Reklama

Reklama

Jenny se vdává

Trailer

V malém městě, kde se Jenny narodila, nemůže nikdo pochopit, proč se ta nejkrásnější a nejoblíbenější místní dívka ještě nevdala. Poletují tu zvěsti o tom, že je milenkou ženatého muže ve „velkoměstě“, kde nyní žije, což je důvod, proč ani nepřivede domů nikoho na svatbu své kamarádky ze školy. Její rodiče si zoufale přejí, aby se usadila, ale když Jenny konečně přijde se svatebním oznámením, je to něco, co nikdo neočekával. (Filmbox)

(více)

Recenze (46)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s hlavní hereckou dvojkou jako ostatní uživatelé, je pravda, že chemie mezi nimi moc není, ale protože film nestojí vlastně ani tak na nich jako na ostatních, nijak to nevadí. Největší problém mám vlastně s celým pojetím filmu. To, že je moje dcera lesba se tady bere jako ta největší tragédie a to já teda neshledávám ani v nejmenším. Proto mě všichni štvali, svým kreténským postojem k celé téhle gay záležitosti. (ano, vím že to byl záměr) Tohle přece není tragédie! Tragédie je zával horníků v dole nebo mniši, kteří se upalovali na protest. Jsme přece v 21. století a člověk by se snad neměl bát říct svojí sexuální orientaci nikomu a už rozhodně ne rodině. Taky mě dost nakrkla Grace Gummer se svojí posedlostí trávníkem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto určite nie je to, čo očakávate od niečoho, čomu sa hovorí romantická komédia s Katherine Heigl. O komédiu vonkoncom nejde, skôr o drámu o vzťahoch v jednej rodine pripomínajúcu spôsoby nakrúcania americkej nezávislej scény. Aj vrátane toho, že v konečnom dôsledku ide o feel good záležitosť. Dialógy sú však na viacerých miestach napísané trefne, niekedy ale vďaka klišé šuštia papierom. To si uvedomíte najmä vtedy, kedy tu vystupujú najmä postavy vedľajšie, zredukované na jednu, väčšinou negatívnu, vlastnosť. Je to škoda, pretože mohlo ísť o ešte omnoho hlbšiu sondu do psychiky postáv jednej rodiny bojujúcou s predsudkami nielen svojho okolia, ale najmä so sebou samými. Nejde navyše iba o coming out, Jenny s ním totiž prichádza v zrelšom veku a rodičia plus súrodenci sa musia vysporiadať možno najmä s faktom, že Jenny im dlhodobo nedôverovala. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemne sledovateľná dráma s občasnými komediálnymi prvkami o dvoch ženách, ktoré sa po piatich rokoch rozhodli, že sa chcú vziať a prebiť všetky múry predsudkov a podobne. Je to celkom fajn film. Ak od toho nečakáte nič výnimočné, nebudte sklamaní. Je to okey film s dobrým obsadením a pár dobrými momentkami. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Rory Gilmore a Izzie Stevens? ... to mi hlava neberie. Ale teraz vážne, Jenny im vlastne všetkým otvorila oči, lenže na môj vkus dosť okato. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Katherine i Alexis jsou skvělé herečky, ale lesby jim prostě nejdou. Aneb jak vás může unudit téma blízké tak, že v polovině usnete. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z najtrápnejších buzi propagánd, aké sa kedy natočili. Údajný kundopár Heigl – Bledel je tu v kuse označovaný za vrcholne šťastný, ale obidve sú permanentne zamračené, ako by im práve ukradli vibrátory. Hlavne skoro 40 ročná dcéra, ktorá má bližšie k prechodu než k mladosti sa prizná rodine že je buzerantka a oni sú z toho šokovaní. Za 40 rokov ich ani nenapadlo, prečo ženská nemala nikdy chlapa. Čistý trapas pocukrovaný nepochopiteľnými scénami, kde rovno na pohrebe sa dve lesby chvália, že sa idú vydávať a zakladať rodinu. A na tých, ktorým je z toho nevoľno, je poukazované ako na hnusných tradičných kostlivcov, ktorí nechápu tie super novoty. Nakoniec sa však všetci dostanú na tú správnu teplú stranu a ešte aj sympatický otec pošpiní všetko svoje presvedčenie i zásady a tlieska v stoji úchylke. Film určený neomarxistickým trpákom, ktorým na záver určite vypadne z kanálika teplá slzička. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Lehce mě překvapuje inteligence, některých, kteří tu mluví o "klišé na konci." Ano, u filmu, který se jmenuje "Jennyina svatba" a má na plakátu nevěstu jsem opravdu nečekal žádnou svatbu. Jste chtěli pohřeb nebo co? Bože můj. Jinak velmi příjemný film, který pro své vlastní dobro netrvá moc dlouho a není zaplevelen zbytečnými pasážemi. Katherine Heigl není špatný, ale musím říct, že tady byla herecky i přes méně prostoru rozhodně nejzajímavější Grace Gummer. