Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Recenze (402)

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Nějaké mouchy to mělo, ale jinak velké překvapení. Nic jsem o filmu, ani předchozím "dílu" nevěděl, nic extra neočekával. O to víc jsem byl zpracováním, atmosférou, spádem, a vůbec celkovým zážitkem překvapen, takže hvězda navrch. ()

brkerez 

všechny recenze uživatele

Vnitřně rozervaný hrdina, nesoucí na bedrech tíhu světa, kterej neváhá dělat vloupačky a krást důkazy, aby tak pak moh v případě úspěchu loupeže potopit u soudu celej případ a to vše aby zpasil nebohou studentku, která sice kdysi terorizovala okolí, ale pak přece zavolala. Nestoudně zkoněnej scénář se spoustou úplnejch nesmyslů (vloupačka za důkazama, útěk z vězení, ...), kde hlavnim hrdinou je totálně psychologicky přepálenej trpitel a mračič, kterýho by v reálu jeho kolega umlátil tak po dvou hodinách. Sem tam nějakej hodně šťavnatej výraz nebo obraz a neustále nehorázně nasranej hlavní hrdina (i když vyslýchá kohokoliv tváří se jak kdyby mu zrovna umřel pes), to všechno v zájmu pořádný temnoty, která se teď tak nosí. Bohužel to je jen naprosto nefunkční tlačení na pilu bez špetky nějaký povedený psychologie postav a smysl dávajícího děje. Mračení a sprosťárny temnotu nedělaj. Divim se, že dávám dvě hvězdy. ()

dinzbir 

všechny recenze uživatele

Dobře vypovídající dílo o psychopatech ze smetánky, kteří si myslí, že mohou všechno a těch, kteří se jimi dají stáhnout, myslí si, že je to jen hra a pak nekonečně trpí. Psychopati existují, je jich cca 2,5% populace. 1) mluví pouze ve velmi obecných tvrzeních: „Říkají že…“ „Každý si myslí…“ Všichni vědí…“ 2) komunikují ve špatných zprávách, kritických a nepřátelských připomínkách.. 3) mění k horšímu předané zprávy 4) nereagují nebo nápravnou snahu 5) v okolí takové osoby najdeme zastrašené nebo nemocné společníky nebo přátele 6) Pokud v jejich blízkosti, emočně se cítíte jako na horské dráze 7) Největší počet duševně postižených je v jejich blízkosti 8) zpravidla si vybírají špatné cíle.. pokud je rádio u sousedů příliš nahlas, kopne do kočky 9) zpravidla mají rozdělané a nedokončené věci 10) nemají nejmenší lítost nebo pocit zodpovědnosti či sebevědomí.. 11) podporují destruktivní skupiny a činy 12) stojí proti konstruktivním skupinám nebo činům. 13) dobrá vůle je aktivita, která je přivádí téměř k nepříčetnosti 14) věří, že vlastnícího je jen přetvářka vytvořená k oblbnutí lidí ()

sherudan 

všechny recenze uživatele

I když jsou filmoví Morck a Assad jen ubohé stíny svých literárních předloh, o Rose ani nemluvě, je tenhle díl podstatně lepší než Žena v kleci. Alespoň se podařilo zachovat temnou atmosféru knihy. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

chyby: že pri prestrelke zgegol Ulrik guľkou do hlavy . Neuspokojivé, zďaleka. Ditlevov koniec, to bolo už niečo úplne iné (: ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Lebo severania musia mať drsné, temné a mrazivé detektívky. Tam to ináč asi nejde. Parta zbohatlíkov si užíva v detstve násilie, len aby po nich, po dvadsiatich rokoch ak sa nemýlim, išli sympaťák Assad a Carl Mørck, ktorý sa usmieva asi ako ja ráno bez kávy. Oboch som si hneď obľúbil, je to sympatická dvojka a na Carlovi som sa zo začiatku celkom nasmial. Smiech ma prešiel, keď sa začali odhaľovať zverstvá, ktoré daní zloduchovia v detstve robili. A čo sa týka konca, happy endom by som to nenazval. Ale ako som písal, severania to asi ináč nevedia. Takto si predstavujem ,,mrazivé krimi". ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Dánské oddělení Q prohrabává staré nevyřešené případy, podobně jako Oktopus (2023), kterýžto seriál Jana Pachla vřele doporučuji, pokud je to vůbec potřeba. Ttady sérioví vrazi 20 let starých případů jsou studenti prestižní školy. Hlavní pachatelka v současnosti houmlesí a nosí mrtvolku novorozence. Prostě další docela povedená severská syrovinka. Bohužel ale, kdo to četl, tak toho filmové zjednodušení a překroucení původní literární předlohy asi moc nepotěší. Jussi Adler-Olsen bývá srovnáván s norem Jo Nesbø, ale mne tou rozmáchlou vyprávěností, která čtenáře postupně ale neodkladně vtahuje, připomíná i Stephena Kinga. Stephen King poskytl také literární předlohu pro film Shining nebo též Osvícení (1981), který sice natočil režisér Stanley Kubrick, ale je to asi nejpřeceňovanější film všech dob. Jinak důrazně doporučuji k přečtení vše, co Stephen King napsal. ()

Pan_Jouda 

všechny recenze uživatele

Super severská detektivka, která má vše, co by měla mít. Jediné, co sráží hodnocení na 4 hvězdy pro mě je fakt, že už cca po 20 minutách člověk ví naprosto přesně jak se okolnosti odehrály a vytuší i motivy k oněm činům. Celý zbytek děje tak jen člověk sleduje detektivku, kde už ví, jak to bylo. Škoda že tvůrci filmu (nebo snad i spisovatel? - knihu jsem nečetl) vyzradili divákovi tolik. To je prostě fakt, který nelze v hodnocení detektivce odpustit. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Taká normálna klasická severská kriminálka, ktorá nevybočuje zo zabehaných koľají. Neurazí, ale ani neprekvapí. ()

karelhura 

všechny recenze uživatele

Jen je mi líto že za tak málo peněz tolik muziky my asi nikdy nedáme. Dost dobré, jen ty filmové pipiny by mohli trochu kultivovat. Nicméně dobré 4. ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

Hodně atraktivně na mě působí detektivky pojaté severskou mentalitou.. Jenže u Zabijáků mně kazí dojem nesympaticky pokulhávající logičnost děje.. Dvě a půl *. Slabší než Žena v kleci.. ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

Po začátku jsem si říkal, že to vychází jako dobrá zápletka. Scénář byl taky obstojný a dánský Roden s jedním výrazem v obličeji se mi taky pozdával. Ale pak se film přehoupl do druhé půle a amatérismů začalo přibývat a vše vyvrcholilo sérií pitomostí na konci. Škoda je rozebírat. Tři s odřenýma ušima. ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Takhle blbým akčním závěrem sestřelit jinak hodně slušnou krimi, to je na skoro na facku. Přitom vyšetřování zajímavý, atraktivní téma, všechno fakt dobrý, ale ten konec... ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Kadlik musi připad něščasneho byvaleho policajta vyřešiť. Tfrda nakladačka. Hleda se divoka Kimi. Kadlik ju najdě a pravi že ji žadny nic nězrobi. Tak jednoduche to fšak něbudě. Ma proti sebe hajzly, keři se ničeho něščiti. Kimi to fšak vyřeši po sfoimu. Fajna dedektyfka. ()

ipar1 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako Žena v kleci, dej parádne plynie, z ústrednej dvojice sa mi herecky viac pozdáva Assad. Oddelenie Q, poďme na ďalší prípad... ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama