Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer 1
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze (393)

Sweat55 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série zatím parádní. Je to brutální, brutálně vtipný a brutálně nakažlivý. Co víc si od animáče přát, že...že jo M..M..Morty. Edit: Druhá série ještě lepší. Je to brutálnější, brutálně vtipnější a brutálně nakažlivější. A přesně tohle si od animáče přejeme. Ohh yea, you gotta get schwifty. ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Brutální animovaný komediální nářez se skvělým Rickem a jeho vtipy, které mě vždy naprosto dostanou. 1. série - 100% / Druhá série jde se zábavou a vtipy ještě o kousíček dál než série předchozí 2. série 100% / Třetí série je další skvost a celkově je stejně dobrá jako předchozí dvě. 3. série - 100% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe, aj napriek iba 3 sériam, už klasika, ktorá podobne ako South Park, či Family Guy alebo American Dad či podobné seriály ide ďalej v rúcaní bariér. Každý seriál má svôjho psychopata, a ako SP má Cartmana, AD Rogera, Morty má na jeho smolu Ricka. Jediné, čo mi trochu vadilo bolo, že seriál robí veľa narážok na rôzne seriálové a filmové počiny a to až v takej miere, že mi to prišlo ako vykrádanie iných diel. Ale inak super. 4. séria: Podľa mňa super, podobne ako predchádzajúce série. Tu mi prišlo to vykrádanie menej citeľné. Diely ale boli menej nadväzujúce. Za najlepší asi považujem v tejto sérii 5. diel, ale tuším aj 8. bol super. Všetky si ale udržali vysokú kvalitu. 5. séria: Miestami mi síce prišlo,  že niektoré diely idú na zotrvačnosť,  resp. že sa to nikde neposúva, ale stále to bolo zábavné a nekompromisné. Najviac kontroverzný diel, teda 4., ktorý je vo všeobecnosti hodnotený ako najhorší a v ktorom to už tvorcovia prehnali, bol podľa mňa spolu s poslednými dvoma najlepší tejto série. Ono pri Rick & Morty sa ani nedá hovoriť o prekročení nejakých hraníc,  pretože tento seriál hranice nemá,  a to ho robí takým skvelým. Objektívne ale napíšem,  že posledné dva diely boli tie pravé rick&mortyovské a kvalita oproti celej sérii bola značne vyššia. 6. séria: Tento seriál si stále ide svoje, viac si uvedomuje seba ako seriál, čo je osviežujúce a páči sa mi. Postavy sa vyvíjajú, sú stále skvelé a jednotlivé epizódy stále bavia a sú originálne. 7. sériu: Som si opäť užil, či už ide o narážky na iné filmové a seriálové počiny, čo mi zo začiatku mierne prekážalo, ale aj postavy, ich dobrodrúžstva a vývoj. Veľmi sa mi páči, že oproti South Parku, ktorý už iba komentuje a paroduje dianie vo svete, Rick & Morty zažívajú originálne príhody a ešte navyše úplne šialené, že začnú v bode E, idú do C, potom X, T, M, skončia v B a nakoniec zistíme, že sa dej odohrával v notách. Takýto je to seriál a za mňa osobne môžu všetky ostatné prebiehajúce animované seriály podobného štýlu skončiť, pokiaľ tento zostane. Bezkonkurenčný. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Nevyvážený a ne tak precizní rozjezd prvních dvou serií vnímám jako prostor pro zorientování diváka a k pochopení možností nekonečné geniality Ricka. Od třetí serii je každý díl nezapomenutelný, důvtipně napsaný a zrežírovaný, využívající repertoáru geniálního vědce a okolí na maximum. Seriál co zraje a nemá kam spěchat. Zvědav na 5. serii. Někdy. 2020/09 Nejlepší díly: Rickshank Rickdemption, Pickel Rick, Claw and Hoarder, The Vat of Acid Episode.. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Rick a Morty je žánrově někde u Futuramy - animovaný sci-fi komediální seriál se spoustou kulturních referencí - jen o hooodně psychedeličtější, sprostější a krvavější. :-D Po prvních dílech jsem si nebyl jistý, jestli u toho vydržím, ale někde ve třetím díle už jsem si na ten bizár nakonec zvykl. :-) ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Ma to iste prvky Futuramy, South Parku, American Dad a dalsich znamych animakov a zaroven je to nieco uplne nove a fresh. V dnesnej dobe je mimoriadne narocne prijst s novym neotrepanym napadom. Serial vacsinou vezme nejaky znamy napad (napriklad zmensenie postaviciek na mikroskopicku velkost a ich putovanie v ludskom tele) a vy si povzdychnene s tym, ze to ste videli uz milion krat. Ostanete vsak prekvapeny tym, ze toto je jedine klise, ktore sa v serialy nachadza. Neocavajte ziadna happy endy, stereotypy, politicku korektnost, mravne kazania, sentimentalitu, ani nic podobne. Rick a Morty su smrstou sialenych napadov a vtipov, ktore je lepsie vidiet, nez o nich pocuvat. Prve dve epizody za 5 hviezdiciek, potom isla kvalita smerom nadol, uvidime aka bude druha seria. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: Šílená úchylárna, která je ale doslova nabytá originálními nápady, gagy a hlavně velmi dobře zvládnutým sarkastických humorem a to vše s neobvyklými postavami. Pokud znáte stanici Adult Swim, asi vás bizarní zápletky jednotlivých dílů zas tak nepřekvapí. Nicméně, faktem je, že udělat v dnešní přesycené době originální animovaný sitcom dá určitě hodně práce a ta je v Rick and Morty rozhodně vidět. Celá první série drží laťku originality hodně nahoře a je zkrátka vidět, že si tvůrci dali práci aby bylo těch 22 minut efektivně vyplněno čistou zábavou. Rozhodně doporučuji lidem, které přestal bavit Family Guy nebo American Dad. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Když vezmete Phinease a Ferba, přidáte k tomu trochu Futuramy a Back to the Future, celé to dáte napsat chlápkovi co jede na kokainu a naanimují to vězni v celách smrti, tak dostanete brutální a nechutný seriál jménem Rick and Morty. Tento seriál musel vytvořit buď Joker nebo někdo z Adult Swim. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt nevymyslíš.. Seriál jede svižně a epizody na sebe navazují. Chceš se zasmát, zrelaxovat a vidět něco originálního? Pusť si šílený dobrodružství Ricka, věčně nachcanýho a krkajícího génia s blitkama na ksichtě, a jeho ukňouranýho vnuka Mortyho. Nejvíc mě baví ta scvrklá držka Mortyho, to si nechám dát snad i na triko. ()

