Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo Dol-seok (Han Suk-kyu) je nejvyšším královským krejčím, který oblékal tři generace králů. Jeho oděvy symbolizují hodnost a tradici. Kong-jin (Goo Soo) naopak šije excentrické šaty moderního stylu pro společnice v místním nevěstinci. Jeho talentu si všimne královna a Kong-jin je povolán na královský dvůr. Souboj mezi dvěma krejčími vyústí v královnin boj o udržení trůnu v kostýmním dramatu, které je stejně vizuálně uhrančivé jako šaty samotné. (Filmasia)

(více)

Recenze (12)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výpravné kostýmní drama o souboji dvou krejčích, tradičně psychicky narušeného krále (Yeon-seok Yoo), smutné královny (Park Shin-hye). Veterán oděvního průmyslu pamatující tři krále náhle zjišťuje, že má novou, mladou odvážnou konkurenci, která chce dělat šaty krásné, praktické, a považte ten skandál pro každého! Geniální návrhář, krejčí Kong-jin (Ko Soo) tak rozhodně prožije nejednu dramatickou chvíli. Film má nádhernou hudbu, výpravu, kameru, ale někdy velice necitlivě skáče z lehkého komediálního nadhledu, moderního přístupu k historii do tragického dramatu, nicméně některé sekvence jsou emočně velmi silné. Lepší tři hvězdy, a fandové hlavních herců si to určitě nenechají ujít. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Historické drama, věnované oblečení a jeho výrobě, jsem ještě neviděl (jen Park Shin-hye prý vystřídala třicet různých kusů). Vizuálně krásné. Královský krejčí, který zažil tři krále a revoluční tvorbu svého mladého konkurenta miloval i nenáviděl. Král, který nenáviděl, že nic není jeho. Královna, která si přála šťastně žít. A mladý krejčovský génius, který nechtěl nic, než lidi oblékat a způsobovat jim radost. Škoda, že lidé někdy nemohou získat, po čem touží a historie nehraje fér. Herecké výkony výborné. Park Shin-hye nejen krásná, ale také velmi ženská. A konečně bych si (i po třech jiných viděných filmech) mohl zapamatovat jméno Ko Soo. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AF3c1hIls0M ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé nahlédnutí do historie Čosonu a krásné vizuální zpracování. Střet dvou mužů, kteří umějí své řemeslo na výbornou, nicméně liší se ve všem ostatním, by mohl vzniknout i dnes. Ten, kdo dodržuje pravidla, ctí hodnoty a tradice, časem přichází o kreativnost. Protějškem mu je přidrzlé mládí, s fantazií a nesporným talentem, které tvoří bez zábran. Aneb kdo šije pro nevěstky, nemůže oblékat královnu... ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě celý film zhlédla na Youtube :) Podotýkám že pouze v korejštině, takže zatím hodnotím pouze vzhled, barvičky, pohledy (krásu korejštiny) A nádherné dobové oblečení, které bych si ráda vzala na maturiťák. No asi mám smůlu. :)) Počkám si na titulky. Byl to opravdu pěkný, ale smutný film. Doufám, že mne s titulky obměkčí. Tak a už konečně s titulky. Krásně natočené dobové období tehdejšího Čosonu, dnešního Seoulu. Kdybych měla alespoň jedenkrát možnost si ty šaty obléci, byly nádherné. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé kostýmní drama kde se parádně mísí humor, drama i romantika. Co se hereckých výkonů týče, tady nic negativního říci nelze, spíše naopak, většina postav fakt super, tudíž sledování příběhu jemuž vévodí souboj tradice a změn, soupeření, závisti, přátelství, odvahy, odhodlání, obětování či lásky jsem si vážně užíval a při obřadu si souboj dvou žen, resp. šatů vážně vychutnal, protože to byla fakt nádhera jež mne posadila na zadek. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá historická dráma o láske obyčajného krajčíra k nešťastnej kráľovnej. Zaujímavý námet aj spracovanie. Páčilo sa mi, či už obsadením aj výpravou. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Krásná kostýmní podívaná, silný a uvěřitelný příběh i herectví. Snad jen by to chtělo více asijské hudby a méně "evropských" smyčců. Ale to už je detail. :-) ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Většinu času klidné drama okořeněné lehkým humorem, které graduje do šablonovitého střetu dvou konkurentů, v tomhle případě dvou krejčích, přičemž jeden představuje starou školu řídící se dle zaběhlých pravidel, a ten druhý zas svěží vítr se snahou nabourávat stereotypy. Vše samozřejmě nutno chápat v kontextu doby, ač teda neznám skutečnost ohledně ošacení v historické Koreji. O dramatickou stránku se pak stará dění okolo typicky argonatního krále idiota, což na zmíněné šablonovitosti opravdu neubírá. Nicméně i jako chlap s minimálním zájmem o módu musím uznat, že se mi zdejší přehlídka kostýmů poměrně líbila a některé kousky jsou opravdu nádherné. A nebo je to možná tím, že je na sobě měla Shin-hye Park. Kdo ví... ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Tolik dramata ve dvou hodinách kvůli oblečení jsem ještě neviděla. Kam se hrabou všechny módní pořady typu Královny butiků! Nepopírám, že mě závěr lehce dojal ačkoli jsem naprosto nechápala proč právě k takovému závěru došlo. Mnoho povyku pro kus hadru. Podivné, přesto vcelku zajímavé, kostýmy velmi pěkné. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé a vizuálně nádherné proniknutí do korejské kinematografie. V jádru klasický střet mladé a staré generace, obohacený o pro mě jakožto Evropana netradiční asijskou kulturu a jiné pojetí natáčení filmů. Jen škoda, že jsem povětšinu filmu tápal, kdo je jaká postava, což je ovšem čistě individuální problém, protože asijci mají pravděpodobně stejné problémy s rozeznáváním indoevropanů. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Téma o oblečení aj ich detaily boli krásne, ale dej a veľmi nezaujal. Aspoň tie spoďáry mohla kráľovi poslať, možno by to zabralo... ()

Reklama

Reklama