Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Recenze (81)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná krimi žánrovka z nemeckej produkcie, ktorá vám neponúkne síce nič nové, ale určite pobaví a ústredná dvojica vám príde hneď na chuť. Kvalitne si navzájom sekundovali a aj preto hodnotím tento film nadpriemerne. Celkom iste veľmi rýchlo vyšumí z hlavy, ale na pobavenie fajn. 65 % ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Priemerne zábavné, Til Shcweiger je pán aj na tých 10 sekúnd, čo tam bol :D Trochu pomalší rozbeh, ale potom to už šlapalo jedna radosť. ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

V první polovině už jsem si říkal, že snad i začnu mít rád německou tvorbu. Mělo to pěknej rozjezd a i jsem se docela zasmál. Avšak jak to přehoupne polovinu, už mi to přišlo dost nudný a chtělo to hodně, abych to vůbec dokoukal. ()

JirkaJJJ 

všechny recenze uživatele

Na Němce velice slušný. Na začátku nuda, ale jak se do toho bankéř začne dostávat, začal jsem se bavit. Nic jsem nečekal, dostal jsem slušnou komedii. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Na Němce je to nečekaně dobrý a zábavný film. Viděl jsem ho omylem a vydržel jsem do konce, což už samo o sobě je u německého filmu známka nezvyklých kvalit. Nejvíc mě pobavila hláška, že Češi mají sice dobré děvky, ale auta dělat neumí. Celkově jako komedie nic moc, v porovnání s Fakjů pane učiteli, ale jako klasická buddy kriminálka je to povedené. Vztah únosce X unesený zaručuje velmi zajímavou zápletku. ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Konec byl trochu divnej, a z pomerne sympatickyho protagonisty se stal pod vlivem alkoholu dost velkej dement. V ponekud nelogickym zaveru najednou zacal schazet i vtip. Predtim ale vic nez obstojny, neco jako Fuck you Gohte s dalsim drsnakem, co se stretne se stylem zivota, na nejz nebyl zvyklej (u Fuck you skola, tady nudnej pojistovak). Misty osvezujici, misty dost predvidatelny. Kvuli podivnymu zaveru se tento krimi eurotrip sesune spis do prumeru, na Zekkiho Millera se rozhodne bude vzpominat dyl. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Ni je to zlé, ale všetko z toho filmu ste už určite niekde videli (najskôr v nejakej inej nemeckej komédii). Niečo nového, originálneho by nezaškodilo, ale aj tak - zabavil som sa. ()

Drkolnov 

všechny recenze uživatele

Svěží náhled na možný vývoj našich životů pokud nejsme spokojeni. Dobrý scénář, slušné hlášky a několik vtipných scének. Akorát urážku Škodovek si mohli odpustit, ale pokud to vynechám, tak jsem se bavil ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě mile překvapuje, že němci dokáží točit komedie u kterých je prdel. Tohle je bezpochyby jedna z nich, má to spád, šťávu, humor, romantiku....děj sice malinko předvídavý, to však nic nemění na tom, že je to jedna z těch lepších komedií, co určitě stojí z shlédnutí. Soundtrack vychytaný v tom jsou naši sousedé tradičně dobří. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno - velmi kvalitní 3*. Němci opět dokazují, že dokážou mít někdy trochu přízemní, jindy krásně cynický smysl pro humor. Velkou filmařinu od toho nečekejte, je z toho ale cítit nadšení a upřímnost autorů: to je velký kredit. Plus Škoda-cameo! ()

koprovka69 

všechny recenze uživatele

Dva chlápci si na parkovišti vybírají, které ukradnou auto. "Škodovka? Děláš si prdel? Češi mají dobrý děvky, ne auta." ()

Reklama

Reklama