Reklama

Reklama

Grinch

  • USA The Grinch (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na světě se překvapivě najde spousta lidí, kteří Vánoce nemají rádi. Mezi nimi všemi vyniká Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Do civilizace vychází jen v těch nejnutnějších případech, například když jeho lednice a spíž začnou zívat prázdnotou. Háček je v tom, že ve vesničce Kdosice, kam za nákupy vyráží, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější, čím víc se blíží Štědrý den. Domy jsou obsypané světly, koledy zní na každém kroku, děti si připravují seznamy dárků, ve vzduchu voní cukroví a to všechno působí na Grinche jako červený hadr na býka. A když se pak ještě dozví, že letošní vánoční svátky by měly být ve vesničce třikrát opulentnější než v jiných letech, rozhodne se to celé zarazit a vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást doslova pod nosem. A protože je Grinch hlava mazaná, vymyslí naprosto dokonalý plán, po kterém zůstanou Kdosickým jen oči pro pláč. Stačí nalézt sáně, vhodné stádo sobů, nasadit si falešný plnovous a předběhnout toho dědka, který nosí dárky komínem. Jenže i ten, kdo počítá doslova se vším, se může jednou přepočítat. V Kdosicích žije holčička Cindy, která se rozhodla nalíčit na Santu past, jen aby ho mohla poprosit o nějaký výjimečný dárek pro upracovanou maminku. První setkání Grinche a Cindy bude trochu bolet, ale oběma velmi nečekaně změní život. (CinemArt)

(více)

Recenze (220)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane vydarené, oproti predchádzajúcim adaptáciám to neprináša vlastne nič extra nové, ale stále to bezchybne funguje, je to vtipné aj dojímavé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná pohádka, která čerpá z té poctivé protivnosti Grinche, speciálně těsně před Vánoci. Mnohdy jsem viděl podobnost s hranou verzí s Jimem Carreyem. Musím ale říct, že ta mi ve výsledku i tak přijde daleko lepší, milejší a zábavnější. Tady to sice bylo fajn, ale asi bych si odpustil to množství scén s hip-hopem v pozadí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $269,848,350Tržby Celosvetovo $504,948,350 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Uletený pochmúrny Grinch pobavil, aj keď zrovna nás nedostane zrovna do kolien ale ide o jednu z tých lepších rozprávok. Troška to trpí schémou, takou vianočnou rutinou. Najlepšie úseky neboli z tou malou copaňou ale s tým bradatým bachratým ujkom, od ktorého si Grinch vypožičal :)) sane + baculatí sob je fajn. /videl v kine: 70%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, docela zklamani. Film sam o sobe spatnej neni, jen proste nesnese srovnani s o nekolik trid vtipnejsi hranou verzi, v porovnani s ni je tu totiz dost hroznej dabing, daleko min forku a hlavne Grinch pusobi daleko dobractejsim dojmem. Ale kdybych nesrovnaval, mame tu klasickej lehce infantilni animak z ranku Mimonu s vcelku svizne odsejpajicim dejem, docela sympatickejma postava v cele s Grinchem a pejskem a par super forama, ktery ale byly bohuzel prevazne provareny uz v traileru. Takze na 80 minut zabavi v pohode, ale narozdil od hrany verze nemam potrebu ho videt znova. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sice trochu víc než optimálně dětštější, stejně ale zábavná, cool hrající a slastně sněhovo-světýlkově-vánočně vizuální verze zelenýho vánočního sráčíka. Kdo má rád postavu Grinche a dokáže se obejít i bez Carreyho, měl by být spokojen. Psíčí kafe k ránu top. A letošní vánoční sezona budiž zahájena. (díky @Nevka za echo o projekci v originál znění - m*dat dabing only politiku) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zvuk známý vychází z hlasivek nory a skrz něj zas promlouvá solitér z hory. Tento však nemá zájem se ve zlatě plazit, cílem je všem nebohým bližním Vánoce zkazit. Geiselovu chlupatci ke konci adventu nic svaté není, všude jen shon a komerce, mám pro vás, pane Grinchi, jistou dávku pochopení. Nad slunce však jasné je, že se popel bude sypat na hlavu a než Štědrý den dojde ke svému sklonku, kazisvátek zlomen sjedná nápravu. Srdce se zvětšilo, již netíží jej sžíravá samota, u prostřeného stolu ve společnosti přátel, vidíme změkčilého… Tenhle zelený agent z protivánočního nestihl nějak výrazněji zklamat, snad i proto, že se v něm nezpívalo.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nová verze Grinche mě zastihla naprosto nepřipraveného. Tu v Americe nejznámejší starou verzi jsem neviděl, Carreyho párkrát ano, ale nestojí to u mě nikterak vysoko. S Illumination mám proměnlivý vztah, Padoucha můžu, Mazlíčky nesnáším, takže jsem opravdu přistupoval opatrně a bez očekávání. A pak mě to vlivem neškodnosti, hravosti a tisíckrát omílaného mravního poučení naprosto semlelo. A najednou byl konec a já jen tupě zíral beze slov - díky bohu, že v tom nejsem sám. Chtěl bych sequel, ale netuším, o čem by byl. PS : Ačkoliv znám důvěrně hlas Benedicta Cumberbatche, tady není k poznání a půl hodiny jsem si říkal, že klidně mohli ušetřit a nechat to nadabovat někým méně známým. Potom mi došlo, že to je možná to kouzlo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#9 Illumination. Příjemná moderní animovaná verze Grinche, která nechává hranou verzi s Jimem Carreyem daleko za sebou. U Illumination jsou zvyklí věnovat pozornost Dr. Seussovi a tak není problém, aby se pobavil i dospělák. Za jediné mínus považuju moderní písničkový soundtrack Pharrella Williamse, který konceptu rodinného filmu příliš nekonvenuje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V Spojených štátoch amerických je Grinch všeobecne známa a obľúbená rozprávková vianočná postava. Je to akýsi mrzutý, nevľúdny chlpatý trol, protivný zelený škret, ktorý žije so svojim psom Maxom v jaskyni nad mestečkom a ukrutne nenávidí Vianoce. Ja som ho prvý krát videl vo filme Rona Howarda z roku 2000, kde túto postavičku stvárnil herec Jim Carrey. Grinchov príbeh a jeho charakter na mňa moc nezapôsobil. Ku mojej predstave Vianoc nepasuje. Teraz po dvadsiatich dvoch rokoch som sa dostal ku animovanej verzii, ktorá bola vyprodukovaná v roku 2018. Dal som teda v tomto predvianočnom čase Grinchovi druhú šancu ma zaujať, či aspoň trocha pobaviť. Bohužiaľ táto animovaná verzia je ešte otravnejšia a omnoho nudnejšia ako Howardov film z roku 2000. ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

