Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Sice jsou stále ještě letní prázdniny, ale Nanase Takeshi, student střední školy Sakuraya, nemá právě moc důvodů, proč zůstávat doma. Proto využívá každé příležitosti, aby mohl zmizet někam pryč, třebas i do školního areálu, aby si procvičil své dovednosti v kendu. Jenže při jedné takové návštěvě potká na pozemcích své školy dívku v cizí uniformě, která přímo před ním zkolabuje. Pomůže jí na tamní ošetřovnu, ale jak to tak o prázdninách bývá, nikdo z dospělých tam není. Když se pak dívka probere, z rozrušení na Takeshiho několikrát vystřelí z pistole. Její jméno je Aiba Mui – studentka magické akademie, která je pronásledována nepřátelskými mágy, mezi nimiž je i její bratr, jemuž byla podle jejích slov prý pozměněna paměť. Takeshi je najednou vtažen do víru událostí, při nichž může velmi rychle přijít i o život. A co víc, vypadá to, že jeho stále ještě dospívající tělo zareagovalo na přítomnost magie, díky čemuž tak sám získal nadpřirozené schopnosti. Jenže on sám není jediný. S magií se dostane do kontaktu i jeho přítelkyně Isoshima Kurumi a kamarád Ida Kazumi. Ve svém starém světě zůstat nemohou, protože by tak mohli ovlivnit další obyčejné lidi, a tak nezbývá nic jiného, než se vydat společně s Mui do jejího světa. (EMIA)

(více)

Recenze (3)

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych měl přirovnat míru zbytečnosti tohoto anime v kontextu dosavadní anime tvorby k nějaké věci, byla by to kadibudka uprostřed veliké řeky, a pokud bych měl zavést měrnou jednotku plochosti postav, byl by jí 1 takeši. Takeši je hlavní hrdina… velmi, velmi výrazný hlavní hrdina, zajímavý charakter už od pohledu, a ta bloncka a bloncek, jejichž jména si nepamatuju…. taktéž parádně vykreslené postavy, které jsem si velmi rychle zamiloval a v jejichž přítomnosti jsem se vždy začal tetelit blahem! Ale dobře, žerty stranou. Upřímně nevím, zda se poslední dobou Madhouse úmyslně snaží plodit co největší mainstream, aby se zavděčil co největšímu počtu diváků, ale pokud tak opravdu naschvál činí, proč se tvůrci aspoň malinko nesnaží do seriálu přidat něco svého, nějaké vlastní, zajímavé nápady? Z Magických válek, jak zní doslovný překlad této slátaniny, čiší odbytost, nezájem a apatie tvůrců na sto honů. Opravdu, tak odbytou slátaninu takových rozměrů jsem na poli anime už hodně dlouho neviděl. Přinejmenším bych očekával, že když už se seriál jmenuje Magické války, tak v něm nějaká ta válka bude. Chyba lávky. Seriál má mít dvanáct dílů, ovšem v dosavadních pěti dílech byl jen jeden (!) větší souboj ve čtvrtém díle, přičemž zbytek je jen směskou pečlivě vybraných klišé žánru. A jakých že? „Neobyčejná” střední škola, divná ředitelka, velké kozy hlavních ženských protagonistek, alternativní svět magie, milostný trojúhelník, cosi jako hláškující přicmrndávač hlavního hrdiny a samotný tupý hlavní hrdina s temným tajemstvím týkající se jeho rodiny, který je sice neschopný, ale jakmile má ochránit ctěnou lásku či kamaráda, tak vyhraje proti komukoli… byť jen s bambusovým mečem na kendó. Ne, nemám chuť se v rozboru tohoto chrchelu rochnit jak prase v bahně. Kresba podprůměrná, animace taktéž, hudba nijaká, opening taktéž… jenom ending od mé vcelku oblíbené zpěvačky Nano ušel, ale i ten mohl být mnohem lepší. Ne, hodnocení bude nejnižší. Drbu na to po pěti dílech. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Kritizovat tohle dílo po pár dílech opravdu nemá smysl. Člověk si to musí shlédnout celý, protože to zajímavější se začíná dít až v druhé polovině anime. Navíc podle konce, snad to bude mít pokračování, jinak by to nemělo smysl vůbec sledovat, protože tahle první série je spíše úvodem, než něčím důležitým. Kouzelné války to jsou, ale spoilovat tady nebudu (btw. není válka jako válka). Nejnapínavější je samozřejmě poslední dvanáctý díl, který vám v nejedné záležitosti poplete hlavu. Animace je výborná a hudební stránka taktéž. Zvědavost se tu střídá s napínavostí. I když je pravda, že bych čekal trochu více akce, než toho neustálého kecání. Co se týče romantiky, tak je tu určitý náběh, ale pořád to nijak nepostopuje vpřed. Sice už nevzpomínám na všechna anime tohoto tématu (kouzla a současnost), ale řekl bych, že se pohybuje spíše v té přijatelné části, oproti jiným různým odpadům (např. Witch Craft Works, který běžel současně s tímhle anime). ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

tři hvězdičky proto, protože anime končí s naprosto neuzavřeným dějem: uprostřed bitvy, která je přerušena jakýmsi ..pravděpodobně? ...skokem v čase do minulosti, zcela bez náznaku, jak by děj mohl nebo měl dopadnout, navíc též i bez vysvětlení, co se vlastně v anime dělo (jedna z nejdůležitějších postav, vůdce jedné z frakcí, se probudí po sedmnáctiletém spánku až v 9. dílu). Největším záporem tohoto anime je tedy chybějící druhá série. Jinak asi fakt nerozumím vkusu Japonců, podle mě první série představovala jednoznačně nadprůměrný rozjezd se zajímavými a ne příliš ohranými motivy - viz bratrská nenávist, která se v průběhu příběhu stane hlavním hybatelem děje, nebo nejasné rozdělení postav na dobré/zlé (kdy po zajetí a přepsání vzpomínek se z nepřítele stává přítel ap.) ...i vztah Takeshiho s jeho dvěma dívkami je netypicky vyspělý - zatímco v jiných anime bývá hlavní hrdina často oblopen neuvěřitelným harémem, s kterým typicky neví, co dělat, zde jsou jen dvě dívky a vztah Takeshiho k nim je poměrně srozumitelný a diferencovaný. Do toho výborná animace i zajímavé efekty při soubojích... ne, prostě nechápu, proč toto anime nezafungovalo a jiné, mnohem infantilnější a pitomější sračky japonci hltaj jednu sérii za druhou. 60% (naděje nicméně umírá poslední - Japonci někdy dokážou natočit druhou sérii i za hodně dlouho, například v The Irregular At Magic High School, kdy byla konečně druhá série potvrzeno po více než 6 letech). ()

Reklama

Reklama