Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část - Deník Ilse: Vzpomínky člena průzkumné legie
V roce 850, zatímco je Eren ve výcviku, se průzkumná legie vydala na výpravu za hradby. Na ní se Hange v lese snaží chytit titána. Ten však uteče do středu lesa a mlátí hlavou o strom. Když se Hange k němu blíží, dorazí i ostatní a Levi titána ke zděšení Hange zabije. Poté objeví bezhlavé tělo, které má patřit Ilse Langnar, vojákovi z 34. divize průzkumné legie a její vojenský deník. V deníku jsou podrobnosti i tom, jak byl její oddíl vyhlazen titány a ona se snažila pěšky utéct poté, co ztratila svého koně a rozbila výstroj na prostorové manévrování. Na svém útěku narazila na titána, který se ji nesnažil hned pozřít, ale promluvil na ni v lidském jazyce. Nazval ji "Ymir". Při dalším pokusu s ním komunikovat ji titán ukousl hlavu a místo toho, aby ji pozřel, dal její tělo do dutého stromu. Po přečtení všech poznámek Hange použije deník Ilse k přesvědčení velitele Erwina k tomu, aby schválil operaci na zachycení a studování živých titánů. Následně vrátí věci Ilse její rodině.

Druhá část - Náhlý návštěvník - Mladíkovo mučivé prokletí
V roce 849 se Jean vrací po svém výcviku v armádě do svého rodného města Trost. Následně se dostane do sporu se Sashou kvůli výcviku a velitel Pixis rozhodne, aby spolu soupeřili ve vaření. Jean se spojí s Arminem a Annie, Sasha s Conniem a Reinerem. Vydají se kvůli masu do lesa hledat známého obřího kance. Sasha na něho narazí jako první a povede se jí ho zabít. Skupina pod Jeanovým vedením se v lese ztratí. Později Jeana navštíví jeho matka a udělá mu přede všemi scénu. Jean se cítí trapně a vymyslí plán, jak ukrást maso ze zásob důstojníků, aby porazil Sashu. Armin s Annie mu ale odmítnou pomoci. Poté, co se Jean vzdá svého plánu, otevře balíček, co mu přinesla jeho matka, jenž obsahuje omeletu, která v něm vyvolá vzpomínky na jeho dětství. Brzy se koná soutěž ve vaření a Sasha představuje vynikající steak z kance, zatímco Jean představuje skromnou omeletu. Ačkoli je Pixis ohromen chutí steaku, prohlašuje za vítěze Jeana.

Třetí část - Potíže
V roce 848 jsou kadeti rozděleni do dvou skupin a posláni na cvičení do pouště. Marco má problémy s vedením jeho oddílu kvůli aroganci Erena a Jeana. Mezitím se oddíl Mikasi dozví o přítomnosti gangu zlodějů. Tu noc gang přepadne Marcův oddíl, ukradne jim manévrovací zařízení a unese Kristu. Eren se rozhodne Kristu zachránit, což vede ke sporu, ale nakonec se i ostatní rozhodnou mu pomoci Kristu hledat. Erenovi a Jeanovi se podaří zastavit vozy zlodějů. Ti drží Kristu, která je zachráněna Mikasou a Annie po Arminově signalizaci o pomoc. Zloději jsou zatčeni, Armin předává armádnímu instruktorovi podrobnosti o misi a klade otázku, zda byl útok zlodějů součástí výcviku. (MurakamiAiko)

(více)

Recenze (14)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech zatím nic moc ... respektive první díl je hodně fajn, jelikož se dozvíme něco celkem dost důležitého o Titánech, o čemž v anime nepadlo ani slovo, ale zbývající dva díly nemají vůbec žádnou informační hodnotu, navíc druhý díl se nese až v šíleném slapsticky comedy duchu, což se ke zbytku vůbec nehodí. Uvidíme, jak se to změní po zbývajících dvou dílech, které budou odvysílány příští rok. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Tři díly OVA k Shingeki No Kyojin s velmi proměnlivou kvalitou a vlastně i zaměřením jednotlivých dílů. První nám přináší nové informace o titánech, ve druhém máme komediální souboj mezi Jeanem a Sashou a ve třetím se dozvíme něco z výcviku 104. jednotky kadetů. Nejvíc se mi líbil poslední díl, ale je pravda, že u všech jsem se i celkem zasmála. Určitě je to celkem příjemné doplnění hlavního anime, kde se znovu setkáme se spoustou postav, které jinak už neuvidíme. ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Je fajn doplňková jednohubka, která perfektně naděluje spoustu dobrých dialogů mezi postavami, díky kterým jsou pak patové situace v první sérii lépe vysvětleny a pochopeny. OVA 1 je asi tou nejlepší epizodou, protože se týká hlavně titánů a ukáže jednu docela záhadně zajímavou situaci z minulosti, takže mě měli titáni ještě čím šokovat. OVA 2 je asi tou nejslabší, ale je nejvíce pohodová a zaměřuje se na určitou postavu. Ta epická hudba u vaření, ta byla best. OVA 3 byla na tom lépe, kde byl asi nejvíce znázorněna a prožita část výcviku. Je to docela fajn doplněk, který si fanoušci užijí. Za mě je to ok podívaná. Mé hodnocení: 7/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

První díl je (stejně jako celý seriál) skvělý a zase se o světě SNK dovídáme něco nového. Význam druhého pochopí ti, kteří čtou mangu, ale jinak je to takový oddechový, až parodizující díl. Epizoda třetí naráží na to, co se v manze děje právě teď, takže je vlastně takovým lehkým preview k následující sérii. 7/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tři bonusové příběhy, které se odehrávají mezi třetí a čtvrtou epizodou Attack on Titan, nerozšiřují svět tak moc, jak bych si přál. Chronologicky první z nich nás zavádí doprostřed výcviku, kdy kadeti čelí banditům, ale jde víceméně akorát o filler, který maximálně prohloubí vztah k postavám. Druhý příběh je takovou lehkou poctou/parodií na anime Food Wars, které je o soubojích ve vaření, ale zde mi nepřišlo, že by to do světa nějak zapadalo a zatím to považuji za nejhorší epizodu (byť jsem velký fanda Food Wars). Třetí příběh již konečně přinesl něco zajímavého, kdy se na scéně objevuje Levi a jeho parta. Ti objeví deník zesnulé vojandy a dozví se o inteligenci titánů, což dovede armádu k tomu, aby je začali chytat živé. Jako celek je trojice dílů slabší, ale zápletka s deníkem to zachránila. Hodnocení: 60 % ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama