Reklama

Reklama

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pěkný prostředí, slušný námět, zakotvení v realismu....a strašný moralistický poučování a mentorování, především v podání Abbie Cornish. Škoda, protože finále není žádná limonáda. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože jsem to nedokázala dotáhnout do konce. Ano, Yukon je tak surově a drsně krásný, až z toho mrazí a Robb.. tedy, Richard Madden je bezpochyby zajímavý. Ale jinak je to smrtící nuda, která až nebezpečně připomíná western - a to zrovna není můj šálek whiskey. "Hej, uděláme třídílný film o zlatokopech" asi znělo dobře, ale jak to vypadá na plátně, to už je jiná story. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní minisérie, jak se patří. Po skoro až dokumentárním úvodu o drsné a nemilosrdné cestě za vytouženým zlatem totiž dostáváme výtečně napsaný příběh s tak skvostně vypiplanými dialogy, že se i ty největší seriálové vrcholy posledních let musí skoro až klanět. Drsná atmosféra Klondikeu, kde vás kromě zlata může čekat také kulka či tyfus a změní vás k nepoznání, funguje na výbornou. Celé to navíc hodně rychle odsýpá, na výpravě se naštěstí nešetřilo a soundtrack se také neskutečně povedl. Herecké obsazení je pak kapitolou samou o sobě a těžko byste zde hledali slabý článek. Richard Madden je opět za seriálového sympaťáka, Tim Roth si svého záporáka neskutečně užívá, Abbie Cornish je opět k pomilování a Sam Shepard je pak všechny ještě hravě převyšuje. Prostě co to tady ještě okecávám, tuhle minisérii byste neměli za žádnou cenu minout. Discovery útočí na seriálový rybníček opravdu v grandióznim stylu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I. část: V úvodu se hraje zejm. na přírodní krásy Yukatánu v tandemu s dechberoucí hudbou, což je překvapivě nádherně natočená nuda (Discovery ty dokumenty holt nezapře), od příchodu do Dawson City už to ale nabírá ty správný grády. Očekávám, že za pár desítek hodin po odvysílání kompletní mini-série hodnocení ještě poroste, takhle fajn westernová atmosféra totiž v televizi chyběla. Inspirace flákem s Costnerem a Paxtonem zjevná, ale co už... II. část: Z opatrného nadšení a závanu nevýraznosti v úvodní hodince se stává bezmezná natěšenost na finále, které v zámoří vypukne již za pár minut. Ukrutně napínavá a strhujícně rozehraná pecka! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil , že niečo také vzniklo. Úplnou náhodu som zazrel upútavku na joj plus a v krátkych záberoch som spoznal mnoho dobrých a známych hercov, navyše tieto príbehy kombinujúce dobrodružstvo a prírodu proste zbožňujem. Určite to nebol márny pokus, celkom ma to chytlo a tak som dal celú sériu na jeden záťah. Nejaké rezervy tu sú, ale krásne exteriéry i dobre rozohraté partie medzi postavami mnohé zachraňujú. Slovenský dabing nebol zlý, ale ono akýkoľvek dabing mi reže uši, takže v originálnom znení by som sa to toho určite zažral viac. S blížiacim sa záverom sa snaží byť nepredvídateľný, čo sa do veľkej mieri podarilo, myslím hlavne osud priateľa, ktorého hraje Tim Blake Nelson, ale i love story medzi dvoma hlavnými postavami, ktorá vlastne nikdy poriadne nevypukne, čo je trochu škoda, pretože Abbie Cornish je krásna. Zaujímavo pôsobí aj nenápadne strčená postavička menom Jack London, ktorá sa preslávila v skutočnom živote o čosi neskôr... 80%. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukaný komplet a sem naprosto nadšenej. Ano, teďka přestřelených 10/10. Famózní minisérie, která v mých očích překonává i Hatfields and McCoys, se kterým to hraje na stejným písečku. Neskutečně zajímavý postavy, náááááádherná romantická linka, muž se psem, parádní psychopat Tim Roth, přesnej Sam Shepard, neskutečně sympatickej Rob Stark a hlavně Belinda, kterou chci okamžitě domů. Úžasnej dobrodružnej seriál, na kterej se nesmí zapomenout. Ideální kombinace surovosti toho prostředí a romanticko-dobrodružnýho příběhu, kterej ve vás zůstane. Už sem říkal, že je to pecka ? ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zasnežené vrcholky hôr, zlatá horúčka a zem, kde nevládne zákon, ale sila a schopnosť urvať si čo najviac pre seba. Vizuálna stránka bez sporu dych vyrážajúca, téma vysoko atraktívna, obsadenie a spracovanie prispôsobené na pritiahnutie čo najväčšej pozornosti. Osudy dvoch mladíkov na ceste za rýchlym zbohatnutím na Klondiku je od počiatku strhujúca, má tú správnu atmosféru a obaja hlavný hrdinovia sú napísaný a zahraný tak, že pôsobia obyčajne a vďaka tomu uveriteľne. Jednou z mála vád na kráse je trošku rozvláčny úvod - hrdinovia sa ešte len dostávajú do deja, čo však neznamená, že by sa neustále niečo nedialo - a hlavne neskôr v pilotnej dvoj-epizóde je cítiť miernu predvídateľnosť. I tak však veľká spokojnosť, som zvedavý na zvyšok. Pilot: 84% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Realisticky až naturalisticky natočený seriál o zlatokopecké horečce. V některých fázích až chodí mráz po zádech, když člověk musí připustit, že i tak jako parchanti jsou lidé schopni se chovat. To vše v kontrastu s čistou nádhernou přírodou. Škoda jen trošku příliš přislazeného závěru, jinak by to ode mne bylo za 5*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je dejová linka prešpikovaná nudnými filozofickými rozpravami a hluchými miestami, neboli to vyslovene hlúposti no faktom je, že dosť uberali na atmosfére. Ale kostra samotného príbehu bola zaujímavá a dobrodružne pútavá, ponúkla široké spektrum ľudských charakterov a v súvislosti s nimi aj niekoľko zaujímavých situácií. Páčila sa mi aj výprava a technické spracovanie. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Pilot: Ne, že by mi seriál úplně vytřel zrak, ale určitě mi otevřel oči. Doteď jsem si představoval zlatou horečku jako skautskej tábor, kde banda dobrodruhů rejžuje na sluníčku u řeky; ale realita je ÚPLNĚ jiná. Zpracování slušný, občas byl děj na můj vkus pomalejší, ale na druhou stranu se jindy tvůrci nebáli k radikálnímu kroku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Realistický a poutavý pohled na Zlatou horečku, přičemž prostor dostávají rovnoměrně záběry nádherné krajiny a těžký život zlatokopů, kdy nebylo jediným problémem zlato vytěžit, ale i si ho udržet a odvézt. Konkurence si tady nebrala žádné servítky. Potud bylo vše fajn. Co se samotného příběhu týče, tak ten byl na mě až příliš černobílý. Na jedné straně je tu mladík plný ideálů, který si snaží v drsném světě udržet alespoň nějaké zbytky cti a slušnosti a na straně druhé je tu padouch, který chce ovládnout celé město. Mezi tím se pohybuje spousta jiných postav i postaviček, jejichž charaktery jsou ovšem také až příliš jasné. Snad s jedinou výjimkou. Herecké obsazení bylo příjemné, ale vzhledem k povaze hlavního hrdiny tu Richard Madden vystřihl dalšího Robba Starka, což mi bylo místy až protivné a Tim Roth tu byl za takového záporáka, že místy působil jako karikatura. Ale v zásadě jsem s jejich projevy neměl problém a to platí i pro ostatní herce v čele s Abbie Comish a Samem Shepardem. Celkem příjemné westernové provětrání. 75% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

špinavost a nekompromisnost "zlatého" Yukonu umocněná faktem, že je to celé podle skutečné události.. a pro mě hlavně poučení, že zlatá horečka nebyla žádná procházka růžovým sadem.. 4* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na televizní dílo velmi zdařilá výprava, ovšem radši bych Klondike ve formě jednoho filmu. Občas je to poměrně roztahané a snaha o reálnost je spíše ku škodě. Scénáristicky to působilo poměrně chudě, málo vykonstruovaně a mnohé události se děly náhodou (ale je to od Discovery, takže to beru). Naopak herecky je to více než slušné, postavy jsou dostatečně zajímavé, jen občas trochu černobílé. Hodně brzy víme kdo je a kdo není záporák. Do úplné spokojenosti mi tam něco chybělo. ()

TheSame 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hudba! A na to, jak člověk má Robba Starka v GoT s každým dílem rád čím dál méně, tady u Billa je to přesně naopak, paráda! ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Dokonalá odpoveď na otázku "prečo sa filmy/seriály podľa skutočných udalostí musia neustále prikrášľovať fikciou?". Nuž, možno preto, lebo oná "skutočná udalosť" je nezaujímavá historka, ktorá doslovným prevedením na plátno/obrazovku pôsobí ako výplod diletantského rádoby-scenáristu, ktorý sa v živote nestretol s normálne vystavaným príbehom. Miniséria Klondike je dejovo neuveriteľne riedka báchorka, v ktorej každá druhá sľubná scéna alebo línia vyšumí do stratena (čo takto nejako rozvinúť tú naznačenú romancu medzi superintendantom a prostitútkou?), kde logika dostáva poriadne na frak (prečo zo zásadnej vraždy nikto neupodozrieval podvedeného milenca, keď sa tou vraždou vyhrážal PRED OČAMI CELÉHO MESTA?!), a kde totálne, ale totálne absentuje akákoľvek gradácia. Herci sú väčšinou solídni a so svojimi fádnymi postavami robia, čo môžu (s výnimkou trápneho Tima Rotha, ktorému sa ani v jednej scéne nepodarí vzbudiť zrnko rešpektu). Maddenovi a Cornishke sa dokonca podarilo predať ústrednú romancu ako najlepší prvok seriálu, s výnimkou podarenej hudby Adriana Johnstona (pretože ak už niekoho okato kopírovať v záujme vytvorenia čo najlepšej hudby, tak neexistuje veľa lepších volieb, ako je Ramin Djawadi a jeho Game of Thrones - stačí si pozrieť úvodnú zvučku, aby bolo jasné, odkiaľ vietor fúka). Taktiež výprava je veľmi dobrá a na niektorých záberoch je radosť okom spočinúť, ale čo je to platné? Naozaj by ma zaujímalo, či v prípade scenára ku Klondike došlo k nejakému prikrášľovaniu skutočnosti. Pretože ak áno, tak na skutočnej Klondike musela byť nuda minimálne ako na maratóne filmov francúzskej novej vlny. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Zlatá horečka nebyla pohodička, jak by se na první pohled zdálo. 6-dílné dobrodružné drama založené na skutečných událostech je opravdu syrovou podívanou s "Robem Starkem :-)" a výbornou podkreslující hudbou. 80% [2. série ani NEBYLA plánována] ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Bolo to rozbehnute celkom slubne, no postupne to stratilo grady. Nedoslo k ziadnemu prekvapeniu, ziadnej super akcii, vsetko plynulo dost pomaly, az som cakal kym to cele skonci. Co ale jednoznacne stoji za to, su nadherne scenerie na Aljasku, kde sa mi zakazdym zastavil dych. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle mě to na malym prostoru chtělo vytvořit co největší děj. Prostě nasázet tam hrozně moc různejch problémů, který se v té době a na tom místě mohly stát, a omotat to kolem jednoho až dvou hlavních postav. A kolikrát se tam řešijou věci jak z nějakejch obyčejnejch nudnejch seriálů. Spešl na tom bylo teda jedině to, že se to odehrávalo na Klondiku. A jestli to bylo podle pravdy, tak zas až tak moc tomu nevěřím. Teda kromě těch skutečnejch postav jako Jack London nebo Swiftwater Bill. Bylo trochu poznat, že to bylo televizní - tou televizností a kvalitou zpracování mi to připomnělo Deadwood. Záběry krásné přírody potěšily, ale tak nějak jsem jim nevěřil tu zimu, sněhové bouře a jiné přírodní podmínky. Jinak Tim Roth to tady měl asi jako chystačku na Hateful Eight... a Sam Shepard je už pěknej dědek. Jinak dát do hl. role Richarda Maddena nebyl ani dobrej, ani špatnej nápad a Abbie Cornish sice byla gut postava, ale ve skutečnosti určitě nebyla tak pěkná. Spíš jsem tuhle minisérii proseděl u obrazovky, než abych si to skutečně užíval. Tři tomu dám, ale už po mě nechtějte, abych na to koukal znovu... ()

Reklama

Reklama