Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (560)

misterz 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem čistokrvný, moderný horor. Okrem slušného skĺbenia dramatickej a mysterióznej zložky (čo sa stalo základom pre síce jednoduchý, ale zaujímavý dej), sa tu autori perfektne vyhrali aj s hororovými prvkami. Výborná kamera, umocnená s umným využívaním svetla a tieňov, a to nehovorím o samotnej pitve. A hlavne tu bolo niečo, na čo sa často v hororoch tohto razenia zabúda - inteligentný mysteriózny základ (aj keď by sa tu ešte pár vecí žiadalo trochu hlbšie vyjasniť). No proste, konečne po dlhej dobe nejaký poriadny hororový zážitok, za čo veľmi rád pridám aj tú piatu hviezdu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! SPOILERY! BEZ NICH TO NEPŮJDE. Pramáti Johna Doe ze Se7en je pěkná baba - a než mě začnete označovat jakožto nekrofila a vyhodíte mě z toplistu, mrkněte nejprve na film. Vážení, sám jsem si otestoval, jak důležité je čísti žánrové zařazení filmu, v tomto případě horor / mysteriózní / thriller. Já blbec totiž čekal napínavou detektivku, kde budou dva pitvaři odhalovat příčinu a totožnost smrti neznámé dívky a kriminalisté rozjedou dramatické pátrání po vrahovi. Prdlačky! Film totiž nastoupil po chvilce slibného rozjezdu na jinou kolej a vedl mě přes zámek hrůzy do cílové stanice, kde jsem fakt vystoupit nechtěl. Sorry jako, jak by řekl guru Všehomíra, tenhle film by byl originální v době, kdy byla kinematografie a kinematofilie v plénkách. V roce 2016 je to diluviální ještěr z kreseb Zdeňka Buriana. Asi chyběly prachy... scénář nikdo napsat nemohl, protože se zašlo do Archivu Žánrových klišé, Haloweenská 13/B, Londýn nad Temží, a tam se za libru vyhrabaly ty nejvyvařenější hororové nudle, co jen znáte (lekačky, zvonečky, výtahy, přítelkyně, elektřina, problematika otvírání a zavírání dveřních otvorů apod.!!!). Nakonec mi z toho vyšel hororový cover Jumanji - prostě ji dopitvej a pak.......víc neprozradím. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No, já se v té Janě moc pitvat nebudu. Čerstvý vítr od Velkých Britů sem prostě překvapivě zavál svěží puch formaldehydu a otevřených těl, přičemž Lovec trolů ukázal, jak se dá s jednou strnule nahou kundou a dvěma herci strávit originální, zábavná a inventivní noc na patologii při kuchání ježibaby. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, skvělé provedení a atmosféře přející střídmá stopáž, díky které se divák nezačne nudit. Hnusno, tajemno, pitevna, mrtvoly, tma, bouřka, no řekněte sami, kdo by takovému hororovému pozvání odolal, že? Ehm. Jistě, některé lekačky byly předvídatelné až laciné, ovšem našly se i momenty, které - myslím - nikdo nečekal, a postupné odhalování celé té záhady mě velmi bavilo. Brian Cox a Emile Hirsch jsou skvělí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Austin pracuje spoločne so svojim otcom v rodinnom sídle, v ktorého suteréne vykonávajú pre úrad miestneho šerifa pitvy zosnulých ľudí. Pre mladého muža, je to tak ideálna príležitosť, aby sa od skúseného odborníka s dlhoročnou praxou, čo najviac priučil. Lenže telo "Jane Doe", ktoré im je jedného večera dopravené na pitevný stôl, je úplne odlišným prípadom na ktoré boli otec so synom doposiaľ zvyknutý. Napriek žiadnym viditeľným, vonkajším zraneniam, preukazuje množstvo vnútorných defektov, ktoré hovoria o úplne odlišnom osude zosnulej. Obzvlášť, keď sa postupnými krokmi, odkrýva jedna temná záhada za druhou. Myslím, že sa z toho dalo vyťažiť viac. Obzvlášť, keď si človek uvedomí, kde sa samotný príbeh s pomerne originálnym nápadom odohráva. Skutočne si nespomínam, že by som niekedy v minulosti natrafil na obdobnú "zápletku" (nie že by dostávala mimoriadny priestor), kedy sa na stôl krematória dostala "XXX". Priebeh pitvy mimoriadne realisticky spracovaný, od atmosferických pasáží som si vzhľadom k tomu, že sa jedná o ducharinu sľuboval síce viac, no v konečnom dôsledku musím uznať, že celkový temný nádych tohto počinu je viac ako solídny - 70% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Emile Hirsch (Austin) sa nechal počuť, že vyjadril obdiv Olwen Catherine Kelly (Jane Doe) za to, že vydržala v nehybnej polohe počas celého filmu. Paradoxne ani nie zato, že bolo náročné nehýbať sa, ale preto, že operačná doska pod ňou bola príliš studená. (Marceloo)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama