Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Recenze (400)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prepracovanejšie, rozmáchlejšie a vedľajšími postavami zaujímavejšie než Žena v kleci. Len ten hlúpy oslí mostík (útek z cely) pred vyvrcholením tomu podlamuje latku prvotriednej kriminálky. A samotné vyvrcholenie mohlo byť dlhšie a vyhrotenejšie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Švédové mají Larssona, Dánové Olsena a my jen toho zkurveného, egoistického grafomana, soudruha učitele Vívegasyna, jenž se se svými harlekýny plnými pouťových životních mouder trefil přesně pět kvocientních bodů nad abonentku Blesku, a tak tu o nejprodávačích bohužel rozhoduje početní převaha otylých husákových samic. Tudíž se asi budeme ještě pár Báječných let pod konzumními matronami nekulturně Vybíjet u Románů pro transvestity a kvalitních předloh pro filmy tu bude jako cigánů. Uuups, chtěl jsem říct jako šafránu, pandžábočechové už skoro v menšině nejsou. Proto našinec vždy jen tiše závidí a nadšeně plesá nad kvalitní, skvostně natočenou a chytře vrstvenou skandinávskou detektivkou, chladnou jako kunda frigidní Dánky, syrovou jako počasí v Kattegatu a surovou jako vikinský nájezd. Tato je navíc dochucena neotřelým pátracím tandemem dvou áček (Arab a autista), kteří to nakonec dají kurevsky sežrat a předvedou záchvat džihádu i nedotknutelné severské smetánce. A mně osobně na rozdíl od některých mých zdejších gayfriendů vůbec nevadilo rozbití klasického vrahozahradnického klišé tak, že od počátku přesně víme, co je kdo za hajzla. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi líbilo pochopení hlavního vyšetřovatele pro hlavní podezřelou. Vypadá to, že kvalitativní vzestupná tendence série pokračuje, zhlédnutí dalších dílů už se bránit nebudu! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po napínavej Žene v klietke druhý parádny prípad oddelenia Q podľa románov Jussiho Adlera-Olsena. Zväčša bývajú filmové adaptácie slabšie ako knihy, v tomto prípade je to naopak. Oproti zbytočne rozťahanej a vnútorne rozháranej knihe je vo filme príbeh zjednodušený a výrazne sú zmenené niektoré postavy (Kimmie), vďaka čomu je to ale celé zovretejšie, logickejšie a v závere (ktorý tvorcovia zmenili úplne) vyhrotenejšie a napínavejšie. Réžia bezchybná, herecké výkony (hlavne ústrednej dvojky) úplne skvelé. To, že toto je typ kriminálky, kde páchateľov poznáme od začiatku, vôbec nevadí, aj tak nie je núdza o prekvapivé zvraty vo vývoji prípadu. Keď sa na takýto film zmôže česká alebo slovenská kinematografia (a objektívne natočeniu takéhoto filmu nič nebráni), môžeme si gratulovať. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl byl trošku náročnější. Hůř se totiž zvykalo na hlavní dvojku vyšetřovatelů. S druhým dílem už to ale bylo daleko jednodušší. A i přesto, že oba hlavní aktéři nepředvedli dvakrát moc emocí v rámci ponurosti příběhu, výsledek byl více než zajímavý. Celé dvě hodiny jsem film sledoval tak intenzivně, jako kdybych poprvé viděl Muži, kteří nenávidí ženy a to je podle mě výsledek, který jsem u severské kriminálky přesně potřeboval. Výborný příběh, ponurost prostředí, složité postavy…co víc chtít. Nemůžu se dočkat dalšího filmu… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,2miliónaTržby Celosvetovo $10,921,561▐ prestrelené v naivite a to v neustálej, nehovoriac už o poslednej tretine, príbehovo si to strašne okato nahráva až to nie je pekné, strašne moc zjednodušovania, štýlovo sa to chce podobať thrillerom od Finchera ale prílišne tlačenie na pílu ohľadne drsnosti to tu podráža nohy /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„THOMAS A MARIE JORGENSENOVI. DVOJČATA. POBODANÍ. MARIE BYLA PREDTÍM ZNÁSILNĚNÁ“… „ALE TADY STOJÍ, ŽE JE PŘÍPAD VYŘEŠENÝ…“ /// Druhej celovečerák o kodaňským krimi oddělení „Q“, je na tom podobně jako ten první. Nenudí, ale moc nepřekvapí. Prostě standardně dobrá kriminálka, který se stydím dát „jen“ 3*. Severský atmosféry a drsnýho (místy až brutálního) příběhu jsem si užil dostatečně. Škoda, že na konci místo vrnění blahem řeším, proč mě to nestrhlo stejně jako Muži, kteří nenávidí ženy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Zabijáci“, kterou v roce 2008 napsal Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen, číst nebudu. 