Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Cinemax uvádí druhou řadu dramatického dobového seriálu, nominovaného na cenu Emmy®, od oscarového režiséra Stevena Soderbergha. Clive Owen se vrací v hlavní roli jako John Thackery, vynikající chirurg v newyorské nemocnici na počátku 20. století, který navzdory své závislosti na drogách posouvá hranice medicíny, morálky i rasové rovnoprávnosti. Nemocnice Knick, jak se The Knickerbocker Hospital zkráceně nazývá, je od začátku druhé řady zmítána dramatickými otřesy, jelikož nepřítomnost Thackeryho (je hospitalizován v Nové Anglii kvůli závislosti na kokainu), nedostatek bohatých pacientů a četné finanční přešlapy dovedly představenstvo k rozhodnutí přemístit legendární nemocnici z centra města na jeho okraj. Jak plány na stěhování postupují, Algernon Edwards (André Holland) - nadaný chirurg černé pleti, jehož milostný románek s patronkou nemocnice Cornelií Robertsonovou (Juliet Rylanceová) skončil potratem a Corneliiným sňatkem se zámožným bílým dědicem - se snaží zaujmout Thackeryho pozici hlavního chirurga. Ostatní lékaři, zdravotní sestry, jeptišky a správcové se mezitím potýkají s řadou problémů jak v profesním, tak v soukromém životě. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (12)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy mi to přišlo trochu utahanější, hlavně v první polovině série. Přišel mi hodně zajímavý vývoj postavy Lucy, docela mě mrzí, že už se nedozvíme, jak to s ní dopadlo dál. Nejvíce mě bavila dějová linka sestry Harriet, tak nějak jsem doufala, že spolu neskončí, protože se mi jejich vztah líbil takový jaký byl, ale na druhou stranu mi to zas až tak nevadilo. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechtěl jsem zvlášť hodnotit ani komentovat druhou řádu, ale musím. Druhá mi přinejmenším připadala stejně dobrá, ba možná o něco lepší než perfektní první a já budu hodně dlouho hloubat v mysli, kdy jsem viděl něco takového a jestli vůbec ve mně dokáže něco jiného zanechat stejný pocit jako knick. Bez ohledu na to, jestli seriál bude nebo nebude pokračovat, poslední díl celé dvě série naprosto úžasným způsobem zakončil, na samotný konec s Thackem budu dlouho vzpomínat. Tohle se vážně povedlo a Owen by si zasloužil nějakou cenu. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastická kamera a neuvěřitelný Clive Owen už nadále neudrží devět a půl hodiny epizodek bez ucelené zápletky. Obzvlášť pokud odsune na okraj dosavadního tahouna doktora Thackeryho a vyčistí tak scénu pro ostatní jednorozměrné až karikaturní postavičky s jejich neměnnými motivacemi, zahrané ochotnickými herci (Jeremy Bobb, Juliet Rylance, Eric Johnson). Neúprosné finále sice nakonec zčistajasna skutečně zasáhne, ale jinak se dá celé toto předlouhé dobrodružství shrnout do pouček typu nebuďte rasisti, prcejte s gumou, neberte drogy a nevěřte šarlatánům. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria si drží kvalitu prvej, len tomu chýbalo niečo viac. Rozhovory, operácie, pokusy, toto všetko držalo kvalitu prvej série. To čo mi tam chýbalo boli výmysly ohľadom nových technológií a dosť mi vadilo aj to, že sa prevažná väčšina filmu točila okolo novej nepostavenej nemocnice, čo mi prišlo ako zbytočné. Uvidíme v nasledujúcej sérií. /75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je myslím ešte lepšia, než tá úvodná. Tvorcovia sa zžili s postavami a scenár im ide viac od ruky, to platí aj pre hercov, tí sú však presvedčiví od úplného začiatku. Dvojka sa vybrala rozvetvenejším smerom a prekvapivo dokázala všetky dejové línie bez problémov podávať vo svižnom tempe a najmä neuveriteľne prehľadne, strih si zaslúži samostatnú pochvalu. Že niektoré postavy nedostanú presne to, čo si zaslúžia, či už v dobrom, alebo zlom, je skrátka život a Soderbergh a spol. nemali ani omylom v záujme využívať lacné scenáristické barličky. ()

Galerie (193)

Zajímavosti (2)

  • Doktor Thackery (Clive Owen) fouká usušené neštovičné strupy vesničanům do nosu, aby byli proti této nemoci imunní. Jedná se o skutečnou metodu, jejichž první zmínky pochází z 10. století z Číny. Tato metoda dostala později název „variolizace“. (dan4815)

Reklama

Reklama