wampyrelli 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu, co na tom lidi viděj. Obrázky jsme viděli už v době kamenný, a tim, že se zkombinuje humor Montyho Pythona s nesmyslností vesmíru a animovanejma obrázkama fakt nedosáhnete originality. Mám chuť hodnotit tenhle seriál nízko, protože má vysoký hodnocení. Nebejt narážek na popkulturní narážky narážející na popkulturní narážky, který narážej na popkulturní narážky, možná by si to zasloužilo tu jednu hvězdu, ale takhle maximálně nula. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Znám spoustu lepších seriálů, které nemají zdaleka takovou popularitu jako tento seriál. 91% si to fakt nezaslouží. Je to seriál na deštivý večery, ale žádná bomba to není. Je to lepší než Návrat do budoucnosti. Pochvalu si zaslouží dobrá animace. Vím, že můj názor nebude populární.... ()

departed 

všechny recenze uživatele

Rick se stal s prvním dílem jednou z nejzajímavějších a zároveň nejvtipnějších postav široko daleko po hodně dlouhý době na poli fiktivních kreslených postav. Skvělá náhražka za Futuramu, která bohužel skončila a asi se jen tak neoživí. Na místo toho tu máme génia ochlastu a idiota puberťáka, kteří spolu pořád výletují napříč galaxiemi a zažívají dobrodružství, kteří jak kdyby napsali dohromady scénaristi Family Guye, Futuramy a South Parku. Dobře namíchaná kombinace sci-fi dobrodružství s absurdním, avšak funkčním humorem, sympatickou ústřední dvojicí, hláškami se kterými se roztrhl pytel a s levně působící, přesto příjemnou stylizací. Chci víc, protože jsem hledal něco novýho, svěžího a přišel jsem k tomuhle a jsem za to rád. Hodnoceno: 4 série. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Drsná, radikálna "paródia na Back to the Future". Je to úchylné, WTF, zábavné a silné...miestami. Seriózne...pozrite si to. Ťažko to vysvetliť. Treba vidieť. Alebo vôbec nie. Tento komentár nie je prínosný :D ()

blizzardis 

všechny recenze uživatele

Najinteligentnejší sci-fi animák tejto súčastnosti. V podstate morbídny Back to the Future plný mind-fuckov. Je to ako Futurama, ale ešte ovela viacej prehnanejšie vo všetkých smeroch. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Geniální humor. Absurdní, cynický, černý, trapný, kousavý, nápaditý, vrstevnatý, chytrý. A navrch se v té ujeté jízdě neztratí ani nečekaně citlivý a lidský vývoj postav. To nejlepší ze South Parku a Futuramy v koncentrovaném balení. I-I-I'm sorry, Morty. You're a good— you're a good kid, Morty. A vždycky mě zajímalo, jak se vlastně vyrábí starý dobrý plumbus. ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama