Reklama

Reklama

Film vypráví o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce ve sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (148)

Perverz 

všechny recenze uživatele

V poho oddechový film, který sice nehýří vtipem, těch funny momentů je minimum, ale spíše takový ten feel good, kdy prostě jen sedíte, film baví, dobře utíká, nemusíte nijak přemýšlet, s přehlídkou dobrých herců. Kdyby se to pojalo fakt jako komedie, protože potenciál to má, když si nasadíte cizí boty a rázem získáte jeho podobu, z toho by se dalo dost vytřískat. Ale já kývnul i na tohle, raz za čas není špatné mrknout na něco klidnějšího, prostě relax. Oddych. Tohle je ono. ()

karlospr 

všechny recenze uživatele

Po prvních 5 minutách stačí namísto dalších 35 minut shlédnout trailer a o nic nepřijdete, cca v půlce se děj konečně tak trochu rozjede. Nevím jestli je to Sandlerovým věkem či prostě jen scénářem, ale chybí mi ta jeho akčnost. Části děje jsou velmi prosté - "rychlé" scény bez hlubších myšlenek či aspoň smyslného vysvětlení. Až ten úplný konec stojí za to, ikdyž je to taková klasika, tak se jistě bude líbit jakým způsobem se vypořádá s problémem (tady už hlubší zpracování je). No a končí to, jak se patří, "překvápkem". ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švec je vážně zvláštní film. Přestože jsem se u něj totiž nějak výrazně nebavil, a v podstatě ani příliš nevím, co bych na něm okomentoval nějak výrazně pozitivně, tak přesto jsem se u něj cítil vážně příjemně a měl jsem při jeho sledování takový hřejivý pocit vnitřní pohody a uspokojení. Nevím tedy ani z čeho to vzešlo, snad z té celkově poklidné, nenáročné, velmi milé atmosféry, nebo možná ze skutečně sympatického a velice příjemně působícího castingu, v čele s netradičně umírněným a zádumčivým Adamem Sandlerem, vážně nevím. Nicméně to obsazení zde bylo ale opravdu nehorázně vhodně doplněné a i ono nemalou měrou přispělo k oné celkové pohodičce filmu. Každopádně, pořád se ale nemohu zbavit dojmu, že z té filmové látky šlo vyždímat i mnohem víc. Příjemná a poklidná atmosféra a styl jsou sice nezpochybnitelně důležité faktory pro úspěch filmu, ta zápletka mi ale na ty možnosti, co se dalo okolo „kouzelných bot“ vymyslet, přišla strašně chudá a poměrně nenápaditá, bez výraznějších výstupů a momentů a ani absence humoru pak k celkové spokojenosti také zrovna nepřidala. Na druhou stranu, emoce tu fungovali více než spolehlivě, ty jsem si vážně upřímně užíval a závěr filmu bylo pak úžasné pohlazení. Vytknout tedy ještě jinak musím tu židovskou hudbu, která hrála prakticky neustále, a to i ve velice nevhodných situacích a scénách, ta mě opravdu iritovala, jinak ale opakuji, moc milý a příjemný snímeček, který sice právem neslavil nějaký valný úspěch, nicméně za pozornost jistě stojí. ()

Boby93 

všechny recenze uživatele

Tuto oddechovku bych zařadil k těm slabším snímkům Sandlerovi filmografie. Lehká nadprůměrnost jako Zkus mě rozesmát, 50x a stále poprvé nebo Klik: Život na dálkové ovládání se nekoná. Řekl bych, že Sandler zahrál tak, jak jsme u něj zvyklí, ale příběh, dialogy a smysl pro humor je prostě nic moc. 45% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Švec Max Simkin, znuděný každodenním životem, jednoho dne narazí na magické dědictví, které mu umožní stát se jiným člověkem a vidět tak svět zcela jiným způsobem. Znuděný divák by ṕotřeboval něco podobného, neboť má tento příběh z prostředí židovské komunity bohužel nemalý problém divácky zaujmout. Nebo v tom je skryt nějaký druh židovského humoru, který ostatní nechápou? Každopádně je hodnověrné, že snímek ztrácí svůj potenciál už v základech, čímž se stává nepochopitelným celkově. atmosfericky neobsahuje nic svěžího, zábavného, povznášejícího či ryze odpočinkového. V určitém směru se sice směr scénáře nakrojit pole vážnosti, ale ve své zoufalosti něco myšlenkového navodit zůstává ve velice vlažném stavu působnosti, bohužel směřující k naprosté zbytečnosti. Adam Sandler byl vždy ve své kariéře jako na houpačce. Chvílemi se mu dařilo, chvílemi zase ne. Tímto snímkem sjel cestou dolů, neboť stav věci tohoto snímku je takový, že prostě nefunguje. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v New Yorku. (rafix)
  • Přijmení Adama Sandlera (Max Simkin) znamená v hebrejštině švec - tedy název filmu. (JORDY)

Reklama

Reklama