Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

predators odpad!

všechny recenze uživatele

"Pomalý západ?!" Chápete to? Být na západě pomalý znamená být mrtvý. A taky, že jo...Slow West. Tak filmu ten název sedí jak ušitý, je vážně pomalý, utahaný a nudný. Pravděpodobně díky art stylu, no, já bych se bez něj obešel. Stupidní příběh, který je završen jakoby akční přestřelkou a ještě stupidnějším koncem. Ztráta času! 10% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Divný, ale dobrý! Marný kluk a sympatický pistolník spolu jedou prérií a potkávají nebo střílí náhodné lidi. Nejzábavnější na tomhle artovém westernu určitě je, že vůbec netušíte, co se stane v příští scéně. Kdokoli může mít pod kabátem pistoli, každý hodný pán může být střelec a každý střelec hodný pán - co je vlastně zábava na koukání. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické americké westerny až tak nemusím, ale tohle byla paráda. Mnohem blíže to má k italským a španělským westernům 60. a 70. let a ty já zase můžu. Vizuálně krásné putování za láskou, které má přídech tragédie v momentě, kdy v jednom z flashbacků nazve Rose Jaye Romeem. Kdo by tedy čekal tradiční kovbojku, bude dozajista zklamán, jelikož tenhle nadžánrový příběh jí není. Přesto dojde na Indiány, šípy i nemilosrdnou střelbu. Jedna z působivých scén se odehraje v obchodě kdesi na vystrkově vprostřed prérie a hor. Možná bych uvítal delší zdržení v lese duchů, který nabízel tajemno, ale zase stopáž byla sympatická. Film ocení spíše menšinoví diváci. Snové, poetické a smrtící. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zachmuřený obličeje určitejch herců jsou jednoduše stvořený k tomu, aby se čas od času ukázaly v drsnejch westernech, a prozíraví agenti těchhle hvězd to naštěstí moc dobře věděj. Byla by škoda, kdyby jednou podobný žánrovky zcela vymizely: nic podobně chlapácky drsnýho a krvavě osudovýho se totiž v jinejch než právě v kulisách z Divokýho západu natočit nedá. Hodně povedenej dobrodružnej trip. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Míša Fassbender jako cowboy se stylovým statsonem? Festivalový hit? Mohl jsem čekat, že kromě této vycházející hvězdy a závěrečné přestřelky film může nabídnout pouze sterilní a poměrně nezáživný příběh o putování na nebezpečný Západ. Jednohubka, která žádný extra dojem nezanechá, snad až na ty fantastické scenérie, na kterých se natáčelo...50% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama