Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Knick: Doktoři bez hranic je nový dramatický seriál z produkce Cinemaxu od oscarového režiséra Stevena Soderbergha. Odehrává se v centrálním New Yorku roku 1900 a soustředí se na legendární nemocnici Knickerbocker Hospital, kde na začátku dvacátého století pokrokoví lékaři, zdravotní sestry a všechen ostatní personál posouvali hranice medicíny v době, kdy úmrtnost lámala rekordy a antibiotika neexistovala. Clive Owen ztvárňuje hlavní roli doktora Johna Thackeryho, skvělého chirurga, jenž je průkopníkem nových metod v oboru, navzdory své vážné závislosti na kokainu. Thackery vede tým lékařů, který zahrnuje jeho chráněnce Dr. Everetta Gallingera, mladého Dr. Bertieho Chickeringa a Algernona Edwardse, nadějného chirurga, který byl Thackerymu nedávno vnucen. Dalšími zajímavými postavami v nemocnici jsou: Cornelia Robertsonová, dcera patrona nemocnice; mrzoutský řidič sanitky Tom Cleary; Lucy Elkinsová, sestra, jež nedávno přišla z venkova; nečestný ředitel Herman Barrow a Sestra Harriet - jeptiška, které nečiní potíž říci svůj názor. (Cinemax)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (16)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý seriál, který mě hodně překvapil. Líbí se mi, že se věnuje lékařskému prostředí na začátku roku 1900, kdy se v podstatě všechno objevovalo. Postavy jsou skvěle napsané a zajímavé. Thackery mi ale občas leze na nervy s tím, jak se chová, ovšem takhle je ta postava napsaná. Trochu mě mrzelo, že se to až moc zaměřovalo na Thackeryho, mě spíše bavily ty lékařské věci a operace, uvítala bych více toho. Závěr zajímavý. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, či to nebude najlepší seriál, aký som videl - rozhodne v kompaktnosti a diabolskej úspornosti podania. V rozmedzí pár hodín predostrie toľko tém koľko nám len dovolí náš intelektuálny rozhľad a drzo uchýlným spôsobom do tváre šmarí moderný život so všetkou jeho dobitou, špinavou masou. Znovu a znovu si musíme pripomínať, že od tohto (a I.sv.v) nás delí ledva storočie a stále sme v tom po uši namočení a pomočení. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče první série, Knick je pro mne seriál, u kterého můžu vypnout a nic neřešit a jen se kochat tím co nám mistr Soderbergh nabízí. Nějaké ty díly jsou spíše chaotické a v celku nezáživné. Mám zde stejný případ jako u Narcos a to je ten, že seriál se zdá být silně nezáživný. Když si člověk počká, dočká se v celku obstojných zápletek a krásného příběhu. V tom ohledu, že seriál ovšem nesplnil tolik mé očekávání. Čekal jsem něco, že každá epizoda bude důkazem průkopnictví v dějinách medicíny a přitom to byly asi pouze zatím tři epizody z deseti. V každém případě je tento počin skvěle zpracován a v jistým slova smyslu i chytlavý. Nejsem zcela ztotožněn s tím, že bych seriál pokládal za jednu ze špiček v historii, ale stále beru v potaz a akceptuji jisté aspekty dokonalosti. ()

Eaton_Hunt 

všechny recenze uživatele

Na to jak si to všichni vychvalujou, tak mě to osobně moc neoslovilo. Občas hodně zajímavý scény nebo záběry, ale že to bylo něco jiného, co neznám od legendárního House M. D. tak to se říct nedá. Historicky je to naprsto strop seriálové tvorby, je tu vidět ta nečistota předešlé doby a vysoká korupce, která ničí stát zevnitř. Čekal jsem spíše propracovaný scénář, avšak režijně je to dokonalé v tom se asi všichni shodneme. 8/10 ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Co k The Knick napsat? Bezpochyby kvalitní počin z hlediska filmařského a tematického, protože zobrazování chirurgie a nemocničního prostředí na přelomu 19. a 20. století, to je nejen originální, ale mnohým divákům jistě pomůže k uvědomění, že medicína se posunula dopředu o světelné roky. Chtěl bych ale vypíchnout i společenský přesah - je zde dobře vidět, jak se tehdy jednalo s lidmi jiné rasy, se ženami a podobně. A v neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout i nadstandardní herecké obsazení v čele s Clivem Owenem, přičemž všechny spolehlivě jistí Steven Soderberhg. Radost sledovat! ()

Galerie (219)

Reklama

Reklama