Reklama

Reklama

Aljašská železnice

(seriál)
  • USA Railroad Alaska

Obsahy(1)

Nová řada Aljašská železnice doprovází elitní skupinku dělníků, kteří čelí krutému počasí a zrádnému terénu, aby zajistili chod důležité aljašské železnice o délce 800 kilometrů i během extrémních zim. Aljašská železnice je poslední americká železnice zajišťující kompletní služby přepravy usedlíků v odlehlých oblastech a rekreantů po týchž kolejích, po kterých se přepravuje i vojenská výzbroj, léky, potraviny a chemikálie. Je to důležitá tepna, po které se nekonečnou divočinou přepravují náklady i lidé. Když vlak někde uvízne, zůstanou usedlíci bez zásob. Tato řada sleduje týmy, které bez přestání čelí hrozbě smrtelných lavin, mrazivých teplot a nebezpečných zvířat, aby zajistili chod této životně důležité dráhy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem šest dílů odehrávajících se v zimních měsících a moc se mi to líbilo. Nejsou to jen pracovní povinnosti železničářů a když tak zajímavé, ale i samotáři žijící do třech kilometrů od trati, nebo místní zvířata. A kulisa krásné drsné přírody. Také kapitalistický boj o produktivitu a nepopulární propouštění. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Už proto že jsem posunovač tak tenhle dokumentární seriál žeru nemá chybu bomba chtělo by jsi to tam vyzkoušet a ne jen tam ale na více místech. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Když dokument tak cyklus....ne díky dva díly bohatě stačí...Na nic si to nehraje...lehký nadprůměr...Vždycky máte co zlepšit a pokud děláte věci správně, tak vás v životě čeká pěkná rovná cesta... ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem to vydržel koukat celý, ale přiznám se, že ti lidi, co bydlí na samotě se už nedali poslouchat. Týpek bez ruky s námořnickým hákem trpící misantropií a manželkou světicí, mladý pár s novorozencem, pro které je i vesnice na Aljašce shonem jako hovado a staří mládenci - bratři ve zbrani, kteří nepotřebují ženskou k životu. Jinak lidi od dráhy jako Animal, Danny nebo Hugh jsou pašáci, že tam takhle makají a baví je to. Čím se živí ti samotáři je mi záhadou... ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Když vidím problémy dnešního světa a pak tenhle dokument tak mám pořád pocit že bych chtěl spíš patřit tam... skvěle vysvětlené, zaměřeno i lehce na osudy Outgringers (lidé co bydlí v odlehlých oblastech Aljašky). ()

Reklama

Reklama