Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro podobné příběhy mám slabost, většinou mě dojmou a udělají mi dobře. Někdy se to v nich přežene a výsledek mi přijde patetický a pitomý, tohle ten případ naštěstí (pro mě) nebyl. Jméno Pelé mi není neznámé, přesto vím o jeho životě prd, tak jsem se aspoň něco dozvěděla. A příběh jeho, potažmo celého brazilského fotbalového nároďáku, potažmo celé Brazílie má docela sílu a určitý význam i pro současný fotbal, což není na škodu vědět. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na fotbal se nekoukám, nebaví mě, nerad ho hraju, je mi úplně jedno, kdo vyhrál letos mistrovství, ... ale tenhle film mě bavil. Je to dojemný ... zvlášť úsek dětství ... netuším, do jaké míry se triky s míčem dají předvádět i v reálu, ale vypadalo to velmi impozantně. Další sportovně laděný film, který mě velmi mile překvapil. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o pravdepodobne najviac skloňovanejším hráčovi vo svete futbalu, Pelé. Film zachytáva jeho mladosť a to, že aké prekážky musel prekonať. Celý príbeh obsahuje niekoľko dobrých záberov, pekných a dojímavých scén. Príbeh z tých čias, kedy futbal mal väčšiu krásu a kedy išlo viac o hru ako o iné „záležitosti“. Pre fanúšikov Pelé a hlavne futbalu to bude chuťovka. PS.: Malá scéna stretnutia skutočného vs. „fake“ Pelé je pekným momentom (ako aj záverečné, autentické zábery). Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to bolo viac fantasy ako životopisný film ale nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé. Nenudil som sa, nebola tu žiadna zbytočná vata, futbalové scénky, až na tie spomalenia, boli úchvatné, cameo skutočného Pelého potešilo a ten mladší ktorý ho hral tiež nebol na zahodenie. Bez tých motivačných kecov by som sa ja osobne zaobišiel no predpokladám, že mnohí diváci by to neprekúsli, takže to hodnotím na 2*. Nie je to pre mňa ale zlé to nebolo. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky. Fotbal miluju a Pelého příběh je sám o sobě velmi silný, zároveň se ale pořád nemůžu zbavit dojmu, že se z toho dalo vytřískat trochu víc. Víc vtáhnout do děje, podnítit víc emocí u diváka (ač některé scény byly dechberoucí, to zas jo) a ukázat trochu víc fotbalu. Nevím, jestli to bylo střihem, scénářem nebo čím... Dobové záběry každopádně top! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)
  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)
  • Když si malý Pele (Leonardo Lima Carvalho) během finále v turnaji sundá kopačky, tak stojí na hřišti jen v ponožkách. V dalším záběru už je ale bez ponožek. (Duoscop)

Reklama

Reklama