2.) Mám rád, když si ženský hrajou s ohněm. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zbytečné předsudky. Zabijáci jsou typicky kvalitním severským filmem jak s dobrým příběhem, tak se solidní atmosférou. Herci sympatičtí, tempo příjemné, příběh poutavý, potěší i jistá dávka znepokojení i násilí a vygradované finále je jasným Highlightem filmu. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli ľuďom, ako ty, som stále policajtom. Pretože ma potrebujete.“ Ja by som to premenoval na Spolužiakov, to by bolo lepšie. Zabijaci je také... o ničom. Je to predsa len už o dosť slabšie, ako jednotka, Žena v klietke. Sympatický pár vyšetrovateľov to síce stále drží na vysokej úrovni, ale jednak je to strašne dlhé (skrátil by som to minimálne o 15 – 20 minút) a jednak zločin už nie je až taký pôsobivý, ako v jednotke (hoci paradoxne v konečnom efekte je ešte o kus tragickejší a obludnejší). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vyhrocenost a přepálenost peripetií, postav a zvratů překračuje hranici obyčejného žánrového braku k úrovni prvoplánově ponurých a drsňáckých komiksů pro rádoby dospěláky. A to nemluvě o exploatačně jedovatém ventilování agrese vůči zlaté mládeži a vyšším společenským kruhům, které jsou zde vykreslené jako sebranka amorálních perverzáků a sadistů, vedle jaké blednou i záporáci z kultovek Gartha Ennise. Vyprávění štváčsky kupí jejich zvrácené excesy, aby pak mohlo publiku dopřát ventilaci hněvu v náležitě plebs ukájejícím středověkém duchu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se tváří z počátku jako zajímavá a skvěle provedená kriminálka, pak se ale jaksi zvláštně vyvine v "suchý" a nevýrazný "revenge" kousek ... Všechno tak nějak vyplyne do prázdna a veškerý děj a snažení hrdinů přijde na zmar. Provedení je výborný, to rozhodně ... ale ne tak, aby mě to nutilo dát výš než 3***. Je to trochu škoda, ten potenciá je dobrej. Navíc je to dost zneklidňující a brutální či násilný, ale prostě to jaksi není úplně ono. Ale kvalitní film to je bezesporu! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Film dobrý a opravdu hodně nechutný a krvavý, ale nesmíte ho vidět až po přečtení knihy, protože pak hodně ztrácí na kvalitě. Například Carlovo pochopení a až přímo ochranářský vztah ke Kimmie jsem nechápala a v knize také nic takového v žádném případě není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem erudovaným specialistou na dánský právní systém, ale přesto si troufnu tvrdit, že důkazy získané neoprávněným policejním vloupáním nejsou příliš použitelné k usvědčení zločinců. Zejména těch z vyšších kruhů, kteří by si zasloužili řádně prošťourat konečník násadou od koštěte, ale místo toho se usmívají do kamer pod ochrannými křídly nejdražších právníků. V tomto směru jsem velkým fandou kakabusoidního výrazu komisaře Mørcka a jeho zarputilosti v boji s nedotknutelnou smetánkou, nicméně absence závěrečného překvapení při sledování detektivky mi nedovoluje udělit víc než tři hvězdy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že svět kriminálky Q není přikrášlován, všechno špinavé a zranitelné. Proto mě chvílemi překvapovala houževnatost Kimmie, která si dokázala poradit s takovými věcmi, až jsem čuměla a přišlo mi to v této přízemní kriminálce až nepatřičné. Ale vlastně mě to nijak zvlášť při sledování nerušilo. Spíš si pořád nedokážu zvyknout na tempo vyprávění u severských filmů (prozatím jsem měla možnost jich zhlédnout jen pár, ale pokaždé mi přišli mnohem delší, než doopravdy byly). Rozhodně to není špatný film, pokud máte rádi špinavé kriminálky, tak jen s chutí do toho. Lepší 3*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mně Zabijáci nabídnou podobně kvalitní podívanou jako předešlá Žena v kleci, a toho se mi i dostalo. Krom už ustálené hlavní dvojice vyšetřovatelů nechybí ani (znovu) zdařilý casting vedlejších rolí, a sice tu už (bohužel) není Sonja Richter, avšak její „nástupkyně“ (mladší i starší verze) rozhodně také zaujme. Znovu nechybí výborná atmosféra, napětí, překážky, humor, a místo „záhady“ je tu dodané slušně zpracované a vhodně dávkované retrospektivní vyprávění. A stejně jako minule je tu bohužel na můj vkus poněkud hollywoodštější konec s 1 krapet slabší režijní berličkou, která mu předchází (nepozorovaný útěk). Vidím to na slušné 4* a těším se na další díl s „Qčkaři“. „Tohle jsem našla v krabici. Kirsten Marie Lassen z internátu Griffenholm.“ – „Zjistěte, kdo to je.“ – „A pokud je mrtvá? Anebo vdaná?“ – „Je v tom nějaký rozdíl?“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden má frňák jak sněžný pluh, druhý ho má zalepený jak Nicholson v Chinatown, není se co divit, že tyto nosy vyčenichají kdejaký odložený případ.. Columbovský princip dokazování viny známému pachateli i pro severské kriminálky už poněkud stereotypní zápletku o předem prohraném boji s hříchy dávné minulosti bych vcelku přešel, nesmyslné odklony od knižní předlohy, nevýrazná atmosféra bez žádoucího mysteriózna a poněkud suché detektivní trio Mračoun, Vtipálek a Snaživka však už tolik benevolence nedovolí. Nevylučuji však, že si Flaskepost fra P půjdu z vody vylovit.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase mé oblíbené oddělení Q, pojaté jako solidní severská depka (trochu víc než kniha). Zajímavé je, že tenhle typ detektivek (knihu) si pamatuji velmi podrobně i po pár letech, zatímco jsou jiné, o kterých si po roce nejsem vůbec jist, zda jsem je vůbec četl, jak stékají po povrchu. Kniha... se mi zdála daleko přesvědčivější v hlavní osobě zápletky (Kimmie), ve filmu jsem jí prostě nevěřil, že je to reálná postava. Naopak proti prvnímu filmu jsem výrazně spokojenější s detektivy. A Rose... má být mladší neřízená střela, ale docela mi sedla. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší případ Oddělení Q. Znudění zbohatlí teenageři, to je prostě zlo, já to říkám pořád. Příběh o tom, jak parta studentíků vraždila víceméně pro srandu, mě vtáhl ze všech nejvíc. Víc takových! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sebedestruktivní polda řeší starý případ dvojnásobné vraždy, zapomenutého zločinu, chcete-li, postav se objevuje a mizí hodně, divák má lehce problém se v nich zorientovat, ale pořád se těší hlavně na další skandinávskou detektivku, které si mezi publikem udělaly v posledních letech velmi dobré jméno. Nebojí se násilí, nebojí se sexu, nebojí se dívat na věci takové, jaké jsou. A spoléhají na lahůdkovou atmosféru. Jenže příběh tentokrát tak úplně nestrhne, funguje, ale není to žádné terno. Oddělení Q nám toho navrch o sobě příliš neřekne, moc netušíme, proč je detektiv Nikolaj Lie Kaas místy takový idiot, sledujeme jen občasné nelogické chování postav a může i zamrzet, že se s prominentními vrahy lépe nepracuje. Protože zahraní jsou velmi slušně. Poměrně zajímavým prvkem jsou i změny lokalit a skoky v čase. Určitě velmi slušné tři hvězdy, ale tím, jak zajímavé kapitoly už skandinávská kinematografie napsala, víc dát nechci. ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama