Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 1

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Recenze (561)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho, že horor není mrtvý a pořád je možné natočit originální a zajímavé kousky, které mají přesně tu nepříjemně děsivou atmosféru, kterou očekáváte a která je zde vytvářena jen pomocí jedné uzavřené místnosti a tří herců, kdy jedna leží jen na pitevním stole a ani trochu se nepohne. Brian Fox a Emile Hirsch jsou výteční. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Relativně originální, vypjatý, znepokojující a výborně zahraný (Brian Cox si mě definitivně získal). CINK, CINK... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Takový jeden neobyčejný večer v márnici. Během pitvy neznámé mladé dívky, která byla nalezena v domě, kde došlo k nevysvětlitelným vraždám, se začnou dít opravdu podivné věci. Nechybí lekačky a zajímavé rozuzlení. Komorní atmosférická řezničina. Počkejte si, až zazvoní zvoneček! ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Napínavý film, který nás hned vtáhne do děje a nepustí až do konce, i to rozuzlení je je zajímavý a atmosféra přímo parádní. super film ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý, atmosféra příjemně houstla, ale jakmile se samotné strašení rozjelo, tak jela kvalita strmě dolů. Ke konci jsem se už nudila a těšila se až to skončí. A Salem už je taky těžce ohrané téma. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Prostředí a atmosféra perfektní, herecké duo taky. Sledovat to v noci při ztlumeném světle, tak je to fakt o strach. Povedený kousek, který by neměl uniknout žádnému hororovému fanouškovi. Akorát s koncem a celým vysvětlením si mohli tvůrci více vyhrát. Jinak ale velká spokojenost. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pre horrorových nadšencov určite prekvapenie roka. Pre mňa ide o snímku ktorá neurazí. André Øvredal nepatrí k tvorcom ktorý by sa mi nejako extra zapísali do pamäti. Jeho Lovec Trollov ma vôbec nezaujal a tak som ďalej nepátral. The Autopsy of Jane Doe má silu v reálne vyzerajúcich záberoch počas pitvy. Zachytený tu je presný postup (Možno v reáli to tak nie je ale na obrazovke to tak vyzeralo) A kamera sa neotáčala pred prácou skalpela. Neraz som mal pocit, že sa asi otočím. Z tohoto hľadiska to bolo veľmi kvalitne a detailne spracované. No ale keď prišiel čas na duchov a zombie, charaktery prišli o svoje IQ behom niekoľkých sekúnd a už sa to nieslo v duchu klasického béčka. Od toho momentu ma to prestalo baviť. Ale aj keď si to spriemerujem, ide o solídny horror. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě díky uživateli Malylada za doporučení :-) André přestal lovit trolly a místo toho začal pitvat mladou holku. Film krásně ukazuje jak se dá s minimem herců na minimálním prostoru natočit atmosférická pecka jako řemen. Hned se jde na věc, takže zdlouhavej začátek nehrozí a obrovské plus je fakt, že už od prvních minut člověk cítí napětí a znepokojivej pocit, že tady něco sakra není v pořádku. A tak divák sleduje, jak otec a syn, zatímco venku je noc a zuří bouře, pitvají mladou, záhadnou dívku a jak pitva pokračuje, dívčino tělo odhaluje čím dál víc zvláštních věcí, které si oba patologové nedovedou vysvětlit. Snímek nabídne jak gore tak tajemno, nechybí ani povedené lekačky a odhalující finále. Skvělá kamera, herci, hudba, prostředí, to vše bez tuny nelogičností a člověk by nečekal jak zlověstný může ve filmu být tak obyčejný zvuk jako cinkání zvonečku. Jeden z nejlepších hororů tohoto roku. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Kdyby snímek vznikl v přelomu 1980-1990, byl by to nejlepší duchařských horor "ever". Celkově je to zajímavý kousek s poměrně originálním příběhem. Ale to k dokonalosti určitě nestačí. Celý film jsem napětím zůstal přisranej k židli a nedočkavě zvědav si málem uhryzal nehty. Z velkého očekávaní při pitvě Jane Doe jsem nakonec dostal klasickou duchařinu v áčkovým stylu "V Zajetí Démonu", který je furt o stupeň lepší. Kamera, barvy, vizuál působí přirozeně a děsivě dobře! Když vezmu v potaz, jaký sračky se občas dostávají v sekci "horor" do českých kin, tak je The Autopsy of Jane Doe nejlepší "duchařský horor" 2016 a rozhodně ho měli Čeští pánové dát do kin. Absolutně se nedivím, že André se z Norské továrny dostal, až do té americké. 