Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(11)

Zajímavosti (61)

Rick a Morty (2013) (seriál)

  • Mr. Meeseeks, který se poprvé objevil v epizodě Meeseeks and Destroy, měl mít původně béžově šedou barvu, což nemělo u testovacího publika dobrý ohlas. Tvůrci tak změnili jeho bravu na modrou. (Firebug)

Rick a Morty (2013) (seriál)

  • Oproti jiným animovaným seriálům si tvůrci Ricka and Mortyho dávají velmi záležet na kontinuitě vytvořeného fiktivního světa. Po událostech v epizodě Ricksy Business, kde je celý dům teleportován a následně navrácen na své místo, můžeme ve 2. sérii zpozorovat viditelnou prasklinu okolo celého domu. Poté, co se v epizodě Look Who's Purging Now vytvoří díra ve střeše, můžeme ji zabedněnou vidět i v následující epizodě. (Firebug)

Rick a Morty (2013) (seriál)

  • Improvizace hraje v Rickovi and Mortym narozdíl od jiných animovaných seriálů velkou roli. Scénář se píše "retrospektivně". Tvůrci nejprve vymyslí, k čemu má postava dojít, a následně přicházejí s variacemi, jak toho dosáhne, přičemž nechávají prostor i pro hereckou improvizaci. Některé slovní výměny jsou zcela improvizované (např. celá předtitulková scéna první epizody). Velký vliv má také editor dialogů Tommy Meehan, který z několika desítek nahraných replik vybírá tu, která v seriálu nakonec zazní. A nebojí se někdy vybrat i ty "pokažené". Vrcholem improvizace je potom epizoda Rixty Minutes a epizoda Interdimensional Cable 2: Tempting Fate, kde téměř ve všech scénách v televizi herci improvizovali. (Firebug)

Rick a Morty (2013) (seriál)

  • Justin Roiland ještě před Rickem a Mortym vyvíjel pro stanici Cartoon Network seriál Dog World o normální rodince žijící ve světě inteligentních psů. Seriál nakonec nikdy nevznikl a na internetu lze nalézt pouze fragment pilotní epizody. Hudba k její znělce byla nakonec použita pro Ricka a Mortyho. Nejvíce odkazů na nerealizovaný seriál je v epizodě Lawnmower Dog. Rick jednou svého psa osloví Ruffles - jménem domácího mazlíčka ze seriálu Dog World. Otcovské postavy v obou seriálech se navíc jmenují Jerry, což je jméno Roilandova psa. (Firebug)

Rick a Morty - Pilot (2013) (epizoda) (S01E01)

  • Ředitel zmíní, že zamrznutí Franka Palickyho nemá na svědomí žádný Hispánec. Ironií je, že Rickovo příjmení je Sanchez, což je ve Španělsku hojně používané příjmení. (Arigato)

Rick a Morty - Pilot (2013) (epizoda) (S01E01)

  • Když se Rick vrátí, aby ošetřil Mortyho zlomené nohy, vysvětluje, že byl v budoucí dimenzi, kde byli všichni lidé mladí a fascinováni jeho věkem, což odkazuje na film Loganův útěk (1976). (Arigato)

Rick a Morty - Pilot (2013) (epizoda) (S01E01)

  • Úvodní scéna, ve které Rick probudí Mortyho a odvleče ho na palubu své lodi, je parodií na komiks „Joe Republic and the Lizards From Hell Part 1: First Things First“ od Seána Manze. (Kubaaa97)

Rick a Morty - Lawnmower Dog (2013) (epizoda) (S01E02)

  • Snuffles v této epizodě chce, aby ho nazývali Snowball. Jedná se o odkaz na stejnojmennou postavu (v českém překladu Kuliš) z díla „Farma zvířat“ od George Orwella, která je unavená lidskou tyranií. (Kubaaa97)

Rick a Morty - Lawnmower Dog (2013) (epizoda) (S01E02)

  • Scéna, v níž psi hrají karty, odkazuje na obraz „Dogs Playing Poker“ od umělce Cassiuse Marcelluse Coolidge. (itsp4trik)

Reklama

Reklama