Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájomný vrah Frank Zimosa (Rayner Bourton) dostane veľmi lukratívnu ponuku od bohatého a vplyvného Jorge Mistrandiu (Michael Howe). Cieľ: zabiť pár ľudí skrývajúcich sa v jednom z jeho európskych hotelov. Vyzerá to na najľahšiu prácu, akú kedy Frank dostal. Čoskoro si však uvedomí, že nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Hotel je plný bláznivých stúpencov nezastaviteľného zla, a tak sa jeho misia stáva nočnou morou, plnej násilia a absurdností. (misterz)

(více)

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle neni film, tohle je FPS gameska! Na dálku komunikujete s "vaším" bossem, plníte úkoly, likvidujete zmutované nepřátele a z jednotlivých pokojů hledáte skryté únikové východy. A samozřejmě nepřetržitý pohled z první osoby (POV), který vám, alespoň ze začátku, nabídne zábavnou variaci PC her, jako jsou kultovní Doom nebo Blood. Několika zrůdičkám rozmašírujete mozek na sračku a pak se snažíte přežít a uniknout z pekelného hotelu. Doslova. Čekejte hodně splatteru a gore (však je snímek od tvůrců Adama Chaplina), ale taky spoustu absurdních kravin (třeba že hrdina má po krvavých soubojích ruku jako dětskou prdelku). Bohužel, celé se to celkem rychle okouká a k závěru už vyloženě nudí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V poradí zatiaľ posledný horor od Necrostormu a jednoznačne najlepší! Tajný agent dostane od záhadnej organizácie zákazku zlikvidovať v hoteli dvoch nájomných zabijakov, no celé sa mu to vymkne z rúk, naserie svojho zamestnávateľa a od tej chvíle musí čeliť útokom jeho viac či menej viditeľne zdegenerovaných hajzlíkov. Niekedy využije kvalitné zbrane, ako granáty či brokovnicu, niekedy mu úplne stačí aj záchodová doska, v každom prípade nemá problém rozmlátiť lebku nepriateľa na franforce. Zaujímavá kamera, je to nasnímané z pohľadu hlavného hrdinu, ktorý chodí z jednej izby do druhej a masakruje, čo mu sily stačia. Konečne sa dej odohráva v reálnom svete, nie sú tu žiadne prehnané predigitalizované triky, LEN poriadne, poctivé gore, ktoré nevídam v celovečerných snímkoch nejako extra často. Presne toto mi tak dlho chýbalo k šťastiu, jednoznačne meganárez určený výhradne splatterovým fanúšikom. Pecka!!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upozornění: Kdo omdléval u Lidské stonožky a Srbského filmu, tak tomu ať se vyvaruje obloukem. Tohle je nafilmované temné Peklo, kde končetiny, mozky a krev stříká na diváka z obrazovky! Hotelu Inferno jsem se dlouhé roky vyhýbal, v době vzniku se jednalo o film, který bych asi nestrávil, nedokoukal, nedocenil, ale dnes je můj vkus už natolik evolvovaný a jsem otevřený novým možnostem, že jsem si film dokázal užít. Je to velmi nízkorozpočtový Underground, který je špatně zahraný a z filmářského hlediska je to prostě až odpudivé, že chápu, hodnocení od odpadu po plný počet, na druhou stranu jsou zde věci, které mají doslova kultovní nádech a po hororové stránce mi příjde Hotel Inferno poměrně dost funkční a intenzivní. Příběh se zdá být zpočátku jednoduchý. Chlap má za úkol jít do hotelu zabít jeden pár o místnost vedle, ale vše se zvrtne, na contract se vykašle a ocitne se v pekelném hotelovém labyrintu, kde chodí od místnosti do místnosti a zabíjí většinou dost nechutným způsobem vše, co mu příjde pod ruku. Je to natočené z pohledu osoby tak trochu jako videohra, ale přidává to na autenticitě a veškeré gore je plně ukázané na kameře. a že ho tady je !! Zaujalo mě, že má film i poměrně slušnou atmosféru, místy je film dost creepy a mrazivý díky prostředí ( úzké temné chodby, jeskyně) a v závěru se ukáže, že i background toho příběhu přináší daleko víc, než by se mohlo zdát. Nejšílenější mi přišel asi masakr v lese, tam šla silně cítit pocta staré Itálii a především Fulcimu ( otevřené hrudní koše, rozšlapané lebky, hlavy rozmašírované několika způsoby, vyrvané páteře a všelijaké jiné šílenosti, které běžný mainstream divák nepobere, zblije se, zhnusí se a možná jej i odvezou. Pro nejokrajovější publikum vůbec, ale kdo má zvrácené chutě, tak si příjde na své.Sám nevím zda se mi to líbilo či nelíbilo, ale rozhodně mě to poznamenalo a na film nejpíš jen tak nezapomenu. 7/10: ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano ...u hodnocení tohoto filmu se jasně dá vidět, kdo pojímá světový horor jako celek a kdo čumí jen na jistý zajetý okruh filmů a není schopen ani ochoten se posunout někam jinam... Film je zpracovaný stylem nového Maniaka, což se všem zamlouvalo, ale je to více chaotické a rychlé. Děj znáte z obsahu. Ono to skutečně vypadá jako videohra, ale působí to mnohem líp, než mraky sračkoidních repetitivních "found footage" flicků, u kterých se běžní ortodoxní diváci stále dokola tetelí blahem, aniž by v palicích pobrali, že found footage už je mrtev a měl by vyklidit pole. Tohle je Itálie, už to by mělo napovídat těm znalejším, o co asi půjde. Jde o ultimátní zabijáckej gore masakr z pohledu zabijáka, do kterýho se chtě nechtě časem docela vžijete. O GORE už byla řeč a já jen opakuju, že to je to nejlepší, co jsem za roky viděl. Všechno se děje v intenzivní blízkosti kamery bezstřihů (!!) a vypadá tak odporně syrově a realisticky, že mi to chvílema připomínalo nějaké "snuffové" záběry. K tomu ale navrch špičková atmosféra, obrovský bodycount, šílený postavy s hrozným řevem na "vás" vyskakují naprosto nečekaně. Neuvěřitelné způsoby zabití, roztlučené lebky, vytrhané mozky, vydloubnuté oči, rozmašírování brokovnicí, a desítka dalších šíleností. Samotnej hrdina ale dostává taky slušně na frak, takže je to i docela pocítit. Navíc krátká stopáž akorát tak stačí k plné zábavě bez toho, aby se divák začal nudit. U filmu je jasně nutné přijmout "pravidla hry", takhle to je, nic víc a bavit se. Nechápu co by v tom kdo hledal víc, než prostou řezničinu toho nejkvalitnějšího kalibru. Evidentně je vidět, že někteří "znalci hororu" jsou jen pokrytečtí ignoranti a nevyspělé osobnosti, které když nedostanou "to svoje" a jsou konfrontováni se zcela jiným stylem natočení, tak zcela selžou a dají tomu odpad. Prostě debilové jejichž hodnocení a doslova vysrané komenty nejde absolutně brát vážně ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ešte pred tým ako dopíšem tento nezrozumiteľný koment, rada by som osvetlila, že nie je ignoráciou tunajších hodnotení a už vôbec nie pochybnosťou nad žánrovým vkusom zúčastnených. V skratke by som mohla napsat, že to " bylo o hovně ". NcSt si zmrvil počiatočne svieži dych a ten tuchne v prekombinovaní žánrových vsuviek do (už od počiatku) gorefan komunity. Tie plastové toaletným deklom ofačované xceloby hračky už tromáci odfungovali a kamerková udalosť si našla aj svoju zelenkavú. Teš-me-te sa na ďalší prídavok. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo jednoduchá prácička v európskom hoteli sa pre nájomného vraha stane nočnou morou. Jeho zamestnávateľ s ním má totiž vedľajšie plány a onedlho mu po krku pôjde nezastaviteľná vražedná horda. Taliansky „point of view“ splatter, ktorý už pomaly ani nepôsobí ako normálny film, ale skôr ako 3D FPS hra, ktorú však divák nemá možnosť ovládať. Čo sú v podstate plusy aj mínusy tohto kúsku a zvyšok závisí hlavne od osobných preferencií diváka. Komu stačí nenáročná, ale štýlovo spracovaná splatterová gore jazda, tak pri tomto výplachu hlavy bude ako doma. Mne sa to vcelku páčilo, no časom to bolo už stereotypné a neviem si ani predstaviť, že by som to pozeral znova. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vždy, keď sa v nejakom filme objaví FPS sekvencia, tak si ju vychutnám, príde mi ako mimoriadne a pritom stále len veľmi málo využívané osvieženie. Preto, keď sa už náhodou objaví film, ktorý je v tomto štýle podaný celý, nemôžem si ho nechať ujsť, čo je aj prípad Hotel Inferno a síce som s výsledkom celkom spokojný, ale aj tak sa nezbavím rozporuplných pocitov. Na prvý pohľad je všetko úplne ideálne, zápletka o nájomnom zabijakovi, ktorý dostane za úlohu zneškodniť dva ciele v hoteli, ale sa to pokazí a je nútený čeliť celej organizácii mi sadla, film má svižné tempo, čo ale pri takejto dĺžke ani neprekvapí a celé je to pojaté ako počítačová hra, takže postava komunikuje so šéfom, plní úlohy, graduje sa náročnosť stretov s protivníkmi a podobne, takže skutočne plno kladov, vďaka ktorým ma to hlavne spočiatku dosť bavilo. Ale celkový dojem dosť narušila potreba prejsť do hororového žánru, keďže tieto prvky súvisiace so sektou, posadnutými a podobne mi už moc nesadli. A navyše sa v priebehu filmu ukáže, že to celkové univerzum je pomerne zaujímavé, takže som nejaký čas rešpektoval aj tie hororové prvky a bol som zvedavý na finále, ale práve to ma sklamalo najviac zo všetkého. A sklamaním je aj hlavný hrdina, ktorý sa tiež občas správa dosť hlúpo a tie jeho repliky sú často nechcene smiešne. Po akčnej stránke u mňa určite prevládajú kladné pocity, je jej tu plno, je celkom kvalitne natočená, používajú sa rozmanité zbrane od tyče až po brokovnicu s granátmi, pričom nechýba ani povinná motorová píla a navyše je aj poriadne brutálna, ale predsa len to násilie už je podané trochu splatterovým štýlom, čo ma mrzí a navyše zabíjanie rôznych posadnutých mi neprišlo až tak atraktívne ako pri bežných zabijakoch. Ale aj tak som sa v akcii bavil a minimálne takú akciu v lese som si dosť užil. A technicky mi to prišlo dosť kvalitne zvládnuté, vizuálna stránka je v poriadku, rovnako ako väčšina efektov, lokácie tiež nie sú najhoršie a navyše sa občas darí navodiť aj celkom slušnú atmosféru. Takže keby sa Hotel Inferno držal v medziach reality, či už v deji, ale aj akcii a zostalo by to len pri tom zabijakovi, ktorý čelí reálnej zločineckej organizácii, bolo by to omnoho lepšie a dal by sa považovať za taký menší žánrový kult, ale ani takto to nebolo zlé, celkom slušná zábava s kvalitne zvládnutým FPS, čo tu bolo pre mňa najdôležitejšie. 65% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek byl opravdu parádní. Bohužel se to však nevydalo cestou, jakou bych si úplně představoval. Brutální filmy zvládnu a docela rád bych si Hotel Inferno prošel jakožto hororovou počítačovou hru. Nicméně film takto jednotvárný mne vůbec nebavil. nebylo vysvětleno, proč měl hlavní hrdina nadlidskou sílu, ale s tím jsem byl tak nějak v pohodě. Co mi však spíše vadilo, že byli záporaci přihlouplí jako ta NPCéčka ze hry a většinou se hlavnímu hrdinovi bez rozhlédnutí vystavovali zády a nebo si ho ani vůbec nevšímali, jelikož byl zrovna skrčený a schovával se třeba za malou větvičkou. Náplň filmu tedy spočívá v tom, že dostáváme jednu brutální vraždu za druhou, přičemž mne to přestalo bavit zhruba někde u druhého mrtvého. Pak se to celé pouze opakuje znovu a dokola. I přes všechnu kritiku jsem to byl schopen dokoukat a poměrně dlouhou dobu jsem to stále viděl na solidní dvě hvězdy. Nicméně takto nezvládnuté finále se jen tak nevidí a po tomto chaotickém výstupu uděluji nakonec pouze jednu. 30% PS: Za vrchol tohoto filmu považuji veškeré scény s granáty. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nájomný vrah dostáva v jednom z hotelov za úlohu zavraždiť niekoľko ľudí. To načo však bol zvyknutý, sa tento krát úplne vymyká jeho skúsenostiam. Tvorcovia sa viditeľne inšpirovali Maniacom z 2012, kedy bola väčšina vrážd vyobrazená z pohľadu prvej osoby. Musím uznať, že gore je v tomto miestami velmi nechutnom snímku na veľmi vysokej úrovni. Hneď pri prvotnom zábere som takmer nadobudol pocit, že sledujem autentickú popravu novinára rukami ruských mafiánov, ktorá sa pred niekoľkými rokmi necenzúrovaná objavila na internete, pričom kolovala v mobiloch ako krátka ukážka totálnej bezcitnosti. Nemyslím si však, že by človek, ktorý vyjadrí s týmto snímkom nespokojnosť, musel byť hneď neznalý posúdenia hororovej kvality (ako to spomína "flipnic"). Subžánrov je v tomto odvetví pomerne dosť, a predsa len, každému nemusí všetko sedieť. Mňa osobne "Hotel Inferno" zaujal, takže len sťažka môžem frflať. Príbeh je síce jednoduchý, pričom ide podľa jasnej osnovy, kedy hlavná postava čoraz častejšie naráža na horších protivníkov, kedy musí vynaložiť čoraz väčšiu snahu aby prežila (ako pri nejakej hre, čo bolo zrejmé účelom), takže o nude nemôže byť ani reč. Taktiež som rád za kratšiu stopáž, lebo z neustáleho čumenia na bezhlavé mordovanie, ktoré odstupom času tak či onak vyznie stereotypne, môže divákovi doslova prepnúť ;) Pre fanúšikov splatteru povinná jazda - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přehlídka gore efektů z pohledu počítačového hráče. O nějakém příběhu nemůže být ani řeč, jelikož vše je soustředěno na likvidaci protivníků. Bohužel pro mne je velkým minusem kamera - FF. Snímek je sice poměrně krátký, ale roztřesený obraz je na mašli. Gore, na kterém vše stojí, je krajně nevyvážené. Vedle poměrně realistických záběrů podříznutí či probodnutí hlavy převládají viditelně gumové atrapy, což by mi nevadilo v komedii. Jasně, zasmál jsem se, když se postavy postupně rozpadají při opakovaných výstřelech, rozprskávají se jim hlavy, vylézají celé hrudní koše a krve z nich stříká jak z prokopnutého hydrantu, jenže to asi tvůrčí záměr nebyl. Pokud by však nebyla použita roztřesená čelovka, pak bych šel možná s hodnocením výše. Tohle je tak pro mne jen splatterové cvičení... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chvilku to vypadá na hravé found footage s neokoukaným schématem, kde je špetka Johna Wicka v brutálním satanistickém rámci. Bohužel, jak je samotný fikční svět jakž takž nosný, vše ostatní to posílá do kopru - od příšerného anglického dabingu (či co to bylo) přes pitomý maraton mlácení malomocných nepřátel až po všude hajpované násilí. Je ho tam možná hodně, ale až na dva případy má výhradně ohyzdný videoherní look a je zkrátka strašně umělé. Blbost možná nadšenecká, ale vážně lemplovská.. 20 % ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků u kterých si váš mozek může dát relax, protože u tohohle filmu ho opravdu potřebovat nebudete. Scénář - nulovej. Pc hra nebo film ? Tak na půl. Kdo zná De Santi(ovi) tak jistě ví, že si potrpí na rozdupaný, rozstřelený, rozseknutý, useknutý,..... hlavy. V tomto směru opět nezklamou. Lebky tu budou bouchat a praskat ve velkým a mozek lítat všemi směry. Vše je snímáno z pohledu killera. Oceňuji, že jako vražedný nástroj mu poslouží vše co mu přijde pod ruku. Od nože, bouchačky, brokovnice, granátu, až po klacek či zachodový prkýnko. Chybou filmu je, že rozmašírovaných hlav a těl je tolik, že už se to postupem času zají. Naštěstí De Santi(ovci) vědí, že kratší stopáž je výhodou a toho se drží i tady. Takže není šance aby film začal výrazně nudit. Za sebe to hodnotím nadupanejma třema hvězdama. Doporučuju všem co si troufnou na procházku po pekelným hotelu plným podivnejch kreatůr, kde krev teče po hektolitrech a všude je cítit zápach rozmašírovanejch střev a mozků. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No tak už vím, odkud pochází Hardcore Henry :o) Jako je to dost amatérská sračka a všichni s IQ 0, ale jako Gameska z první osoby not bad. Nedokázal jsem to dokoukat celé, stačilo mi to k tomu lesu, kde začne házet granáty, dál už jsem neměl sílu. Hvězda za způsob natočení a za sem tam dobré Gore. Tady chápu i pětihvězdy. (edit - dvojka se mi líbila o dost více) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Italský film. A překvapivě slušnej. Příběh je sice poměrně stupidní a často nedával moc smysl. Ale o to moc nešlo spíše o to že se jedná o poměrně originální film. Ono natočit takovýhle horor který není zas tak FF ale je spíše z pohledu z očí hlavního "hrdiny" se jen tak nevidí. Gore je tu extrémní není ani 5 minut bez krve sice samotná krev vypadá sem tam až moc jako limonáda ale vnitřnosti a zbytek je poměrně slušnej. Není to nic co bych vyloženě musel vidět znova ale celkově film spíše překvapil. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Asi už jsem z toho fakt vyrostl, nebo je to prostě fakt totální sračka (protože třeba filmy od Troma mi nevadí, ale ty byly aspon zábavný..tohle je jen hnus!)..toho dementa, co tohle natočil by měli zavřít do ústavu. Tenhle film smrděl jak blitky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sice amatérské až pitomé, ale zvláštním způsobem i zábavné (pokud tedy za zábavné považujete extrémní násilí, litry krve a kila vnitřností). Snímek natočený stylem tzv. FPS a který si užijí převážně fanoušci tohoto videoherního žánru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Natočit krvavý splatter coby PC hru, viděnou (=hranou) očima vraha, považuju za naprosto skvělý nápad. A když se k takovému neotřelému nápadu navíc ještě přidá pohledná vizuální stránka, kulervoucí gore efekty a vydatná porce nadsázky a černého (vlastně rudého) humoru, je na světě jedno z mých nejpříjemnějších horrorových překvapení poslední doby. Italové zaperlili. Kvůli roztěkané kameře se na film sice hůř kouká, ale díky krátké stopáži se to dá vydržet a hlavně v tomhle případě je skákající a švenkující kamera opodstatněná. A naprosto mě dostala geniální ústřední filmová skladba L. A. Cop Duo Theme od pána Protector 101, ryze osmdesátková, syntezátorová, skvostná, rajská, božská... Přehrávám si ji momentálně už asi čtvrt hodiny ve smyčce stále dokola a minimálně další čtvrthodinu ještě určitě budu, to se mi naposledy přihodilo s třemi songy z filmu Drive. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna s řezáním hlavy, ke které film ještě později vrátil, byla lahůdková. A totéž se dá říct o dalších nesčetných momentech plných otevřených zlomenin a vybuchujících spálených hlav, které se rozprskávají v pekelném tempu. No i přes občas splašenou kameru bavil i videoherní mód. Problém je, že se to všechno okouká a v poslední třetině už jsem vyloženě ztratil zájem. Rozumnější dávkování by mi vyhovovalo víc, ale i tak jsem se bavil. 60% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Italský novodobý splatter Hotel Inferno je velmi rozporuplnou záležitostí. Vezmu to chronologicky a zpočátku se možná řada z vás lekne nebo bude potěšena, že narazila na další found footage. Ovšem pozor, ne tak docela! Jedná se především o akční řežbu z pohledu první osoby, jakoby jste si zapnuli svoji oblíbenou 3D střílečku, ale nemohli ji ovládat. Někoho to může otravovat, ale Hotel Inferno je tímto provedením hodně poutavý a je to svěží nápad. Atmosféra je od prvních minut velmi hutná, doslova démonicky vtahující slibujíc opravdu pekelnou podívanou. Pak začne jít do tuhého, dojde na první brutalitky ze kterých se neuhýbá, protože hlavní hrdina, který je nájemným vrahem, není žádné ořezávátko. Vynikajícím startem, ale přijdou na řadu elementy, po kterých Hotel Inferno začne působit jako hodně ultra amatérská řezničina, která si to místama zase zpětně kompenzuje (gore efekty/atmosféra). Ale ty "laciné prvky" spíš převažují a dojem z celého filmu kolísá jak na horské dráze. Šíleně příběhu sráží otřesně napsaný scénář s dialogy, které jsou sbírkou těch největších klišé jaké si lze představit. S tím souvisí i namluvení postav, které s obrazem kolikrát netvoří smysluplnou syntézu nebo vyznívají komicky. To samé s některými záporáky, kteří by vás měli k smrti vyděsit, působí navýsost vtipně. Jenže jak jsem psal, tak paradoxně přijdou momenty, které z Hotel Inferno nedělají úplně nepovedený hororový brak. A nuda to není, protože film skvěle odsýpá. Prásknu sem tedy trojhvězdu, ale upřímně, hodně s odřenýma ušima! ()

Reklama

Reklama