6/10 - 60% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ve změti mnoha hororů zaujme originálním prostředím, protože se celý odehrává v komorních prostorách pitevny a André Øvredal je naštěstí využívá na maximum a od počátku upoutá vskutku hutnou a v dobrém slova smyslu nepříjemnou atmosférou. Ta ještě postupem času houstne a v kombinaci s tím, že lekačky fungují vesměs na výbornou, jsou minimálně první dvě třetiny velice nápadité, mrazivé a neotřelé. K tomu se přidávají výborné výkony Emilea Hirsche a Briana Coxe, kteří své postavy obdařili potřebným charismatem a výtečně zvládli přechod od těžkých cyniků k psychicky zdeptaným troskám. Ocenit se musí i práce s ruchy a zvuky a taktéž některé realistické výjevy, které využívají možností pitevny a různých částí lidského těla. Samotné rozuzlení pak je v kontextu předchozího děje banální a spoléhá se na příliš klišé, v důsledku čehož není závěr tak úderný a děsivý, jak by bylo potřeba, ale jen naplňuje žánrové škatulky a požadavky. To ale nic moc nemění na tom, že je jedním z nejlepších hororů posledních let a je opravdu škoda, že se nedostal do našich kin a až ostudou je to, že se dosud nedá oficiálně sehnat alespoň na videu. 80 % ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Super nápad a prekvapivo rýzdo áčkový vizuál, škoda že scenáristické vykorčuľovanie z dráždivo zapeklitej hádanky je skôr zlý vtip. V druhej polovici zo mňa akákoľvek zvedavosť či záujem o postavy upadla. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Viděno 7/19 z Albánské kabelovky s jejich titulky a origoš zněním přes půlnoční čas, kdy se na dovolenkovém pokoji stalo toto vskutku nečekaným zážitkem jako hrom. Jen mě zajímá, zdali uvedený titul byl někdy oficiálně prezentován i v našich končinách?! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Už jsem na obrazovkách a plátnech kin viděla ledacos, ale pořádnou pitvu vlastně ještě ne. Večeřet u první poloviny tohohle filmu vám proto moc nedoporučuji. Atmosféra výborná, oba herečtí představitelé pánů koronerů zrovna tak, jenže jakmile začne přituhovat, nakupí se řada logických chyb a nejasností, které mi brání hodnotit nejvyšší známkou. Přesto slušná hororová podívaná. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......začína to dobre ako detektívka....presun do pitevne,kde vcelku hodnoverne zobrazený postup pri pitve a..........sa to zasekne : z detektívky máte nejakú " rozprávku" o tajomne - bosorke -nadprirodzených silách....lebo ...ruku na srdce : ak už je niekto  kompletne vypitvaný a stále žije to nie je asi normálne,že ?.... kravina...jeden bod len za úvod...viackrát nepozerať (píšem pre seba) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Ooops, tak tohle se v mých očích povidlo jen tak napůl. Janička Douová se zoubkama jako lžičky, co byly přibalený k nugetě , se celej film nehne, nepromluví a ani nemrkne. Ale ani tenhle její spektakulární výkon jí neubírá nic na půvabu. Bohužel půvab lekaček nám pan Andrej Ømrdal ubral z fůlu na minumum. Ubral i v ostatních směrech a to je celkem oslí, protože film měl brutálně našlápnuto. Hodně slaboučká čtverečka. 60% P.s.: kam se na celej film ztratily ty tři mrtvolky asi zůstane záhadou... ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Takže pokud se chci bát, což si od hororu představuji, tak se chci bát přesně takhle. Musím říct že tohle mi přesně hrálo do not! ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Tento počin musím zhodnotiť veľmi pozitívne.Nechce sa mi veriť,že sa mi toto darilo tak dlho obchádzať a nikto ma naň neupozornil!!!Prvotriedny horor a kvalitná mystery záležitosť s originálnym nápadom, začínajúcim sa príbehom,resp.podivuhodným prípadom mrtveho dievčaťa kdesi na pitevnom stole umocňuje kvalitná atmosféra ťahajúca sa celou snímkou je výsledkom hororového kokteilu,ktorý vo mne vyvolal skutočný strach,žiadny gýč.A o toto nám hororovým fanúšikom predsa ide,nie?Báť sa!Mala som až za ušami..Ďakujem v úvode za kvetnatú prednášku z pitevného stola,bolo to poučné a dychberúce divadlo a útok na moje oči,ale predovšetkým nervy až do úplného záveru.Do Nového roku si želám viac aspoň podobne povahovo ladených kúskov a zbohom zdravý rozum :-))) Cililing... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem vůbec nic,dopředu jsem si nezjišťoval vůbec nic a ve výsledku jsem dostal neuvěřitelnou atmosferickou pecku a suveréně nejlepší horor letošního roku.Takhle se těží s naprostého minima maximum...80% ()

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama