Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (17)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo a práce s emocemi bývají neoddělitelnou součástí kulturního zážitku. Zběsilé tempo a nulové emoce u epického a tak trochu geniálního zakončení Evil Morty linky jsou velmi smutným záporem. Ono to možná má něco společného s rozhodnutím narvat to všechno do tak malého prostoru, že nic nemůže dýchat, ku prospěchu například dvou epizod o incest děcku Mortyho a Summer. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se tvůrci vykašlali na mdlé a nikam nevedoucí epizody a rozhodli se trochu navrátit ke svým kořenům, kdy jejich dílo ještě bylo nápadité a procítěné. Citadelu jsem si užil jako vždy. Navíc bombový sountrack! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době díl, který dá nahlédnout ke zlatým časům Ricka a Mortyho. Kéž by takových dílů bylo víc. Finále naprosto skvělé, škoda že celá série nebyla na takové úrovni. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co tvůrci lehce načali v předchozím dílu, v tomto dotáhli do konce. Závěrečná epizoda páté sezóny přišla opět s kvalitním humorem, ale po celou dobu jsem z ní cítil něco víc. Tahle návštěva Citadely znovu pohnula hlavní dějovou linií, a i přes zmíněný humor se stala nejvážnější a nejtemnější částí této řady. Jsem zvědav na další sérii. / Poučení: Neboj se a trošku si zafilosofuj. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně, po dvou sezónách přišla epizoda, která dokáže ohromně upoutat a představit ten potenciál celého seriálu. Už jsem ten pocit ztrácel. RaM se vydali cestou jednoduchosti, kde se spíš překvapovalo mírou násilí a oplzlosti. Ale síla seriálu vždy spočívala v podobných epizodách. Začnete přemýšlet nad věcmi, hloubat nad existenčními otázkami. Snad se další části ponesou v podobném duchu. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda s Citadelou, ktorá zase zmenila od základov úplne všetko. Finále série nabralo naozaj kolosálnych rozmerov a návrat k hlavnej dejovej línii poteší snáď úplne každého fanúšika oddanému seriálu Rick and Morty. Tentokrát je to ešte o poznanie viac meta, než ako bývalo zvykom. Môžeme si tu všimnúť búrania štvrtej steny i množstva narážok na to, ako by tvorcovia seriálu boli najradšej, keby sa mohli držať epizodického vyprávania a epizodických zápletiek, zatiaľ čo diváci od tvorcov žiadajú epizódy skôr príbehové a kanonické. Táto časť je preto plná vtipných vsuviek, sebareflexie a meta humoru, ktorý priamo útočí na stret týchto dvoch rozdielnych vízií. Tvorcovia totižto vyčkávali na tú správnu chvíľu, kedy nám na tanier naservírujú presne to, po čom tak veľmi prahneme. Konečne sa vraciame do Citadely a opätovne sa stretávame s Evil Mortym. Niektorým doterajším teóriám sa tým pádom spravila prietrž, avšak zároveň vznikla nový impulzívny podnet a úrodná pôda pre najrôznejšie špekulácie, ktorá ešte viacej nakopne zapálených fanúšikov. Zaujímavým experimentom bol tiež i ten nápad s tým anime introm a Rick and Two Crows stále zostávajú cool ideou. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U prvního dílu z třetí série jsem si říkal, jak plánujou epizodu takhle epických rozměrů v budoucnosti překonat. Dostal jsem svou odpověď. A jsem nadšen, lehce zmaten, dojat, a po potitulkové scéně mám navíc parádní depresi. Totální gamechanger. Tenhle seriál je prostě úplně na jiné úrovni, a lidé co tvrdí, že pátá série ho pohřbila, se nemůžou víc mýlit. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek zesměšňující japonské anime mě skutečně pobavil, zbytek dílu už je klasická slátanina všeho možného i nemožného, u čehož si jsou tvůrci vědomi, že to budeme žrát, třebaže to vůbec nepochopíme. Přečetl jsem si na netu mylnou informaci o tom, že se ve finále mají mihnout Christopher Lloyd a Jaeden Martell jako hraná verze naší dvojky. Bohužel k tomu došlo jen ve 14sekundovém teaseru k posledním dvěma epizodám. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yes, konečně se vracíme do citadele. Tato epizoda dala Rickově minulosti konečně ucelenou formu a propojila různé střípky hned z několika dílů. Vynikající soundtrack a timing. 5* ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick začína mať dôvodné podozrenia že vrany niečo kujú za jeho chrbtom. Čoskoro zistíme že vrany mali celý čas svoju agendu a jediná cesta späť je cez odvrhnutého Mortyho. Do hry vstupuje aj Citadela a nový prezident Morty, ktorého vzostup na trón sme videli v minulej časti. Je načase vyklidiť všetkých alternatívych Rickov. Wait what? ()

Alecjay 

všechny recenze uživatele

Nejlepší epizoda série. Taková ta, co si jí potřebujete pustit několikrát dokola, abyste dostatečně načerpali všechny detaily. Paráda lahoda spokojenost! ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíname, kde sme minule skončili. To ma teší. Rovnakú pochvalu dávam za anime intro a celkovú paródiu na nekonečné seriály, v ktorých sa hrdina snaží poraziť ultimátne zlo (v tomto prípade nemohol byť názov epizódy zvolený lepšie). Ale to najlepšie prichádza v druhej polovici, keď sa tvorcovia rozhodli uzavrieť niektoré otvorené linky (tie okolo ktorých koluje na internete najviac teórií). Záver bol potom čerešnička na torte a ja nemôžem dať inak, ako plný počet. ()

Reklama

Reklama