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Kitty není moje spolubydlící. Je moje partnerka a jsme spolu pět let. Budeme se brát. Jsme staromódní, tak nás napadlo, že do toho praštíme před založením rodiny." Konečně zase po čase homosexuální (lesbický) film, který není o homosexualitě samotné či objevování vlastní homosexuality a a vyrovnávání se s ní hlavní(ho) hrdinky(ny). Tohle je film hlavně o všech ostatních (a jejich vyrovnávání se s homosexualitou dcery/sestry/sousedky) jen ne o hlavní lesbické hrdince, ta je se svou homosexualitou smířena a již celých pět let má vztah se svou spolubydlící (a i tím by se dal částečně vysvětlit fakt, že to mezi samostatně skvělými Katherine Heigl a Alexis Bledel zrovna dvakrát nejiskří - ale ano, k nutné součásti homosexuálních filmů, tedy polibku, samozřejmě dojde a ne jednou). Vlastně mi přišlo, že ten film není ani tak o Jenny, ale o její matce, z níž se mi zpošátku vážně zvedal kufr a je to hlavně o ní i ve druhé půlce filmu, která se zdánlivě a okatě věnuje otci Jenny. Za pozornost jistě stojí vcelku svérázná postava Jenniny sestry v podání Grace Gummer. Tohle jakoby otočení koncentrace děje společně se zajímavým obsazením a herecekými výkony (matka a sestra Jenny), film zvedají ještě o stupínek výše, než se na první pohled zdá. 3.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Tohle není žádná romantika a už vůbec komedie. Spíš drama o tom, kterak se lesbička po x letech rozhodne vyjevit rodičům pravdu o své orientaci, což relativně harmonickou rodinu docela rozloží. Nenajdete tu sice žádnou hlubokou psychologii a vypjaté scény, ale přesto film emocemi nešetří a i když je to někdy strašně kýčovité a účelové, na mě to fungovalo. Povedlo se i obsazení. Katherine Heigl v mých očích zase o něco povyrostla a Wilkinson je jistotou, ale bavily i Grace Gummer a okatá Alexis Bledel. Čekal jsem, že se zasměju, ale i přesto, že se tak nestalo, jsem si na konci rozhodně nestěžoval. 80% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Trochu nevýrazný film o vztahu dvou holek a o tom, jak se s jejich vztahem (a tedy i sexualitou) musí vyrovnat zejména jejich nejbližší okolí. Scéna, jak se líbá Rory Gilmorová se Zbouchnutou... no, ta stojí fakt zato :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak protivný a blbý film už jsem dlouho neviděl. Komu tímhle prospějou? Má to být romance? Má to být drama? Tak proč je to kategorizováno jako komedie? Tady skutečně není jediný vtip, ale ono to nefunguje ani jako drama, neskutečně nudný, předvídatelný film. Katherine Heigl u mě aspiruje na jednu z hereček, které nechci vídat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prečo komédia? To akože ten praštený koniec, kde sú všetci šťastní a so všetkým zmierení, by mal evokovať nejakú vnútornú radosť u diváka? Však to "finále" bolo také klišé až to pekné nebolo! Oveľa viac sa mi pozdával ten dej, v ktorom hlavnú rolu hrali predsudky a pochybnosti - to mi prišlo oveľa reálnejšie ako to čo sme videli na konci, hraničiace s absurditou amerického happyendu. Ale inak námet ako taký celkom fajn a musím uznať, že na lesbický vzťah sa mi pozeralo určite lepšie ako keby v hlavnej úlohe vystupovali nejakí geyovia. Ale aj tak na viac ako 2* to veru nebolo. Hoci nebyť toho prehnane optimistického koncu tak by som bol ochotný dať aj tie 3*. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Amc ranní filmek, o lesbe, která se chce vdávat, jenže první musí říct celé rodině, že je lesba... Průměr drama/komedie ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Chtělo to odvahu rozmáznout do celovečerního formátu látku, která by se bez problémů vešla do kraťasu s délkou videoklipu pod názvem Coming Out Story. Navíc kamenem úrazu je i zdejší zoufale asexuální vztah Katky a Alexis, který filmu ubírá další body na jeho věrohodnosti (i  atraktivnosti). I přes tyto handicapy ale film zachraňuje relativně věrné vykreslení vývoje zdejších postav a několik dojemných momentů, které jen těsně naštěstí nepřekročily hranici směrem k vyumělkovanému kýči. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Prijemny film s velmi dobrym obsadenim. Ako sa rodina vyrovna s tajomstvom, ktore uz nemoze ostat skryte. Ako jedna veta ovplyvni zivoty tolkych ludi. Viac nez romanticky film je to pribeh o rodine. Velmi dobre podany, bez zbytocnej dramy ci tlacenia na city. Taky velmi ludsky. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vztahové, rodinné, milé, dramatické x Jenny, Jenny, zase Jenny, bez emocí. Tak jsem čekala takovou pohodovku kdy sdílíte pocity hlavní hrdinky a na konci zamáčknete slzu a těšíte se z happyendu. Mno, nic z toho. Vše bylo křečovité, bez emocí, studené a chladné. Nevěřila jsem ničemu ani vztahu dvou hlavních hrdinek. Nejvíc mi asi vadilo, jak se pořád všehno motalo kolem Jenny - Jenny sem, Jenny tam. Konec byl už jen vyústěním z toho všeho. Nejlepší stejně byla asi linie věčně neučesané sestry řešící mrtvý a živý trávník. ..já asi taky potkala pravou osobu, teda spíš hrdinu, který se mnou má svatou trpělivost, ale ještě jsem ho o ruku nepožádala.. ()

felliss 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto filmu poněkud rozpačitý dojem. Vlastně to bylo celé fajn, ale ta zoufale neexistující chemie mezi Katherine Heigl a Alexis Bledel mě ubíjela. Ani jedna neumí hrát lesbu, Alexis to nešlo o něco víc. Takže vlastně nevím, jestli mě štve, že v tom filmu v podstatě nehrála, nebo to bylo snad i dobře. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem teda něco úplně jiného, ale i tak to bylo fajn komediální drama. Alexis je tam spíš do počtu, ale Katherine super jako vždy. ()

Reklama

Reklama