Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový pořad na ČT art, ve kterém novinář, kritik a publicista Josef Chuchma kriticky reflektuje kulturní a umělecké události týdne v České republice. Věnuje se vždy dvěma základním tématům, ve kterých divák dostává jasnou představu, zřejmý verdikt, v čem je dílo nebo událost důležitá. V druhé časti se novinář, kritik a publicista Josef Chuchma bude věnovat tvůrčím osobnostem a tématům kulturní scény. I zde jde o diskusní kritický náhled. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než legendární Katovna, protože civilnější, věcnější, bez exhibování moderátora pořadu. Možná ale na druhou stranu z téhož důvodu i poněkud nudnější. Na Chuchmovi je znát, že televize není jeho domácí prostředí a médium, kde by se uměl suverénně pohybovat. S tím souvisí poněkud topornější gestikulace i opatrný řečnický projev, který zní tak, jako by Chuchma hlídal každé svoje slovo a jeho výslovnost. Asi bych dokázal najít zajímavější témata a představoval bych si někdy kontroverznější polemiku, ale snad není všem dnům konec. Celkový dojem: 60 %. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie platí len pre diely s primeraným výberom hostí a vyššou úrovňou, ktoré považujem za podnetné (pravidelne nesledujem). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

O Chuchmovi jsem až do spuštění tohoto pořadu neslyšel, což už tak nějak předznamenává, že asi nejsem úplně jeho cílovka. Většina probíraných témat mě nebaví, a domnívám se, že i lidé, které to zajímá, si o tom čtou ve svých zdrojích, a před telkou moc nevysedávají (pokud ji ještě vůbec doma mají). Celá ta ušlechtilá veřejnoprávní nuda, kdy spolu ve spoře nasvíceném studiu klábosí partička inťoušů, mi strašně zavání retro atmosférou devadesátek, a přijde mi, že tenhle formát už patří minulosti. Na druhou stranu nemám problém přiznat osobní respekt k záběru Chuchmova přehledu, ten chlapík se rozhodně vyzná a komu čest, tomu čest. I když samozřejmě odborník na všechno být nemůže, a když člověk vidí díl, kde se probírá něco, v čem se osobně vyznáte, mohou se jeho otázky na hosty jevit až pozoruhodně mimo (takový dojem jsem z něj například měl, když si pozval Aleše Hamana a Jakuba Češku a řešili Kunderu - ten díl byl prostě hrozný). Cíleně rozhodně nesleduji, ale pokud na to náhodou narazím v telce, občas mě tam zaujme něco, o čem se mluví (většinou ale s neodbytným pocitem, že by se o tom dalo mluvit lépe :). ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Pepíček Chuchma je takovej roztomilej suchoprdí intouš, kterej si pod pojmem "jasná řeč" představuje přehnanou artikulaci. A superkorektní výslovnost. Na druhou stranu, někdy je jeho suchohumor pochopitelný i pro podřadnou skupinu obyvatel s IQ pod sto padesát. Tu se i já odvážím jeho hlášce zasmáti. Oceňuju jednoznačně, že (na rozdíl například od celkem protivného opocence Petra Fišera z pořadu Konfrontace) Chuchma má určité "učenecké" charisma a přitom automaticky nezaujímá pozici všeznalého mudrce. Umí se zeptat chytře, umí poslouchat a umí reagovat. A tak si s pozvanými hosty často celkem příjemně (a velmi atrikulovaně) poklábosí. Co už na tom, že o tématu, který zajímá asi pět lidí. ... Jo, už jsem zmínil jeho přehnanou artikulaci? ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Dobrý diskusní pořad. Mohl by být trošku delší. Vedení diskuse je svižné a věcné. Témata je vhodné mixovat tak, aby byla nejen atraktivní, ale pojednávala i o záležitostech, kterým se jiná média vyhýbají. Předpokládám, že si pořad teprve hledá vysílací čas a piluje zvolený formát. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Zapomněl jsem, že ten pořad existoval. Až teď dala čt na červenou tečku kunderovskou epizodu u příležitosti smti Milana K. Je to silný televizní zážitek, jak hosté - dva bohemisté - působí bezradně a nemají problém ukázat, že většinou odpověď nevědí anebo ji nedovedou vyjádřit. Několikrát během epizody je pan Chuchma nachytá v nekonzistenci a oni to uznají. Prostě je to televize z Marsu. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Pánbůh zaplať za tyto pořady, škoda jen, že jsou vysílány dost pozdě, kvalita tohoto pořadu závisí na připravenosti moderátora, někdy jsem měl dojem, že je otázkami a názory naprosto mimo prezentované téma, spíš bych mu doporučil aby se věnoval pouze tomu, co je mu vlastní. Každopádně, dává svůj krk na trh, což oceňuji. ()

deanmo 

všechny recenze uživatele

Debaty pre mňa celkom zaujímavé. K týmto témam sa obyčajne nedostanem alebo o ne ani nezavadím, pretože ich priamo nevyhľadávam a tak táto 45 minútovka ma aspoň trochu dostane do obrazu kultúrneho vyžitia (alebo aktuálnych problémov a udalostí) v Čechách keďže na Slovensku sa tak nejak na kultúru vo verejnoprávnej TV poriadny čas serie. ()

Reklama

Reklama