Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Být absolutní špičkou sportovního odvětví je pro mnohé nedosažitelným snem, o němž si nechají zdát až do konce svého života. Zombie Fighter, úspěšný a populární jihokorejský bojovník Ik-ho (Jeong-jae Lee), si ale o ničem takovém zdávat nechat nemusí. On sám totiž špičkou aktuálního žebříčku MMA již dávno je. V posledním velkém zápase sezony, vlastně tím nejdůležitějším zápasem sezony, je ale poslední souboj s ruským šampionem Andreiem (Vladislav Demin), který rozhodne o tom, kdo bude do dalšího boje o titul tím současným kralujícím bojovníkem. Vše se ale mění v okamžiku, kdy je jeho bratr Yeong-ho Choi (Sung-min Lee) falešně obviněn z vraždy, kterou sice nespáchal, ale za níž musí zaplatit. A zaplatit za ni musí i jeho bratr Ik-ho, kterýžto se tak stává hlavním aktérem těžce masochistické online hry, v níž musí vybraný hráč během vymezeného časového intervalu plnit zadané úkoly, které jej, po úspěšném zdolání samozřejmě, dost možná dovedou k vytouženému cíli. Hra začíná v okamžiku, kdy je Ik-hovi v cele předběžného zadržení předán balíček s monitorovacím náramkem a sluchátkem, díky němuž má možnost přijímat jednotlivé herní pokyny. Dveře cely se otevírají a Ik-ho se vydává na šílenou cestu za záchranou svého bratra, vedoucí policejní stanicí plnou policistů, gangsterským doupětem, plným bezohledných gangsterů s noži ostrými jako břitva a fotbalovým stadionem, k prasknutí napěchovaný fanoušky, sledujícími fotbalové utkání. Hra s časem začíná. (Conspi)

(více)

Recenze (6)

JFL 

všechny recenze uživatele

Zábavné korejské akční béčko ve stylu Zastav, a nepřežiješ či raných filmů WWE Films uhrane nápaditými akčními sekvencemi kombinujícími kontaktní choreografii a počítačovou postprodukci. Příběh o přeborníkovi MMA, který se nedobrovolně stane figurkou ve hře znuděných milionářů je rozveden se zdravou nadsázkou, prošpikovaný humorem a současně nabízí divokou adrenalinovou podívanou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Big match som bol zvedavý, keďže na prvý pohľad ponúka veľký žánrový potenciál, majster MMA v centre reality show, kde sa nielen snaží nájsť a zachrániť svojho brata, ale je aj na neustálom úteku pred políciou a gangstrami, no skôr by som ocenil reálnejšie a drsnejšie prevedenie, kde by sa o hlavného hrdinu dalo aj obávať, tvorcovia to radšej pojali odľahčene, čo zase tak moc nemusím, pričom mi to ešte k tomu ani moc vtipné neprišlo, nezasmial som sa ani raz. Ale svoje kvality to bezpochyby má, väčšiu časť má film skvelé tempo, striedajú sa atraktívne lokácie, ako policajná stanica alebo štadión, nechýba tomu náboj a určite musím pochváliť aj až na pár momentov, ako napríklad ten let po štadióne výbornú vizuálnu stránku a zaujímavú prácu s kamerou, ktorá sa mi dosť páčila. Len škoda, že tú poslednú polhodinu filmu dôjde dych, môj záujem o celkové dianie takmer úplne zmizol a tak som to už dopozeral skôr len zo zotrvačnosti. Po akčnej stránke sa zase nezbavím rozporuplných pocitov, na nedostatok akčných scén si určite nemôžem sťažovať, je ich tu dosť a sú aj dlhé, chválim aj výber prostredí a veľmi dobrú vizuálnu stránku, ale na to, že sa jedná o môj obľúbený typ akcie, ako súboje a akrobaciu, tak ma to zase tak moc nebavilo. Nielen, že je to až moc umelé a to aj vtedy, keď to vôbec nemuselo, ale chýbajú aj lepie nápady a na to, že by hlavný hrdina mal byť majstrom MMA toho moc nepredvedie. Takže počas akcie som sa celkom bavil, ale neobsahuje ani jeden moment, na ktorý by som dlhšie spomínal. Plusom je ale rozhodne obsadenie, moji dvaja obľúbenci, či už Lee Jung-Jae ako hlavný hrdina, ktorý tu rozumu moc nepobral, ale je to ten správny sympaťák, ale aj Shin Ha-Kyun, ktorý výstredného záporáka zahral veľmi dobre, ale nemá zase tak moc priestoru, ako by som čakal. No okrem nich už moc nie je o čo stáť, všetci ostatní, ktorí mali viac priestoru, teda brat hlavného hrdinu, šéf polície, šéf gangstrov, ale vlastne aj pomocníčka ma už moc nebavili. Takže síce by som skôr ocenil úplne iný štýl, ale inak je Big match väčšinu času celkom obstojná zábava. 65% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky suhlas s Ouwenom. Ja nemam rad tento typ reality nametu, lebo ho v serioznom spracovani povazujem za chujovinu, ale tentoraz to nastastie natocili komedialne, takze som ho dokazal akceptovat. Prvych 30-40 minut je pecka. Hrdina je tak akurat hlupy, aby robil zabavne nevyspytatelne veci ale zaroven je sympaticky, aby som mu fandil. Zaporak zase absurdne prehrava jak o zivot, takze je o dalsi prisun srandovnych scen postarane. A akcne sceny su zo zaciatku dostatocne napadite, takze az tak velmi nevadi, ze ich prevedenie je len taky slusny trikovy standard bez pôsobivych kaskaderskych scen. Vyraznejsie zaujmu len pôsobive hratky s kamerou. Lenze s pribudajucou stopazou napaditost rôznych kuskov, ktore musi hrdina absolvovat upada, samotne akcne sceny nie su dostatocne pôsobive, aby dokazali samostatne zaujat a humoru mohlo byt tiez viac. To by az tak velmi nevadilo keby bol film kratsi a vyvrcholil v scene na stadione. Lenze po tejto scene este nasleduje skoro dalsia natahovana polhodina, ktora uplne postrada humor a mne uz bolo tak nejak jedno, co sa v nej deje. Nakoniec sa to samozrejme vsetko pekne vyriesilo, takze ani nejakeho prekvapenia sa nedockame. Ale napriek tomu je to solidny film, ktory stoji za jedno pozretie. Ale ked si predstavim aka z toho mohla byt komedialna megapecka zo sialenymi kaskaderskymi kuskami, keby to natocil Jackie Chan v 80tych rokoch, tak mi je smutno, ze ten potencial tak trestuhodne premrhali. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná první půlhodinka s nonstop tempem, lahůdkovým humorem a nápaditým útěkem před policií. Bohužel, zbytek filmu ač jede v pořádnýn tempu, odpadne veškerá zajímavost a dostaví se nuda. Jelikož ale práce s kamerou byla na jedničku, záporák i hl. hrdina byly úžasný, zejména tedy ten záporák, jeho gestikulace, xichty aj intonace hlasu, mi dokázalo zpříjemnit sledování. Jinak je toho málo, potenciál bitek nevyužitý a ani ta poslední mne nezaujala. Ale ještě hudba se fakt mimořádně povedla! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Big Match měl být mým letošním černým koněm, protože z Koree letos nic zásádního vyjít už nemá, ale zklamání se bohužel nevyhnu. Je sice pravda, že hlavní hrdina je sympaťák a jakmile je zapleten do hry milionářů, tak má film slušné tempo až do konce, ale komediální stránka všehovšudy přítomná kolem kazí dojem. Ten film není vůbec tvrdý, drsný, krvavý, je to taková zábavná blbina, kde ani s akčními scénami nejsem příliš spokojen. Pořádný fight je zde pouze jeden a to až v závěru, jinak se vlastně jen pořád utíká, kličkuje i za pomocí akrobatiky, ale tohle mě příliš nebere. Za mě tedy zcela nevyužitý potenciál jak hlavního hrdiny( Mistr světa v MMA a nedostane prostor se pořádně předvést ? really!!) a také úkoly mi přišly poměrně nezajímavé a nevyužité. Velká škoda. 60% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama