Reklama

Reklama

Mazalové

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2014–2017), 11 h 8 min (Minutáž: 25–27 min)

Scénář:

Rudolf Merkner

Hudba:

David Solař

Hrají:

Pavel Kříž, Jana Bernášková, Miroslav Táborský, Luděk Sobota, Matouš Ruml, Jan Hrušínský, Mahulena Bočanová, Kateřina Bláhová, Radim Šlechta, Ivo Šmoldas (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Komediální seriál o nelehkém soužití hradních strašidel s příšernou rodinou Mazalů. Mazalové jsou rodinný komediální seriál, který nás zavede na starobylý hrad Oreb, kde si spokojeně žije nevelká skupinka kouzelných bytostí. Jejich klid je zásadně narušen příchodem nových majitelů hradu. Od této chvíle musí strašidla čelit nesnesitelné zbohatlické rodině Mazalů (a jejich prostřednictvím všemožným nástrahám dnešního světa), což se ukáže jako úkol téměř přesahující veškeré jejich schopnosti, včetně těch kouzelných.
Příběhy jsou vystavěné na vtipné situaci, zápletce a dialogu. Jednotlivé díly vyprávějí o příchodu Mazalů na hrad, o neuvážené koupi, která se uskuteční dřív, než Mazalové zjistí, že hrad je plný strašidel, o neúspěšných pokusech strašidla z hradu vystrnadit, o děsných plánech Mazalů jak využít hrad a jeho původní obyvatele, když už se jich nejde zbavit normální cestou, o plese upírů, který se na hradě pravidelně koná a nic tomu nedokáže zabránit, o cestě časem do doby Rudolfa II., které se nedobrovolně zúčastní i noví majitelé hradu, a například také o dlouho připravovaném sympóziu strašidel, ke kterému dojde v závěru seriálu.
Hlavní postavy seriálu jsou důstojná bílá paní Albína (která by vypadala na třicet, kdyby jí nebylo tři sta), ne zrovna nejstatečnější rytíř Theobald (občas ztrácí hlavu a to nejen obrazně), poněkud zbrklý alchymista Balone (kdysi omylem vypil lektvar nesmrtelnosti a dodnes ho to mrzí), vystrašený vodník Dušička (neustále prožívá nejstrašnější den svého života, což je ovšem s Mazaly zcela na místě) a kouzelné zrcadlo Leopold (je vševědoucí a všem tím občas leze na nervy).
Rodinu Mazalů tvoří vychytralý Hugo Mazal, jeho ctižádostivá žena Růžena a dvě zvlášť nesnesitelné děti: Hugo Mazal Junior – malý rozmazlený kluk, který si myslí, že si může dovolit cokoli, a starší dcera Pavlínka, která se neohlíží na nikoho a na nic a podléhá neustále novým trendům – zjevně se hledá, ale bohužel se nikdy nenajde. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Infalín odpad!

všechny recenze uživatele

Já bych se sitcomovým smíchem neměl problém, pokud by k němu byl důvod. V divadle taky člověku nevadí, když se smějí i ostatní diváci, mají-li čemu. Toto ale bohužel sitcom není. Vtipné repliky prakticky neexistují, postavy jsou vesměs nesympatické a otravné, díly nemají uzavřený děj, není komu držet palce. Spíš je to taková šaškárna. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že svým hodnocením to minimálně o dvě hvězdy přeháním, ale nemohu jinak. Moje malé děti se totiž na každý díl Mazalů neskutečně těší a upřímně opovrhují mými návrhy na poněkud méně infantilní zábavu. Je to zkrátka pořad pro děti, tak bych ho vyloženě nehaněl, ale já se s nimi musím povinně bavit a tak do hodnocení prostým aritmetickým průměrem odvážně zahrnu i svůj názor. ()

Reklama

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Tak už se začínají točit i telenovely pro děti, asi aby si zvykaly na pokleslou zábavu, nebo možná aby jim nastavily laťku kulturní úrovně? Měli si tam nahrát alespoň DĚTSKÝ umělý smích než dospělácký, když už to dávají ve Studiu kamarád. Přitom herci se snaží, stačilo by jen trochu víc úsilí, a mohly by to být aspoň průměr - takto je to školní příklad kýče. ()

Beata.Stybro 

všechny recenze uživatele

No já nevím...mě se Mazalové líbí! Dialogy mi přijdou vtipné, herci řádí, Bočanová s Hrušínským jsou mimořádní, já jim tu debilitu věřím. Dialogy mi přijdou vtipný a dobře zahraný, Je to žánr, jaký je, u nás nemá tradici a kromě Comebacku, jsme nic pořádného v tomto směru ani nenatočili, navíc je to pro dětského diváka, řekněme v pubertě...Těžko hodnotit, když v té pubertě nejsme a nemilujeme tento žánr. ()

Šimpy odpad!

všechny recenze uživatele

"Co jsem komu udělal?!", ptá se Honza Hrušínský v jednom z dílů této vskutku mazanice. A já se ptám, co jsem komu udělal já?! Česká televize sáhla vskutku na absolutní dno tímto svým novým výtvorem. Viděl jsem jediný díl a stačilo. Humor nefunkční, provedení otřesné a nejvíce ze všeho mi vadil ten uměle přidaný smích..který mi třeba v Comebacku nevadí vůbec. Obsazení není nejhorší..plno potenciálně dobrých herců....Matouš Ruml, Táborský, Sobota, Kříž...Ještě štěstí, že má Hrušínský vlastní divadlo, protože v televizi se už asi nikdy nechytne... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení serial trvalo 36 dní. (hermiona)

Reklama

Reklama