S prehladom najlepsi Ilumination animak. Ale hlavne vdaka tomu, ze maju cool predlohu. Novodobe vylepsenia a filmarske zlozky su tazky priemer. Je to vsak celkom svizne, nenudi to a decka budu nadsene. S prizmuenymi ocami. 6/10 Howardova verzia je omnoho kreativnejsia, vtipnejsia aj dojimavejsia. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Dětem přístupno. Grinch ve verzi méně tajemné a více "provánoční". Grinch co má rád svého psího miláčka a také dokáže být ohleduplný k sobí rodince. Některé scény vymazlené s patřičným humorem a také se na to celkem pěkně vizuálně dívá. Kdo zná verzi, kde ho ztvárnil Jim Carrey, tak ho možná stejně shlédne v této animované postavičce, která nenadchne, ale také nezklame. Je otázka, jestli takového Grinche chceme, osobně jsem si myslel, že děti budou v rauši, ale ani to se nekonalo. Takže u mě, zpátky k starší verzi :). ()

juta 

všechny recenze uživatele

První film o Grinchovi, který se mi docela dost líbil. Je trochu jiný, než většina animáků. Grinch měl fajnovýho společníka. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem filmového Grinche žral, ale z toho jsem už vyrostl a momentálně ho považuji za vcelku nesnesitelnou vizuální odpudivost. Tohohle zelenýho chlapíka nemám prostě moc v lásce a jeho nová animovaná podoba na tom bohužel nic nemění… celé to na mě působilo hrozně uměle, zoufale málo vtipné a celé to Grinchovo znovunalezení lásky v sobě samém zase těžko uvěřitelné. Howardovi musím nechat jednu věc, a to že s tímto motivem dokázal pracovat mnohem lépe. I přes příjemnou stopáž působí tedy Grinch velmi prázdným dojmem, ale děti bych se na to vzít nebál. Je to barevné a stylizace je stejně praštěná jak ve všech Illumination animácích, což bude prckům stačit. Letos u mě ale jednoznačně vede pokračování Úžasňáků a Yeti. Kdybych se ale měl rozhodovat mezi tímto filmem a verzí z roku 2000 s Jimem Carreym, tak určitě sáhnu po této animované formě. PS: Český dabing nic moc :-/ Boris Rösner odvedl kdysi mnohem lepší práci. 5/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku viac. Grinch je zaujímavá postava, stále je vtipný a štýlový (tepláky) ale tu mi prišiel miestami nudný a nevýrazný. Vela ľudí to hodnotí pozitívne, tak možno na druhý krát skúsim byť menej náročný :) 70% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio Illimunation to rozjelo slušně. Já, padouch se stal hitem a vytvořil spoustu dalších snímků tohoto animovaného studia. Filmy od Illimunationu sice nejsou Pixarovky ani Disneyovky, nicméně pořád vysoce kvalitní a i když má studio spoustu odpůrců, já mám ty filmy hodně rád a užívám si je i v dabingu. Nyní se Illimunation vrhnul na animovanou verzi Grinche. Grinch je populární dětská postava a hraná verze z roku 2000 s Jimem Carreyem se roky stala vánoční klasikou. Starý Grinch je výborný vánoční film ale musí se mu nechat, že trošku stárne. A chtělo by to velké díky, že nový Grinch vznikl jelikož se dle mně jedná o lépe věrnou adaptaci a především je vidět, že s tím filmem byla práce. Nový Grinch se chystal více než 5 let, došlo k odkladům a to odložení stálo. Po Úžasňákových 2 se totiž jedná o nejlepší animák roku. Titulkovaná verze sice zatím neviděna (ale pokusím se dohnat), dabing mi ale zážitek vůbec nezkazil. Při tom nádherném vizuálu a výborně hudbě Dannyho Elfmana (pravděpodobně jeho nejlepší hudba od... Terapie láskou?). Vojta Dyk mi ale na Grinche sedí (Benedicta Cumberbatche daboval už v seriálu Sherlock) a Matěj Hádek je jako vypravěč příběhu výborný. Některé scény sice působí jako,že jsou předělávkou scén z hraného filmu, animák jde ale do velké míry svojí cestou a lacinou kopírku teda nečekejte. Perfektní pohádka, která má potenciál stát se novou klasikou. Na projekci v originálním znění se těším! PS: Předanimák s Mimoňi Yellow Is the new Black (Ta reference je k popukání) je jeden z těch slabších. Viděno v kině: 2x ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Tá infantilita je vkusná a mnohé z detskejších gagov (najmä so psom Maxom) sú skutočne vtipné. Celé je to úplne majstrovsky nakreslené a vizuálne to maximálne využíva námet vianočného mestečka uprostred zasnežených hôr. A najmä príbeh chvalabohu nekopíruje predošlé verzie, ale berie len hlavnú os. Vidím to na budúcu vianočnú klasiku. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější a zároveň nejlepší scéna z celého filmu je ta, kde Grinch kradne vánoční stromky, ozdoby a dárky. Grinche namluvil britský herec Benedict Cumberbatch. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdu navrch pridávam kvôli deťom. Babám sa táto rozprávka veľmi páčila, hlavne tej mladšej. Dospelý síce občas nadvihne obočie, alebo si z nudy mierne povzdychne, ale vzhľadom na to, že to bolo tak krátke, sa to dalo vydržať celkom bez úhony. Páčila sa mi predovšetkým animácia postavičiek a zvuk. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Související novinky

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Fantastická zvířata neplní očekávání

Fantastická zvířata neplní očekávání

19.11.2018

Pokračování kouzelnické ságy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny tento víkend dominovalo v kinech. Namísto obřích výdělků ale sequel k fantasy spin-offu Harryho Pottera sotva dožene první díl… (více)

Reklama

Reklama