Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moorhead a Benson nejsou v prvé řadě hororoví fanoušci / tvůrci, nýbrž chytří a osobití filmaři, kteří jsou schopni vymyslet zajímavý a originální koncept, který žánrových prvků sice využívá, ale rozhodně se na ně nespoléhá a nepovažuje je za samospásné. Spring je ještě méně "horor" než jejich předchozí film Resolution. V podstatě vůbec. Ale film je to dobrý (a také už jsou v něm na rozdíl od minula vidět nějaké production values). Podmanivá atmosféra, pěkná kamera, dobré herecké výkony, zajímavě vymyšlená mytologie. Důležité je, že mi osud hlavních postav na konci nebyl ukradený. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na více než obstojnou prázdninovou indie romanci s veskrze sympatickým párem je násilím naroubovaná horrorová linie s jakože přesahem, která sebe sama utápí v otravných wannabe symbolických makabrózních výjevech, až se ke konci stává nechtěně směšnou (kostelní zombie heroína budiž čestnou výjimkou). Onomu sympatickému páru navzdory. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Výborné. Byl jsem ospalý a chtěl jsem tomu dát 20 minut, že to dokoukám další den. A už jsem se od toho neodtrhnul. Doporučuji jako dvojfilm s Honeymoon od Leigh Janiak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM Z PŮLI NEPROZKOUMANÁ VĚDA, HROMADA ZMATENÉ BIOCHEMIE A BLÁZNIVÝCH HORMONŮ…“ /// Tak líp bych to neřekl! Ovšem „k věci“ se dostaneme tak cca za půl hoďky. Do tý doby je to vo hovně. Takový šlapání vody, který mohlo bejt vodbytý za 10 minut. (každej kdo měl někdy krizi, ví, vo čem mluvím) A tak Evan vyráží na cesty a potká holku, co bez stříkačky dlouho nevydrží (ne vole, do švestek už vůbec!) Tak rozhodně bych řek, že je to zajímavější než ta upírka z Orientu. Aspoň teda nejdřív myslím. Pak přicházej tuny romantickýho vykecávání a zamilovaná romantika vítězí nade všema nechutnostma. Melou takový ty řečičky vo trávení veškerýho času pospolu (toho zbejvajícího) – kurva, to se dá říct dvěma větama… a ve finále je jedno, že nejde vo upírku. Melou a melou a melou a já mám chuť fláknout 2*! Každopádně vztah člověka se zombíkem nebyl nikdy krásnější! (říkám vztah, ne film!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará vobčas pěkně smrdí. 2.) Šukám všechno co se hejbe – i kdyby to mělo každou chvíli chcípnout. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa presťahuje do Talianska, spozná pipku, začnú spolu šukať, akurát že ona má menší problém a sem tam sa premení na zrúdičku. O niečo menšie zlo ako posledný "Resolution" (pár zaujímavých momentov tam bolo), ale ani tie mi nevynahradia tú nekonečnú nudu, ktorú tento vraj "horor" ponúka. Samozrejme - to, čo niektorí užívatelia vyhypujú, sa mi podľa očakávania protivilo najviac - nulové tempo, horda drístov, žánrovo úplne mimo, a ešte aj stopáž vhodná na samovraždu, pretože ten alternatívny pohľad týchto dvoch režisérov mne osobne nehovorí nič, a pokiaľ sa ich tvorba bude uberať týmto smerom, tak radšej nech toho natočia čím menej. Čo tu mám pochváliť? Jedine niekoľko pekných trikov, keď sa tá holčina premieňala, či občasnú vtipnú hlášku (zombík si pichá heroín - tam som sa aspoň pousmial). Síce som si občas spomenul na môj obľúbený "Dagon" - či už chápadlami alebo peknou destináciou, ale to by sa tvorcovia museli aspoň trochu koncentrovať aj na to hororové hľadisko, a nie na všetko ostatné okrem toho. Originálne to možno celkom je (dokonca by sa z toho dala vytvoriť pekná zmutovaná jazda). Ale žiaľ, nestalo sa, u mňa takmer celé zle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě podivnějším koncem. Vlastně hororového se zde nedá chválit vůbec nic, žádné gore, žádná atmosféra, žádné napětí, žádné lekačky, vizuál je taktéž průměrný, ale díky fakt úžasně sexy hlavní hrdince a originalitě jsem neměl naštěstí problémy film dokoukat až do konce a třetí hvězda spíše za jednu malou ukázku hezké transformace, která určitě uchvátí. Potenciál vzhledem k tématu byl daleko výše. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som v miernom šoku. Super horor (trochu ako Dagon?). Parádna talianska atmosféra. Historické ulice, uličky, dvory, námestia. Do toho more, žeravým letným slnkom zaliate ovocné sady a záhrady. Ústredný hrdina vcelku sympaťák a jeho európska láska tiež OK. Masky bombové. Niektoré scény značne nechutné, znepokojivé. Nebudem spoilerovať, ale scenár je originálny, nevedel som, čo presne mám od Spring čakať a nakoniec som zostal milo zaskočený. Prvú hodinu a 15 minút paráda, pre mňa jeden z najlepších hororov roka. Bohužiaľ, potom nasleduje ďalších 25 minút a tie už príliš super neboli. Dej sa vybral neželaným smerom, avšak nie v dobrom. A čakal som iný koniec. Najhoršie je, že posledná polhodina je ladená miestami akoby až do komédie, čo je strašné. Napriek tomu musím dať 4*, pretože hoci sa režiséri snažili naštvať ma nevydareným koncom, nakoniec sa im to nepodarilo. Napriek menšiemu sklamaniu prevládli pozitívne pocity. A potešilo ma opäť vidieť Jeremyho Gardnera z The Battery. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jarmusche, nejspíš bych byl o řád smířlivější, ale takhle vidím jen potenciál, co byl naplněn a Spring (ačkoliv je sympatické svou neokázalostí) po něm jen pokukuje. 3 a 1/2 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Od tohto režisérskeho dua som nemal, vzhľadom k rozporuplnej predošlej tvorbe, veľké očakávania. Ale "Spring" je tak príjemná, originálna a nekonvenčná štýlovka, že si ma hneď úspešne podmanila a nepustila až do konca. Je to romanca, ale nie trápne klišé a je to horor, ale nie zvyčajný a áno – cítiť tam aj tú inšpiráciu maestrom Lovecraftom, ktorá bola pripomínaná v každej infoške. Snová atmosféra, krásne prostredie, nezvyčajná story, znepokojivé momenty a vo vzduchu visiaca ťaživosť niečoho, čo sa neodvrátiteľne prevalí... Nesadne to každému (! a ktorý horor áno) a pre výnimočný zážitok k tomu treba pristupovať inak než k bežným žánrovkám, alebo aspoň bez škatuľkových očakávaní. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netradiční indie romance s fešným Lou Taylorem Pucci a nádhernou Nadiou Hilker přináší svěží, evropský závan do žánru. Krásné lokace Itálie, ve spojení se zpracováním a příběhem, dodávají snímku zvláštní melancholickou osudovost. Závěr ála Pompeje?:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Evan prežíva jedno z najťažších životných období. Potom ako jeho matka umiera v šialených bolestiach, dostáva sa v miestnom podniku do konfliktu s menším dealerom drog, ktorý sa mu v neskorých hodinách prichádzajú vyhrážať k domu. Nakoľko problémov neustále pribúda, a on už nemá viac dôvodov ostať v rodnej Kalifornii, rozhodne sa vycestovať do Európy, kde chce začať nový život. Takmer ihneď padá voľba na Taliansko, kde po relatívne krátkom čase spoznáva prekrásnu Louisu do ktorej sa ihneď zamiluje. Na prvý pohľad sa zdá, že sa na Evana konečne usmialo šťastie. Zdanie však niekedy klame viac, ako by si človek mohol myslieť. Louisa totiž nie je len tak obyčajným dievčaťom, vhodným na lásku. Pomerne pomalý priebeh, ktorý pretrváva počas celej dĺžky "Spring", a hlavne romantický podtón snímku, zrejme odradí nejedného "poslucháča". Ja má ten druh spracovania pomerne rád. Režisér si od úvodu pripravuje diváka ako kapra na udicu, takže mne tá štipka "láskoty" nijak neprekážala. Čo sa týka hororových prvkov, tak efekt okolo premeny mladej devy bol spracovaný veľmi slušne, no zároveň sa objavoval pomenej, čo možno trošku sklame. Bohužiaľ gore bolo taktiež málo, čo sa do tohto druhu typu hororu vyslovene pýtalo, pričom bolo dostatok príležitostí prejaviť sa. Od záveru som očakával niečo úplne iné, namiesto toho ma posledná polhodinka "trošku" zrovnala so zemou. Zrejme sa nad ním neradno zamýšľať, no už to bolo z môjho pohľadu "precukrované". "Spring" nie je typickým hororom. kto očakáva krvavé jatka, môže zabudnúť. Vhodný je najmä pre nežné polovičky, napríklad na sledovanie pri prvom rande - 50%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Obludně svůdná paranormální romance z melancholií prosycené Itálie. Fanda Akt X a Linklaterovy milostné trilogie vrní blahem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Benson a Moorhead. Budu sledovat, rozuměli jsme si. Spring je taková malá konverzačka, ne nepodobná Linklaterově trilogii - jen jsou její postavy sociálně i situačně o dost víc v prdeli. Líbilo se mi tu vlastně všechno. Vizuál občas evokuje fotky, který si v létě v příhodnou chvíli spontánně uděláte a i když víte, že by vám profík omlátil o hlavu všechny ty přepaly a nepřesnosti, vy je milujete, protože dobře zachycujou atmosféru okamžiku. Prostředí ovíněný vyletněný Itálie je v super kontrastu s prvkama monster hororu, v němž občas někdo ukousne kočce hlavu a tak, haha. Chemie ústřední dvojice perfektní, včetně krásných minisoubojů ve stylu "nebojácnej citlivej prosťáček versus věkama ošlehaná racionalistka". Chvílema hotová alegorie osudových vztahů. Občasný doteky hudby v pořádku, závěr naprosto přesnej. Nebejt tam v posledních sekundách TA emoce, nebylo by to ono. A Nadia Hilker je nepopsatelně nádherná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Impresionistické obrazy doprovází relaxační hudba a mladý Američan si v Itálii užívá života. Seznámení s atraktivní dívkou je třešinkou na šlehačkovém dortu a zde by zřejmě končil příběh podle Rosamundy Pilcherové. Symboly, věštící cosi temného, na sebe nenechají dlouho čekat - štír, pavouk, gekon, vosa, housenky, had...vodní příboj tříštící se o skály. Co skrývá tajemná dívka a jakou nemocí trpí? Debaty o smyslu života, jeho konečnosti, o nesmrtelnosti a evoluci. Mysteriozní příběh, který napětí dávkuje na lékařských váhách. Více evropský, než americký film nebude pro každého. Jednu hvězdu z pěti strhávám za nejasný konec. Hodit řešení na diváka bylo zbabělé... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

JASMalert zafungoval. Mohl to být tuctový romantický horor smíšený se sci-fi ( *:D* ), no je to parádní originální filmeček, který nemá za úkol děsit, ale v klidu provádět zajímavým příběhem a občas překvapit. Super věc, žánrově opravdu hodně nevyhraněná a těžko popsatelná. Jo, a Itálie nebyla od [b]Američana[/b] takhle cool... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašne zaujímavý námet mixujúci lovecraftovský horor a antickú tragédiu vo veľmi svojráznom prevedení. Bohužiaľ film okrem nízkeho budgetu (dosť iritujúca digitálna kamera) padá hlavne na scenári, ktorý je plný hrozných dialógov (hlavne tie fuckovačky s britskými turistami) a nedokáže vybudovať komplexné postavy. Ich vzťah má fungovať ako once-in-a-lifetime láska, bohužiaľ nebudí dojem ničoho iného než letnej prímorskej romanci. Čo je strašná škoda, lebo námet je skutočne originálny. Odporúčam radšej inú hororovú romantiku Honeymoon, ktorá má skvelé postavy, fungujúcu chémiu medzi nimi, uveriteľné dialógy a poriadny spád - čiže všetko, čo Spring nemá. ()

Reklama

Reklama