sobě ledově spalující.. Bohužel ani jeden proti sobě nemá stejně silného či dokonce charismatického protivníka.. Za zmínku stojí jen vyšetřovatelka Allison Tolman s buldočí povahou a roztomilý zodpovědný poseroutka Colin Hanks.. Ostatní jsou jen velmi zdařilé křoví.. To celku „Fargo“ ubírá na kráse.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní díl si mě omotal kolem prstu, ale nevím, jestli to bylo úplně dobře, protože ho žádná z následujících epizod nepřekonala. Hlavními trumfy seriálového Farga jsou herci, především tedy Martin Freeman, Billy Bob Thornton a Allison Tolman, a to, že nejde o obyčejný remake, nýbrž o docela mazané pokračování, které film bratří Coenů tu a tam něčím připomene. Pětihvězdičkové hodnocení ovšem nedávám z toho důvodu, že některé věci některým lidem procházely až příliš snadno a většina policejního sboru, o FBI nemluvě, se chovala vážně neskutečně tupě. A také si mohli scenáristé dát záležet s dopovězením některých příběhů, když jich tolik rozheráli - například co se stalo s Chazzem a jeho rodinou? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom velkom hypu som celkom sklamany. Hlavnym plusom serialu je styl, ktory dokonale napodobnil styl filmovej verzie. V tomto smere som absolutne spokojny. Co sa tyka kvalitny, tak po famoznom pilote v ktorom sa toho udialo fakt neskutocne vela, neustale klesala nizsie a nizsie a posledne 3-4 diely mi pripadali strasne natahovane az som sa nevedel dockat konca. Ustredna zapletka by dokonale vystacila na jeden film, ale kedze ma serial 10 dielov, tak na nu museli navesat kopu dalsich linii a doslova o nicom scen v ktorych postavy viedli uplne zbytocne rozhovory, ktore mi rozhodne nepripadali vtipne. Strasne ma potesila jedna dejova naväznost na film. To som absolutne necakal. Zo scen povazujem za najpôsobivejsi rozhovor Thorntona a Hanska v pilote z ktoreho islel riadny strach. Z hercov jednoznacne dominuje celemu serialu Thornton, ktory podal fantasticky vykon. Bohuzial jeho postava mi az tak uplne nesedela, pretoze sa spraval obcas dost nezmyselne podla toho ako sa to hodilo scenaristovi. Nejak mu k nemu vôbec nesedelo preco Freemanovi pomohol alebo preco ho v pozdejsich dieloch rovno nezabil. Nebol to ani nijaky zasadovy zabijak, ale svina u ktorej ste nidky netusili co spravi. Na môj vkus zostal cely serial prilis necitatelny, takze keby ho Thornton tak zabavne nezahral, tak by som ho povazoval za velky fail. Zaujimavym vyvojom presiel Martin Freeman ako najprv utapnuchy chudak a neskôr bezcitny frajer. Bohuzial mi vôbec nesadla Allison Tolman ako miestna policajtka. Na famoznu Frances McDormand sa absolutne nechyta. Z hercov mi nesadli ani zabijak Adam Goldberg a dvojica agentov FBI v podani tych dvoch otravnych komikov. Zvysok hercov si tych miestnych vidlakov zahral perfektne. Takze vysledkom je seria, ktora ma uchvatny zaciatok ale postupne neustale kvalita upada az do ocakavaneho neprekvapiveho finale. Na film to ani zdaleka nema, ale za jedno pozretie to stoji. 7/10. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Billy Bob Thornton je neskutečný fešák, sympaťák, chlap s obrovským charizmatem a je brutálně sexy. Jeho role v tomto seriálu je stejná, ale do toho je jeho postava neskutečný zmrd, vypočítavý sráč a hajzl nad hajzly, který si jde čistě jen za svým a nic jiného než práce a zabíjení pro něj neexistuje :) Jeho pohled a povídání s takovým klidem, kdy komukoliv rád ublíží jen tím, že se na něj podívá či před dětmi (ne svými) :D povypráví o tom, jak v tom domě, ve kterém teď děti žijí byla zabita paní, byl to masakry nad masakry a pak popřeje krásný den - já ho žeru :) Fargo - název, který upoutá už jen svou zvláštností, se mi zalíbil již v podobě celovečerního filmu, který mi přilnul k srdci již před mnoha lety. I když spojitost je minimální, jde jen o název a prostředí, byly to pro mě ty nejlepší minuty v životě strávené u pc :) Od prvního dílu mě to neskutečně vtáhlo do děje a těšila jsem se na každou minutu seriálu. Něco tak nadupaného, krvavého, promrzlého a unikátního si nenechte ujít a již si to sežeňte :) Jo a Allison Tolman - perfektní. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)
  • Když vejde Lester Nygaard (Martin Freeman) do restaurace za Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), je na stěně tabule se speciální nabídkou drinku White Russian (česky Bílý medvěd), který proslavil film Big Lebowski (1998), za nímž také stojí bratři Coenové. (BabetakCZE)

Reklama

Reklama