Reklama

Reklama

Liga nepotřebných

(amatérský film)
  • USA League of Dispensables, The (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

BrejkDenz Bradrz, slovy karlovarské České umělecké agentury „dva hodně vostrý hoši, který se nebojí ukázat světu, že tepláky... to je základ fšeho", společně působí už deset let a v roce 2010 svými tanečními kreacemi okouzlili porotu televizní soutěže Česlo Slovensko má talent. Nyní spojili síly s tvůrci pořadu Žatecká Prda, jinak černé perly v programu jedné z našich regionálních televizí, a výsledkem je filmová parodie, která potěší každého příznivce žánru, i když prudérnější diváci se svými dětmi či vnuky zůstanou možná raději doma. Ale jinak je v tomhle filmu prostě všechno... akce, zrada, pomsta, úder otevřenou dlaní, erotika i koza! O čem ten film vůbec je?? Thoř Thořovic napadne Zemi s jedním jediným cílem – nastolit socialismus na celém světě! Povede se Lize Nepotřebných, aby v tom největšímu padouchovi v celé galaxii zabránila? A ta koza... přežije to? Tyto a jiné odpovědi dostanete v tomto již nyní kultovním „blokbástru". Trailer k filmu měl premiéru na Dočesné 2013 v Žatci a rostoucí poptávka nahrála tento nízkorozpočtový titul do řádné filmové distribuce. (Xtreme Cinemas)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (50)

migl 

všechny recenze uživatele

Žatecká prda žala podstatne lepšie úspechy v rokoch 2001-2005,ich skeče boli nenútené,dosť nápadité a aj vtipné,pri ich sledovaní som sa bavil.S odstupom času sa zrejme ich nápaditosť vyčerpala a upadla do letargie,Liga nepotrebných je toho dôkazom.Vtipné je to minimálne,"humor" je už dosť trápny,otrepaný a fekálny ,ktorého je v poslednom čase všade plná riť,škoda,očakával som od tejto partie oveľa viac ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Když ono mi to přijde takový pozérský, jako by zesměšňovalo stereotyp, který je ze samotného vyjádření cítit. Neříkám, že některé věci nejsou povedené, včetně drůbeží obsese autorů, ale kratší stopáž by rozhodně bodla. Hvězdička za někdy výbornou kameru, ale pro tisk scénáře doporučuji napříště tiskárnu, která nevynechává řádky (či co způsobilo výsledný katastrofální obsah některých replik). Ale tak kdo si hraje, nezlobí. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je tu cítit obrovská snaha natočit parodii na filmy ze superhrdiny typu Supermana. Na amatérský film je to překvapivě dobře natočeno i ze solidními triky. Jenže ty vtipy jsou bohužel většinou trapné. Kdybych to měl srovnat s podobně směrovaným filmem, například Kick-Ass, tak bude výsledek ubohý. Jasně rozpočty se srovnávat nedají, ale invecí a humorem by to mohlo být na stejné úrovni. Není! Nejvtipnější je pan Neviditelný na mejdanu a pak novinové nadpisy článků po Thořově "příletu" do Žatce. A za to více, než jednu hvězdu nedám. ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Nemám slov a smekám před Lukášem Šimandlem. Měl jsem strach, že film po našláplym úvodu spadne do nudných amatérských vod, ale toto jsem opravdu nečekal. Ty nápady, střih, efekty, filtry, hudba a nevím co všechno ještě. Jak říkaj tvůrci. Buď ten film budete nenavidět, nebo milovat. A já se zamiloval. Fakt pecka a rejža tu vytřel zrak současný produkci. Pro mě zatím nejlepší český film roku!!! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že mě to docela i bavilo. Jde o amatérský film, který se ale nebojí velkých akcí a efektů. Parodie je to většinou toho slabšího ražení, ale své nápady to taky má a jsou rozhodně lepší. Hodně pobaví dialogy a naopak pár scén, kdy se jen řve jsou takové uspávací, když člověk nemá moc naspáno. Do nadprůměru film posunuje hudba, která sice není mého gusta, ale do filmu skvěle zapadne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Film mají na svědomí Brejkdens Bradrs, podle slov karlovarské České umělecké agentury „dva hodně vostrý hoši, který se nebojí ukázat světu, že tepláky... to je základ fšeho". Společně působí už deset let a v roce 2010 svými tanečními kreacemi okouzlili porotu televizní soutěže Česlo Slovensko má talent. (Zdroj: Lukáš Šimandl)
  • Člověk, který hrál ve filmu starostu Žatce, měl v době uvedení filmu v plánu na starostu Žatce kandidovat i ve skutečnosti. (Zdroj: Lukáš Šimandl)
  • Natáčelo se vždy jen v neděli, protože všichni neherci mají samozřejmě zaměstnání a toto byl jen koníček. (Zdroj: Lukáš Šimandl)

Reklama

Reklama