Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

Echoes 

všechny recenze uživatele

Že to ale trvalo. Co že to trvalo? No sesadit Farlanovu dvojku, která (a ruku na srdce) už je nějaký pátek za zenitem (za pátek si prosím dosaď rok série, kdy právě tebe přestal bavit). Rick se ke mně dostal až letos, ale o to víc mu fandím, aby to alespoň těch sedm sérií vydržel! ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Nejinteligentnější a zároveň nejulítlejší animovaný seriál, který jsem měl to potěšení kdy spatřit. Jediná věc, co mě štve, je, že každá série má 10 epizod (pouze první je výjimkou s 11). I want more Rick&Morty goodness!!! Trvalo mi původně pár epizod si na ožralu Ricka a nesmělého Mortyho (aspoň zpočátku) zvyknout, ale pak už to byla láska na věčné časy. Obrovský rozdíl od pomyslných kolegů žánru je návaznost seriálu na předchozí epizody. Seriálu to dodává hloubku, občas mě některé scény a dialogy hodně překvapily (např. scéna u psycholožky), dávám pět hvězd jen proto, že nemůžu dát šest, a doporučuji všem fanouškům sci-fi a animáčů. ()

arbeit 

všechny recenze uživatele

Celý čas to pôsobí akoby to robil niekto s nejakou poruchou hyperaktivity. Sem tam sa nájde lepšia epizóda, ale inak to nesiaha takej Futurame ani po členky. Mimochodom ten Rickov dabing je aspoň mne vrcholne nepríjemný. Fakt by nemusel grgať po každom treťom slove ako retard. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

1.-3. série. Čekal jsem hlavně srandu a to jsem se trochu spletl. Je tu spíše v menším množství nebo přes zběsilé tempo vyprávění není skoro čas se zasmát. O to víc mě ale překvapila neuvěřitelná fantazie tvůrců, kdy cestování po paralelních vesmírech a cizích planetách je tu standartní platforma pro mnohem víc... Několik dílů bych označil přímo za geniální. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dnešní době není zřejmě seriál, který by dokázal s takovou kadencí dávkovat velmi netradiční a nečekané situace a nestihnul se opakovat. Je to možná dané i tím, že tvůrci chytře zvolili počet epizod jedné série menší, než je u podobných stylizovaných typů zvykem. Dokonalé to samozřejmě není a některé díly vyloženě působí trochu průměrněji, než jiné. Je to dáno ale vysokou laťkou, kterou tvůrci na sebe uvalili a neustále se překonávat také není úplně jednoduché. Zajímá mě, co za rok předvede pátá série, protože s příchodem čtvrté už některé díly byly spíše úmorné a neustálé vymýšlení nového může co chvíli sklouznout k parodii sebe sama. Situace se snaží být mnohdy až moc vyhrocené, postavy jednají mimo svůj charakter a občasná tvůrčí snaha tlačit na emoce prostě a jednoduše nefunguje (když se navíc postavy do 3. série vážně neberou, kdo by je pak vážně brát začal?). I tak se ale seriál může pyšnit svým originálním pojetím a prakticky ve své kategorii nemá konkurenci. Jen musíme doufat, že ta 2 roční pauza tvůrcům prospěje. Byla by škoda, aby takto hravý seriál nakonec skončil v poli průměrnosti. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, co na tom kdo vidí. Jestli to má být nějaký kříženec Futuramy a South Parku, jak se tady tvrdí, tak to se hrubě nepovedlo a nesahá to po kotníky ani jednomu. Vtipné to není, i když se to vulgaritami Ricka dost snaží. Ale to je právě na škodu. Zbytek postav včetně Mortyho je nudná, nic na nich nevidím. Nejhorší je Jerry, co ten tam dělá, to fakt netuším. Co to sráží nejvíc a důvod proč to nefunguje, je děj. Každý díl je jedno velké wtf, to prostě nedává smysl. Tvůrci určitě ujíždí na něčem. Kresba za to super, v každém díle mi něco vyrazí dech. A hlavně český dabing je špičkový. Viděny čtyři série, na pátou se hodně rozmyslím. 3-* ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Úchyláreň sršiaca bláznivými nápadmi, ktoré by normálneho človeka ani vo sne nenapadli, s mixom čierneho a suchého humoru v tak dokonalej  kombinácii, až som zostal ohromený, do akých šialeností sú tvorcovia ochotní zájsť (a to takmer pri každej epizóde!). Pravda, občas bolo toho moc, občas veľa toho nedávalo zmysel a občas sa aj niektoré nápady opakovali a to nespočetné cestovanie medzi vesmírmi a xy verzii dvoch hlavných postáv hrajúcich v takmer každom ich dobrodružstve nejakú úlohu bolo miestami prehnané. Prvé dve série dokonalé (interdimenzionálna telka je u mňa úplným víťazom :), zvyšné série slušné s pár naznakmi stagnácie, ale o zábavu je postarané prakticky nonstop. Pokiaľ niekedy príde nejaká tá posledná séria, ktorá všetko v perfektnej forme uzavrie všetko do seba a prinesie aj trochu tých emócii, nebudem váhať zvýšiť hodnotenie na plný počet. ,,Shut the fuck-up about Moonmen!" ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Tak som sa k tomu konečne dopracoval, divácke resty inde a prílišná aktuálna popularita ma odradzovala, predsa len mám radšej veci trochu odležanejšie. Ale po pozretí prvých troch sérií musím konštatovať kvalitu, originálnymi nápadmi (mimozemšťania, iné dimenzie, cestovanie v čase) mi to evokuje sci-fi čo som čítal za mladi, akurát je to vulgárnejšie a krvavejšie, čo mi nevadí a je do toho samozrejme zamontovaná americká sitkomová rodinka, ktorá ale nie je ideálna a funkčná, niekedy dosť temným spôsobom. Tempo je niekedy hodne zbesilé a tak musím zastavovať obraz, prípadne pretáčať naspäť pre absorbovanie všetkých frkov. Oceňujem aj, že jedna séria má len 10 epizód a nie 2-3 krát viac, ako je v americkej seriálovej produkcii zvykom, a tak nedochádza tak rýchlo k vyčerpaniu nápadov, opakovaniu a nude. Neodvalilo mi to síce dekel ako Futurama dve dekády dozadu, čo bude asi aj tým, že už mám napozerané a načítané viac ako za mlada, ale aj tak je to viac ako slušný počin. ()

Fakous 

všechny recenze uživatele

Ten Rick je ale doopravdy neskutečné hovado. Celkový koncept a průběh seriálu je naprosto originální a modlím se aby byla brzo další série. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nielen na poli kreslených seriálov, ale na poli komediálnych seriálov obecne jeden z najoriginálnejších, najzvrátenejších, najnašlapanejších a hlavne najvtipnejších počinov. Gagy, situačná komika, vymazlené charaktery (nielen Rick a Morty, ale i Jerry je komediálny klenot) a taká smršť nápadov, že ma počiatočné nenadšenie prešlo veľmi rýchlo a seriál som zhltla na dvakrát. A v nečakane silných emocionálnych, dramatických momentoch si uvedomíte, že to nie je len nápaditá zábava. Cynický humor i citlivý prístup k postavám, mindfuck, paródia i pocta sci-fi žánru, no hlavne moja nová animovaná srdcovka. ()

anetd1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes první mírné rozpaky u prvního dílu se z toho vyklubala hravá, inteligentní a hlavně neskutečně srdeční záležitost (nakonec i včetně Mortyho hlásku). Po několikaterém shlédnutí nepřestává bavit, přesně naopak - teprve důkladně objevuji tu správnou psychologickou hru, která je tu rozehraná. ()

Hora1000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nová srdcovka. Crazy postavy a bizarně absurdní děj co se na vás sype v neuvěřitelném tempu. Některé díly jsem si pustil i vícekrát a pořád si užívám promakanost detailů a dialogů. Prostě zábava která stojí za víc než twentyfájv šmekllllls :) ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Cože? Chceš mi říct že existuje seriál, kterej je něco jako Futurama a je od scénaristy Community?.. Už než jsem to začal sledovat, jsem věděl že to budu milovat.. a nezklamalo vůbec.. ()

minimalism 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick, what about the reality we left behind? - Chcem sa poďakovať môjmu bývalému spolubývajúcemu že mi ukázal tento skvelý seriál, nebyť jeho tak by som asi Rick and Morty nepoznal. Síce možno poznal ale nepozrel pretože som nikdy nebol big fan animovaných seriálov ale Rick and Morty je vec ktorá by bola ťažko pochopiteľná ak by nebola animovaná. Skvelý humor - zvrátený ale aj geniálny, odkazy a vývoj seriálu. 10/10 - u mňa najlepšie epizódy: Something Ricked This Way Comes, Rick Potion ()

Logarto 

všechny recenze uživatele

Šílená originální energií a nápady nabitá vesmírná jízda. Bizarní prostředí, šílené postavy a hlavně brutální nekompromisní humor, který vypoví o lidské povaze, životě, vesmíru a vůbec víc, než kdejaký vážně míněný celovečerní patos. Vynikající a provokující vesmírné zápletky sázející komplikovaná vědecko-fantastická témata s lehkostí génia střídá překvapivě civilní tragikomická rodinná dynamika hlavních postav v čele s komplikovaným vztahem ústředních postav naivního a "lidského" Mortyho s cynickým nihilistickým nelidským/nadlidským Rickem. Vesmír je chaotické místo bez smyslu a řádu ve kterém všichni nakonec umřou. To neznamená, že v něm nemůže být neskutečná p*del. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria snáď ešte lepšia ako prvá. Nové formy života, paradoxy, vesmírne výlety, útoky na zem... skodaze miestami ide o nevyuzity potencial. uvidime co prinesie tretia seria ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama