Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

Othello 

všechny recenze uživatele

"Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die. Please come watch TV." Seriálová Mekka nihilismu! EDIT: závěr epizody Auto-Erotic Assimilation je famózně zrůdný spouštěč upřímného smutku a neodvolatelného vtipu ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nepůvodní,ale krajně vtipný animovaný seriál,který by se stal,pokud by nebylo South Parku,nejvulgárnějším animovaným seriálem,protože Rick je,jaký je.Pokud se nenecháte odradit slabším začátkem a máte smysl pro humor,bude se vám líbit. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Jinak dost podstatný fakt: tvůrcem téhle bezvadné ujetiny je vedle Justina Roilanda kdo jiný než Dan Harmon. Takže must-see záležitost mj. pro fanoušky Community! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekontrolovatelná smršť filmových či seriálových odkazů, která je umně zabalená do neuvěřitelné dávky vtipu, svižného příběhu a skvělé animace. Rick and Morty je ve své základní podstatě takových mixem "South Parku", "Futuramy", "Doctora Who" či série "Back to the Future", což v kombinaci s gagy, které téměř vždy dopadají na úrodnou půdu mé bránice, činí z tohoto seriálu zářící klenot v rámci animovaných epizodních počinů. PS: Rick po Ericu Cartmanovi aspiruje na jednu z nejzábavnějších animovaných postav! „Waba daba dub dub!“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno pozretie nestačí, dve sú fajn, pri treťom sa stále nenudíte, pri štvrtom objavíte, čo ste si predtým nevšimli, piate je ako posedenie s niekym, koho až tentokrát naplno doceníte... a potom je to už asi navždy! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Stop digging for hidden layers and be impressed! I'm a Pickle!" Dlouho jsme odolával, než jsem si pustil první díl Ricka a Mortyho. Jakmile jsem však učinil, tak jsem se naprosto zamiloval. Jako beznadějný fanoušek Futuramy, která skončila (a nechci další pokračování!), tak jsem musel přesedlat na další absurdní a kreslený humor. South Park je na mě příliš sprostý a Family Guy jsem nepřišel na chuť. Ale vzít premisu Návratu do Budoucnosti a udělat z ní šílený, sprostý, nechutný, animovaný a hlavně geniální počin je vlastně naprosto v pořádku. Příběhy, které zažívá Rick s Mortym mi několikrát připomněli oblíbenou Futuramu. Navíc si tady dvojice hlavních hrdinů vystačí sama. Že je to sprosté a nechutné? To mi vlastně vůbec nevadí, protože konečný koncept je skvěle vyvážený a drzý přesně jak to mám rád. Co byste taky čekali od arogantního alkoholika, který je brilantní vědec. Morty naopak bojuje s pubertou a se strastmi s ní spojené. Tři série mi utekly jako nic a nevydržel jsem a hned se pustil do poloviny čtvrté. Ten humor je prostě naprosto geniální a postavy jsem si natolik oblíbil, že se nemohu dočkat na další půlku série. Skvělá animace, gegy, příběhy a hlavně je to chytré, nápadité a šílené. Je poznat, že tvůrci se s ničím nepářou a berou si na paškál vše, co je napadne. Připadá Vám žlutá hlava, která hledá nejlepší rap v galaxii úlet? Nebo parodie na Avengers či Terminátora v jednom balení? Dokonce i Hvězdná brána nebo Star Trek. Nečekejte tedy, že se Vám začne seriál líbit, pokud se Vám nebudou líbit první epizody. Já se začal smát už od pilotu a přes Jurský Park v lidském těle jsem tušil, že tohle bude jízda, které chci víc a víc. Málokdy mi něco padne do noty jako v tomhle případě. Tady to přesně padlo jak pr*el na hrnec. Jako náhrada Futuramy je to naprosto geniální, chytlavé, skvělé a už jsem řekl geniální? Tak naprosto! Prostě "Wubba Lubba Dub Dub!" Šup jsem s dalšími díly! Že to nějaký čas potrvá? Tak to asi začnu koukat znovu od začátku. Vlastně - proč ne? (100 %) ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jedna velká nekonvenční jízda, jejíž scénář se dotýká hranic absolutní dokonalosti. Ať jsou to nadmíru atraktivní nearchetypální charaktery, geniálně vystavěné subsvěty nebo nová generace černé audiovizuální satiry hrubě následující sarkastický styl humoru z animované seriálové tvorby posledních třiceti let v návaznosti na jednotlivé šílené a velmi originální příběhy (jejichž strukturovanost se zdá jednoduchá, ale přitom nekopíruje žádné obecné vzorce a nabízí víc, než leckterý celovečerní film), Dan Harmon je prostě génius a jestli Community mnoho mainstreamových diváků nedokázalo docenit, Rick a Morty má výchozí pozici ještě o to složitější, protože je podstatně odvážnější, lhostejnější vůči zažitým dogmatům a nedělá si hlavu z ničeho, ať už zrovna paroduje sebe sama, nebo třeba umírající děti. Takový seriál tu ještě nebyl a zatraceně chyběl. Justin Roiland by navíc zasloužil Nobelovu cenu za pravděpodobně nejlépe namluvenou postavu (vlastně dvě) v dějinách animované tvorby. Rick a Morty je ostrý, nepředvídatelný, ortodoxně černohumorný a překvapivě hluboký klenot, kde každý další díl je obrovským zážitkem a dvacetiminutovým primitivně-intelektuálním orgasmem, z kterého se nemohu vzpamatovat. Sofistikovaný jako Back to the Future, hravý jako Futurama, sympatický jako Smolíkovi, společensky nekorektní a zvrhlý jako South Park, vtipný jako Simpsonovi v kombinaci s Johnem Oliverem a to vše znásobené stem. A těch hlášek, z nichž řada má ambice - i přesto, že si je očividně nijak nenárokuje - stát se kultovními... taková tvůrčí nezávislost a nekonformita tu nebyla hodně, hodně dlouho. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja tieto animované mindfuckové veci naozaj môžem. Nie lenže je to skvelá paródia na sci-fi žáner, ale zároveň si robí srandu aj z určitých vedeckých teórií. Všetko to, čo ste si mysleli že nedáva vo filmoch zmysel je tu spravené veľmi zmysluplne. Alkoholik a debil na ceste dimenziami a vesmírom. Som nadšený. Prvá séria - 100% Občas ma chytili stavy, kedy som sa neuveriteľne smial pričom som si bol vedomí, že to čo vidím, nielenže nemá hranicu, ale je to tak značne prestrelené, že sa jedná o zvláštny mix nechutnosti a morálnej skazenosti. Pritom to ale stále dokáže byť trefné a v rámci jednotlivých dielov aj veľmi originálne a nápadité. 2.séria - 100% Čakanie sa vyplatilo. Výborná séria, ktorá zamrzí len jedným faktom a to tým, že Rick a Morty nemá viac dielov. Jeden z najlepších seriálov. Pickle RICK!!! 3. séria - 100%Pre mňa znova funkčné. Dokonca aj reklamný šiesty diel, kde takmer nič nedáva zmysel. Seriál si drží svoj štandard. Nielenže sa vracia k starým postavám a dejovým líniám, kde obohacuje líniu vzťahov, hoci len v malom počte častí, zároveň si ale ide svoje v ďalších uletených dobrodružstvách, kde sa niektoré stávajú kultovými - The Old man and the Seat alebo perfektný Promortyus. Niečo, čo pre mňa funguje na všetkých leveloch a úrovniach. 4. séria - 100% Nápadov je stále veľa a niektoré diely majú tú typickú WTF prímes, ktorú mám na tomto seriály rád. Bohužiaľ to ale má aj pár dielov, ktoré mi v rámci budovania celého Rick a Morty univerza až tak nesedeli. To ale neznamená, že posledné dva diely neboli chuťovky. Celkom by ma zaujímalo, ako by to vyzeralo, keby celá séria riešila jednu zápletku ( ako to kedysi spravili aj v South Parku). 5.séria 80% Stále je to invenčné a zábavné. Aj po toľkých rokoch. Samostatné diely sú rovnako vtipné, ako tie, ktoré riešia nejaký styčný problém, čo sa ťahá celou sériou. Pričom je tam množstvo vizuálnych podnetov, podivností, srandy a aj emócií. Jedna z mála vecí čo ešte stále fungujú. 6. séria - 80%  Nebyť siedmeho a ôsmeho dielo jednalo by sa o najnadupanejšiu sériu za hodne dlhý čas. Zvyšné diely sú perfektné a konečne sa aj niektoré línie uzatvárajú. Spokojnosť. Som rád, že aj napriek absencií Roilanda to stále pôsobí ako starý Rick a Morty. A stále je to perfektne absurdné, uvedomelé a nápadité. 7.séria 80% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

geniálně nepředvídatelná animovaná sci-fi jízda, při jejímž sledování jsem nespočetněkrát žasnul nad tím, že je někdo schopen takovou smršť šílených a nekorektních nápadů nejen vymyslet, ale navíc je i vměstnat do hlavu a patu nepostrádajících zápletek o cestování napříč vesmírem, alternativních realitách či světech uvnitř jiných světů.. postava Ricka je navíc jeden z nejzajímavějších charakterů (nejen) animované televizní tvorby, takže za mě oba palce nahoru.. 5* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ponúka sa prirovnanie ku klasike Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka. Seriál od prvých dielov nastúpi s celkom zbesilou kadenciou slovných výmen ústrednej dvojice, ktoré doprevádza nemej zbesilé striedanie svetov či vesmírov. Futurame vyčítam, že zo sci-fi potenciálu, kde mohli fantáziu rozstreliť do všetkých kútov, využili pomerne málo. Rick a Morty v tomto smere pôsobia odvážnejšie, kreatívnejšie. Kulisy teda pestrejšie, len bohužiaľ občas hapruje príbehová stránka a predovšetkým schopnosť vytvoriť s postavami nejaký vzťah. Z prvej série by som vyzdvihol paródiu na film Počátek, výlet do Anatomy Park, využitie existencie Misíkov alebo pôrod sexuálneho robota. Z druhej série sa dá pochváliť nahliadnutie do autobatérie. Tretia séria mi prišla najviac akčná a krvavá. Priniesla paródiu na Šílený Max: Zběsilá cesta, alebo nadopovanú okurku, či súboj Rickov. Štvrtá séria je najslabšia, potešila maximálne tak nadržaným drakom a hadím Terminátorom. Naopak piata séria kvalitatívne vystrelila k stropu. Prvé dve epizódy sú neriedenou esenciou tohto seriálu. Sú presne také, aké všetci chceme, aby boli. Divoké, bláznivé, ujeté, zábavné, prekombinované a bezhraničné. K tomuto skvelému úvodu série sa pridala mega mrdka, hellraiserovský svet či zmutovaný Den díkůvzdání. Celkový dojem sa u mňa ustálil na zaslúžených 4*. Teda nie top seriál, ale rozhodne kreaktiviou a fantáziou nabušený kúsok. Šiesta séria sa radí skôr k tomu slabšiemu z tohto bláznivého sveta. Respektíve predvádza len rickmortyovský štandard. Vyčnievali tri diely, a to Smrtonosná past s trefnou kritikou náboženstiev, Nočná rodina a odhalenie tajomstva štěstíček. Siedma séria neohrozila tie najlepšie, ale poskytla viaceré vydarené diely, a to špagetový kanibalizmus, Total Recall/96 hodin, Yetiho vo Valhalle a dieru strachu. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku len šialená srandička parodujúca hlavné postavy z Návrat do budúcnosti, postupne seriál, ktorý sa pri všetkom tom cynickom čiernom humore nebojí prejsť do vážnych vôd a vie byť prekvapujúco citlivý k postavám. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kreslený Návrat do minulosti se stal současností, yes. Prostoduchý Morty, který má sklon být naivní, nedůmyslný a chvílemi mu chybí duchapřítomnost, má štěstí, že má dědu, který tak rád pije alkohol, slintá, cestuje časoprostorem a věnuje se všelijaké vědě od fyziky po chemii a biologii. Navíc jejich výpravy jsou vtipné (Pluto, Titanic) a nepostrádají vtip a nápady. A to se u animovaných seriálů cení zlatem. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Dan Harmon opět boduje. Ne na plné čáře, ale jako důstojný moderní "kresleňák" to bylo povedené. Promakanější Futurama s větším důrazem na rodinné hodnoty. Vyplatí se přežít zvláštní kresbu panenek v očích. Nejsem akorát kamarád s několika běžnými dějovými linkami (Fantastic Voyage, Inception, ,...), několika příliš okatými alegoriemi, občas až absurdním důrazem na neschopnost Jerryho/nenávistí rodiny vůči němu a pro mě naprosto random nezáživnou věcí typu interdimenzionální kabelovky. Celkově ale v poměru délka/kvalita je o co stát. Trochu mi to v určitém směru připomíná staré Simpsons nebo (stavbou rodiny zejména) Smolíkovy - skutečné situace řešené cartoonovou logikou. S tím jdou ruku v ruce i časté hezky emotivní momenty, které si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to spoustu geniálních momentů, u kterých se řehtáte jak kůň (jen jeden za všechny: když se Rick promění v okurku, aby nemusel docházet na rodinnou terapii), baví mě kterak má to, co se stane v epizodě XY vliv na dění v epizodě YX (myslím, že se tomu říká kumulativní narativ; ten v tomhle typu seriálu skutečně není obvyklý), Ricka Sancheze si nelze nezamilovat (šup s ním do panteonu mých nejoblíbenějších seriálových postav) a série Návrat do budoucnosti už nikdy nebude jako dřív, ale jako... závislost jsem si prostě nevypěstoval. Fakticky jsem to celé nakoukal pouze proto, že jsem si předsevzal, že to nakoukám. Buďto už jsem z přisprostlých animáků vyrostl, nebo mám jednoduše jiné favority, třebas Futuramu, že. 75% ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Jestli nějak nemá vypadat pilot, tak takhle. Nikdy se mi nestalo, že by pilot byl tak odpudiví jako zde. Doslova jsem to po úvodní scéně vypnul.  Pouze na apel přátel, že to skutečně sto jí za to, jsem tomu dal druhou šanci. Vyplatilo se. Pod první vrstvou primitivního prdícího humornou, se skrývá doslova zlato inteligentní zábavy. Je to bizardní kombinace, ale funguje to. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick a Morty je jednoduchý, přesto geniální seroš, který si nic nedělá z kopírování jiných filmů či seriálů, ba naopak, vědomě na to upozorňuje a paroduje. Vtipný, svižný, s nevídaným osobitým stylem, který v lecčem trumfne i Southpark. ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama