Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce ve sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty. (Filmbox)

Recenze (148)

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že výborný a lákavý nápad tomuto snímku rozhodne nechýba. Kto by si nechcel podľa ľubovôle vyskúšať kožu toho druhého, no nie? Úvod bol veľmi dobrý, hlavne tá časť kde pán obuvník postupne prichádzal na to, čo všetko sa s touto schopnosťou dá dokázať a že nie je všetko len o osobnom prospechu. Druhá polovica už divákovi neponúkne nič nové a samotný záver mi prišiel ako dosť odbitý, priznám sa, plán ako zabrániť starčekovmu nútenému vysťahovaniu ma moc neoslnil. Možno to chcelo aj viac osobnej drámy a silnejšiu emotívnu stránku. Vďaka filmu som si však uvedomil ešte jednu vec a síce ako veľmi S. Buscemi zostarol. Ten čas tak neskutočne letí a nikto ho nezastaví.... Aj napriek uvedeným chybičkám som spokojný, pohodová jednorazová zábava. 65/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Sandlerovi krutě nepovedlo. Když už je to civilní, tak by to alespoň mohlo být koukatelný. Tohle byla ale šílená nuda a ty židovský hudební motivy tomu taky moc nepřidaly. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková newyorská v podstatě čistě pohádková blbůstka, film bez větší přidané hodnoty, jehož jediným pozitivem a hodnotou je jeho herecké obsazení, na Dustina Hoffmana či Stevea Buscemiho je vždy radost se dívat... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Docela mě překvapilo, že se z toho stala taková polokrimikomedie nezávislého rázu. Konec už je úplně wtf. Civilní Sandler je fajn a prostě mě to docela bavilo. Od McCarthyho je to ale zatím nejslabší kousek. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nefunguje naprosto v ničem. Nápad asi dobrý, ale zápletka dramatického filmu, vážného jak zlomená noha ředitele obchoďáku se stojacími lampami je strašně nudná (cítíte v tom něco směšného? Ne, jistěže ne. Stojací lampy, ředitel, i jeho zlomená noha jsou velmi nudné). Loser musí být loser jen natolik, aby bylo jasné, že je nic jen kvůli nepřízní počasí a stačí jen aby slunce zalezlo za mraky, zvedl se vítr a klesla teplota pod nulu a vytře vám prdel každým, kdo si jím otíral boty. Tady je ale ta zbytečnost hlavního hrdiny úplně hmatatelná. Strašně prostupuje každým okamžikem. Ani jakýs takýs nápad na konci to nezachrání. Sandler mi tu byl tak neskonale nepříjemný, že jsem začal litovat, že ho vlastně mám rád, a že směr, kam se jeho kariéra ubírá, by leckomu mohl zlomit nejen nohu, ale i vaz. Tento film byl tak špatný, že ho možná nějaký ředitel obchodu se stojacími lampami napsal na neschopence, když měl zlomenou nohu. Nebo možná Sandler bude prodávat lampy, až si zlomí vaz. Omlouvám se za tento komentář. Ale úplně stejný vyčerpávající pocit, který máte z jeho čtení, mám já z tohoto veskrze zapomenutelného filmu, ve kterém žádný ředitel se zlomenou nohou nevystupuje a stojacích lamp je méně, než dobrých nápadů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se Bond. James Bond. A bydlím s matkou v Sheepshead Bay." Vklouzávat obutím bot do cizích životů mi připadá jako skvělý nápad, ale švec Max mi přinesl mnohem méně zábavy, než jsem od něj chtěl. Je to prostě jenom švec, který dosud nepřišel na to, jak sexovat s nazutýma botama. Ale taky je to švec, který má štěstí, protože všichni důležití lidé mají botu velikosti deset a půl, takže jim může hackovat životy. Já mám desítky, takže si budeš muset, ševče, useknout palec, aby ses mohl mít tak skvěle jako já. Jenže to si nezasloužíš, protože jsi mne chvílemi nudil, ale taky jsi mé sexuální fantazii představil Taryn, za což ti děkuju a taky za to varování před zákeřnými čistírnami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To by mě zajímalo, koho napadlo natočit film o obuvníkovi :O Sice nápad s přezouváním bot je celkem vtipný, nějaký zázrak to však s průměrného filmu po všech stránkách, nedělá..kdyby tam nebyl Adam Sandler, asi bych se o něm ani nikdy nedozvěděl..50% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Sandler trochu jinak. Každopádně musím podotknout, že nějak nemůžu k tomu najít výhrady. Není to sice na plné hodnocení, ale i tak to bylo po všech stránkách přijatelné a koukatelné. A konec? Perfektní pointa, palec nahoru. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle měla být komedie? Já vlastně ani nevím. Adam Sandler jednoho dne objeví že díky starému obuvnickému stroji je možné prožívat životy druhých, ale pouze za předpokladu že si nazujete jejich boty, které nesmíte vyzout. Pokud někdo očekává smršť komických situací, je vedle jak ta jedle. Sandler nemá formu a celý film nemá hlavně smysl. Co tím chtěl básník (režisér) říci? 35% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Pokud by tam nebyl onen fantasy námět, asi bych se k tomu nedostal. Ten to samozřejmě obohacuje, ale jinak to dějově není žádná sláva, i když jeden překvapující a překvapivě dobrý moment se najde. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Netypická Sandlerovka, která mě mile potěšila a opravdu takový zvrat by čekal málokdo. Tohle nuda opravdu nebyla a téma mi naprosto sedlo a bavil jsem se. Jdu se prohrabat krabicema, jestli tam taky nenajdu něco podobného. :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Trošku jinej Sandler než na jakýho jsem zvyklej. Pro mě to ale bylo takový neslaný nemastný. Kouknout se na to asi dá, ale víckrát už to vyhledávat nebudu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Motiv malého krámku a kouzelného předmětu zůstal trestuhodně nevyužitý. Komedie se moc nedařila, protože záhy došlo na řešení sociálních problémů, mafii, domácí násilí a vraždy, což mi nikdy nepřipadlo vtipné a v tomto při zdi se držícím podání už vůbec ne. Hlavní hrdina se chová jak retard, zejména, když si sám na sobě zkouší, co může udělat elektrický obušek. No, co asi, že? SHRNUTÍ: Když máte kouzelný předmět a vyčarujete z něj leda pšouknutí a pár hloupostí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jop, tohle je přesně ten typ filmů, ve kterých bych dnešního Sandlera rád viděl, Cobbler je totiž snímek, u kterýho vám za vašeho kdysi oblíbeného herce nebude trapně. Naopak, zase jednou takový to filmový pohlazení, kde i ti největší zmrdečci jsou vlastně docela fajn chlapíci. K tomu si připočtěte jako vždy parádního Buscemiho a o kvalitní a příjemný filmeček, který sice diváci Machrů nebo Jacka a Jill se zívnutím odmávnou (ale o to víc se líbí mně), máte postaráno (chválím parádně vypointovaný konec). Palec hore, Adame, ser už na crazy komedie a hrň se do tohoto. (Myslím, že si začnu svých křusek víc vážit :-). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nezvyklejších Sandlerovek. Zřejmě proto, že Adam kolem sebe nemá svůj klasický tým (snad až na Buscemiho). Taková vážnější a ne tak ztřeštěná. Ale nijak to nevadí. Pár dobrých a zábavných vtipů tu je (boty mrtvého), nakonec se pro zajímavou zápletku najde i ucházející uplatnění (i když pocit nevytěženosti zůstává). Má to ale i své klady, překvapivě zajímavého Method Mana a naprosto válcující Ellen Barkin. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad rezijne pociny Thomasa McCarthyho, takze som sa tesil aj na tento film. Podla trailera to vyzeralo, ze to bude zase jeden z mala filmov v ktorych je akceptovatelny Adam Sandler. Prvych asi 40 minut je fakt nadhernych. Reziserovi sa podarilo navodit neskutocne prijemnu a pohodovu atmosferu napriek tomu, ze hlavny hrdina je luzer. Pokial si Sandler v rôznych epizodkach len otukava svoje nove schopnosti, tak je to strasne roztomile a bez nechutnych vtipov. Lenze v momente, ked sa ma konecne zacat odvijat aj ustredna zapletka o zlej milionarke, ktora chce cely blok vystahovat a Sandlerovi to dôjde najskôr tak pol hodinu potom, co to je jasne aj mentalne postihnutemu divakovi, tak sa naplno ukaze, ze nie je prilis zaujmava. Prave naopak. Je dost hlupa a otravna. Skoda, ze romanticka linia je tak strasne upozadena. Cele to nastastie zachranuje nadherna dejova linia so Sandlerovym otcom. Mozno keby bola prave ona v centre deja, tak by to bol lepsi film. Ale napriek tomu to stoji za pozretie. Film ma po väcsinu stopaze prijemnu retro atmosferu a Sandler je po dlhej dobe v pohode. Som rad, ze ked mu to tentoraz celkom vyslo, tak nezabudol ani na Buscemiho a ako bonbonik je tu skvely Dustin Hoffman. Takze davam nadpriemernych 6/10 a pripadnu dvojku by som si s radostou pozrel. ()

Reklama

Reklama