Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Recenze (402)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivá severská detektívka pro televizní obrazovky, pěkně atmosférická, jak to umí jen kolegové shora. Oproti Ženě v kleci více komplexní a více prožitá. Vyšetřovací skupina Q, depresivní Carl s asistentem Assadem k sobě skvěle padnou. 85% ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Druhý diel sľubne sa rozbiehajúcej severskej krimi série sa mi síce páčil o čosi viac než prvý, avšak ešte stále to nebolo "to pravé orechové", a teda podľa môjho názoru nebol plne využitý potenciál, ktorý daná Olsenova predloha tvorcom ponúka. Čo sa týka akýchsi chýb či nedostatkov, budem sa do veľkej mieri asi aj opakovať, pretože mi vadili takmer totožné veci ako minule. Mám tým na mysli v prvom rade málo priestoru pre ústrednú "multi-kulti" dvojicu vyšetrovateľov, ktorí tým pádom opäť pôsobili tak trochu nevýrazne - rozhodne by neuškodilo ísť v ich charakteristike o čosi viac do hĺbky. Takto som totiž mal takmer neustále pocit, že línia vyšetrovania sa na súbežne sa rozvíjajúcu flashbackovú líniu z prostredia prestížnej internátnej školy veľmi nechytala, a bola o poznanie slabšia (čo je vcelku škoda, keďže práve vyšetrovacia línia by asi mala byť tou dominantnou a flashbacky len akýmsi doplnkom na spestrenie či na objasnenie motívov a konaní daných postáv). Ostatne najmä tieto skvelo zvládnuté zábery z minulosti sú asi tým hlavným dôvodom, prečo som sa tentokrát uchýlil k vyššiemu hodnoteniu než minule. Tam bol prípad samotný taktiež veľmi zaujímavý, no priebehu vyšetrovania chýbalo lepšie tempo (škoda, Nikolaj Lie Kaas a rovnako tak jeho parťák Fares Fares by toho utiahli bezpochyby aj viac, charizmu na to majú). Túto "kozmetickú chybičku" sa teda naplno odstrániť nepodarilo ani tentokrát, avšak aspoň to nám divákom šikovne vykompenzovali onými flashbackmi. Aby som ale aspoň trochu "vyrovnal skóre", treba povedať, že prvá časť mala aspoň lepšie a napínavejšie finále - ktoré síce nebolo zlé ani tentokrát, no až taká lahôdka ako vtedy to nebola. Každopádne séria o špeciálnom oddelení Q si moje sympatie rozhodne udržala i po tomto kúsku a opäť mi neostáva nič iné, ako začať jedným očkom pokukávať po chystanej tretej časti (Flaskepost fra P), ktorá by mala byť hotová ešte v priebehu tohto roku. Nuž, zostávam v strehu. 75% ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Po většinu stopáže fajn drsná kriminálka, ničím objevná, ale solidně natočená, co má tah a dobrej casting. Škoda jen toho závěru, kdy se bezradnost autora (hádám) přetavila v sérii divných zkratek, nelogičností a bohů z mašíny a pokazila tak celkový dobrý dojem z jinak sympatické severské kriminálky (několik šukaček inkludyd). ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Príbehovo nie tak dobré ako prvá časť, ale remeselne je to o stupienok vyššie ako prvá časť. Teším sa na ďalšiu časť. 7/10 ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Dánské krimi natočené klasickým pátracím stylem (hledání svědků, podezřelých, zmizelých, spojování důkazů. Bez větší akce, honiček, avšak velmi poutavé. Čas pro nudu v dvouhodinovém vyšetřování nemá prostor. Kdo má rád Fincherovi filmy, tak tohle by mu mělo sednout. ()

kartacek odpad!

všechny recenze uživatele

Kamennou tvář detektiva Carla bych přirovnal k přívlastku těsnému: Přívlastek těsný vyjadřuje důležitou vlastnost podstatného jména. Nelze ho z věty vypustit, jinak by věta ztratila smysl. Neoddělujeme ho čárkami. Nedovedu si představit oddělení Q bez kamenné tváře detektiva Carla, celá série by "umřela", kdyby Carla hrál někdo jiný, protože takovouto kamennou tvář nikdo jiný prostě nedokáže, i kdyby se pitvořil, jak by chtěl, a vedlo by se jí stejně, kdyby se Carlovo zachmuření projasnilo byť jen nepatrně dobrou náladou. Filmové oddělení Q by rovnou mohli zavřít a na dveře pověsit cedulku s nápisem: Pro dobrou náladu zavřeno. Jinak co se týče filmu jako takového: Brutalita by měla být ve filmu (a to jakémkoli) jen naznačena. Tak tomu v tomto filmu není. Proto hodnotím tak nízko. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako jednotka. Je to celkovo väčšie, prepracovanejšie, má to viacej postáv a hlavne skvelo vykreslený príbeh. Ten je vo svojej podstate riadne drsný, čo sa mne len páčilo. Finále mohlo byť lepšie, dlhšie a viac napínavejšie. Za mňa čisté 4*. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Celá natěšená jsem si pustila tento film s tím, že bude alespoň stejně dobrý jako Žena v kleci. Bohužel s přibývající stopáží a docela nudnými, byť patřičně ponurými záběry mé nadšení pozvolna vyhaslo. Hlavní protagonisté nevyzrávají, spíše stagnují, detektiv Carl M. se ani nesnaží o nějaký jiný výraz něž nostalgicky nasraný (pokud toto spojení vůbec existuje), ani Fares v roli Assada to tentokrát nevytrhl. Většina se mnou nebude souhlasit, ale za mě dost slabota, ne, že by film jako kriminálka neobstál, ale přišlo mi, že i na seveřany je to moc ponuré, málo gradující a ve finále vlastně klišé. Za mě dvě hvězdy. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pomerne slusna kriminalka. Aj ked je dej miestami predvidatelny, spolu s dobrym obsadenim, scenarom a hudobnym podfarbenim udrzi divaka v zaujati az do konca. Filmy, kde sa na povrch postupne dostavaju hriechy minulosti mam rad. Tento je jednym z nich. Odporucam. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Přestože představování máme za sebou a Carl Mørck s Assadem to mohli pořádně rozjet hned od začátku, mě první díl nakonec bavil o něco víc. Což ale neznamená, že by Zabijáci byli špatní, dokonce co se týče žánrového zařazení bych řekl, že mají mnohem blíž k detektivce, a to je rozhodně příjemné. Alespoň tedy co se týče linie ústředního dua. Jinak se šablona nezměnila, opět známe pachatele, opět tu máme flashbacky, opět je to zábavné. Jenom to oproti Ženě v kleci působí trochu roztahaně. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Pekne neopozerano seversky zvládnutá variácia na pomstu v ženskom vydaní. Nie žeby film priniesol niečo nové v žánri, ale svojich 75% bezpečne ustojí.. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi zkazilo tenhle film, je fakt, že jsem četl knihu. Kdyby ne, napálil bych klidně pětku. Takhle mě spíš irituje psychologizace postav a i jejich vzezření, totálně se totiž neslučuje s knihou. Carl přece nemohl být z formy a břichem, to by to pak přece nebyl sympaťák! Jenže Olsenovi nešlo o to stvořit krásného hrdinu, jako Keplerovi, Carl je především charakter, sice líný, ale charakter. No nic. Film byl jinak dost dobře zvládnutej, ostatně, jak bývá u seveřanů dobrým zvykem. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie príbehu „oddelenie Q“ je lepšie režírovaný a je aj herecky lepšie zahraný. Príbeh opäť silný - hlavne ten záver. Som zvedavý na tretie dielo. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to ze začátku láká na dobrou krimi, nějak se to rozplizne do všech stran a napětí se utopí neznámo kde. Naštěstí je to skvěle natočeno. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší díl z dosavadní trilogie. Propracované, složité, spousta děje, postav, zprvu složitých postav, posléze vysvětlených. Takhle to má v detektivce vypadat :-) Seveřani uměj!! ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama