Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kombinace ožralého Doctora Who, Futuramy a Návratu do budoucnosti. Někomu se to může zdát AŽ MOC ujeté, ale na těch 20-ti minutách se snad nedá nic přehnat. Po první sérii můžu s radostí říct, že jsem se určitě ani chvíli nenudil, humor je perfektní a situace šílené. A čím víc si člověk všímá odkazů a detailů, tím víc si to užije. Nejvíc mě fascinuje, jak seriál někdy na úplně absurdní situace naroubuje s otočkou 180° smutnou/dramatickou/depresivní scénu a prostě to funguje. A vůbec to nepůsobí mimo. Zvedám na pět a čekám na druhou dávku. EDIT: Po třech sériích jednoznačně absolutní hodnocení!!! ()

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria : Viac než vtipný je tento seriál skôr ohromne zaujímavý s prehršlom nápadov v každom dieli. Nech si druhá séria udrží podobnú šialenosť a kreativitu, pridá na vtipe a budem maximálne spokojný. 80% ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby došlo ke zkřížení Archera a Superjail! (k odběru genetické tkáně by patrně došlo na jednom hodně ujetém alkoholovém večírku v důstojnické místnosti letecké základny v oblasti 51), byl by z toho Rick and Morty. Originální a naprosto ujeté zápletky nebo prostředí, ale stále se tak nějak stéblem držící některé z realit natolik, aby mozek nezačal kuckat WTF?. A přesto, že jste nikdy neslyšeli plumbu, dává to smysl a je to zábava. A čas od času umí i překvapivě dojmout. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Precízny, kontinuálny, nápaditý,no niekedy podľa mňa trochu moc tlačí na pílu a navonok pôsobí lacno. Nie že by som chcel na ňom niečo meniť, no príde mi to, že by to mohlo vyzerať krajšie. Každopádne sa teším na ďalšie série. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke konci epizody s Meeseekama už jsem měl jasno. Neporažený král mezi animovanými seriály, který může Simpsonovým, South Parku i Futuramě vzkázat: Lick, lick, lick my balls! Oblíbené epizody: Všechny! Ale zmíním například Totall Rickall nebo Ricklantis Mixup. BTW: Český dabing není úplná katastrofa, ale tomu původnímu, v němž i každá vedlejší postava zní naprosto úžasně, nesahá ani po kotníky. A moc teda nechápu, proč by měla zlotřilého mimozemšťana dabovat Jiřina Bohdalová. Grass... Tastes Bad! ()

Sygauras odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám naprosto upřímně nenávidět seriál Rick a Morty. Už mě začíná dost silně vytáčet jak mi neustále všichni cpou pod nos hlášky a genialitu tohoto seriálu. Je to hnusně nakreslené a jsou tam trapné hlášky a má to debilní scénář. Proč mi furt všichni musí říkat co je dobré a když s nimi nesouhlasím tak mi tvrdí že tomu (asi proto že jsem blbá) nerozumím ?? Kurva proč ?? Dejte mi pokoj. Je to sračka sraček !!! A jsem hrdá na to že se mi to nelíbí. A svoje debilní kydy si nechte pro někoho, koho to zajímá. Já to fakt nejsem. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Neveril som že taká blbina ma môže zaujať... a teraz sedím a teším sa na 4-tů sériu. Coolový mindfuck s príšernou animáciou šialených emzákov a absolůtne crazy príšer. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí která se mi na Rick and Morty líbí jsou detaily. Skutečně, tvůrci mají neuvěřitelný cit pro detaily. Jeden z nich je třeba helma ležící v Rickově stole v garáži. Každou episodu leží na stejném místě a v některých episodám ji i Rick nějakým způsobem upravuje. A samozřejmě tato helma je, jako spousta a spousta dalších věcí, odkaz an něco dalšího. V tomto případě na reálnou událost. A takových-hle věcí je plný seriál. Takže můžete v klidu sedět a jen si užívat seriál a momentální dobrodružství, s tím že čas od času na vás vyskočí nějaká očividná reference, nebo můžete hledat tyhle detaily a reference. Nutno podotknout že Rick and Morty má docela velkou komunitu lidí kteří právě tyhle malé detaily hledají. Rick and Morty je seriál, nečekaně, o Rickovi a Mortym kteří spolu cestují mezi dimenzemi a zažívají různá "dobrodružství". Rick je neuvěřitelně inteligentní člověk, tak inteligentní až tím sám sebe zakomplexoval (což se po čas seriálu párkrát řeší). Zatím co Morty jeho vnuk, je průměrně občas až podprůměrně inteligentní. Čehož Rick využívá, jak sám řekl, jako maskování. Protože je tak inteligentní že se dá vystopovat po vesmíru a všemi dimenzemi a Mortyho "hloupost" toto znemožňuje. Nicméně když Rick and Morty je seriál založený na parodii filmu návrat do budoucnosti, nečekejte zde žádné cestování časem. Jelikož samotní tvůrci řekli že je to moc složité. Místo toho cestují Rick a Morty mezi dimenzemi. Celá show vychází z teorie strun( jinak řečeno, každé rozhodnutí vytvoří jiný svět kde se to rozhodnutí stalo jinak). ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Třetí série jednoznačně nejlepší! První dvě sérky super nerdská zábava, která zabrousila do mnoha témat jak současných pro lidskou společnost, tak i těch obecnějších. Třetí série byla o dost temnější, avšak ještě více originálnější a šla až do úplného nitra všech postav, díl, ve kterém je Rick okurka považuji za naprosto fenomenální odkaz napěchovaný tolika tématy, že to ani nejde spočítat. Seriál, na který budu rád vzpomínat a rád si ho pustím i znovu, zároveň se budu moc těšit na další sérii! ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tomuto animovanému počinu jsem se dlouho vyhýbal. Můj návrat k seriálu bych přirovnal k podobnému zázraku, jako když vám někdo nechá za stěračem lísteček, že vám odlakoval půlku auta a dodá, že se chce vyrovnat. Několikrát jsem rozkoukal první díl, ale nikdy jsem nedošel dál. Hledal jsem nějakou oddechovku. Jsem nakonec rád, že jsem se překonal a po pár dílech, co jsem zarputile přítelkyni říkal, že je to hrozná sračka, přiznal, že to není tak špatné. Hlavní nevýhodou animáku je fakt, že zajímavost dílů je značně kolísavá. Náplň dílů je zajímavá, někdy k zamyšlení. Ačkoliv je seriál prezentován jako komedie, někdy má větší přesah. Chvílemi nabízí pohled na emoce lidí, kteří si něčím procházejí - pro více vnímavé je to zajímavý aspekt seriálu. Pro pragmatické lidi je zde zase rovina scifi a příběhu. Musím ale podotknout, že osobně označení komedie vnímám s rezervou, neboť styl humoru mi mnohdy nesedne. Oceňuji spíše šílený příběh, psychologii postav a nepředvídatelnost děje. Mám také problém s přemírou sprostých slov. U South Parku mi sprostá mluva sedí, u Ricka a Mortyho mi nával sprostých slov přijde někdy až dětinské, degraduje to zážitek. Mám z toho pocit, že se seriál snaží šokovat za každou cenu... ale od toho je tu přece Rickův cynismus, který dráždí některá ožehavější témata, netřeba sprostých slov. Jinak miluji návaznost dílů. Seriálový vesmír se někdy jeví jako zmatené místo, ale není problém se v něm zorientovat. Nemám v lásce seriály, kde každý díl je samostatná entita a jeho děj se nepromítne dál (až samozřejmě na Black Mirror a tomu podobné povídkové seriály). Přítomnost postupného a viditelného vývoje postav je dobrá. Jen mě mrzí absence střídmějšího humoru, seriál je pro mě hlavní z příběhové roviny, ale kdybych se měl kouknout znova, tak až s velikým odstupem, kdy začnu zapomínat příběh jednotlivých dílů. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

"YOU ZUCKERBERGED ME!!" "In this reality, everyone is Cronenberged, Morty." Skvělej seroš, kterej využívá a půjčuje si - někdy velmi rafinovaně, jindy méně - tunu popkulturních odkazů a pracuje s nimi výhradně ve svůj dokonalý prospěch .) Každopádně u každé epizody nuda ani náhodou nehrozí a zasmějete se skoro vždycky .) Jen čekám kdy se dočkám narážky na Návrat do Budoucnosti...Obě hlavní postavy jakoby z tohoto filmu přímo vypadly .) "Takže to bude jako počátek?" "Jo, akorát že tohle bude dávat smysl." "Počátek ale dával smysl!" "Nesnaž se na mě udělat dojem Morty." .) ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

100. komentář! Kdybych měl na csfd.cz možnost v omezeném počtu třeba deseti případů udělit hvězdiček šest, bez váhání bych jednu plácnul Rickovi a Mortymu. Těžko v dnešní době hledat tak dokonale ujetý seriál plný životních pravd, okázalé zábavy a momentů, při kterých si člověk nutně pokládá otázku, zda je svět skutečně skutečný, nebo zda se neocitl omylem v nějakém paralelním vesmíru, kde světu vládnou krávy. Mořské krávy. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za první 3 série bych dal 4/5. Dlouho jsem neviděl nic tak nápaditého a zábavného. Jednotlivé díly mají často skvělé sci-fi zápletky a postavičky jsou funkční - vtipné i jsou do vtipných situací vrhány. Od 4 sérky to však považuji za odpad. Nápaditost odezněla a celé to působí jako vyčpělá slátanina. Nyní se mi to zdá odfláklé, samoúčelné, prvoplánové a nevtipné. Teď koukám na S05E08 a říkám si, že jsem se u toho už strašně dlouho nezasmál. Naopak mi to začíná připadat otravné. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že som od "hajpu" Ricka a Mortyho veľa nečakal (tak ako od ostatných nadhodnotených seriálov). Ako mnoho iných aj tento je podľa mňa nadhodnotený ale len mierne. Prvá séria celkom ušla, druhá bola total stres ale tretia stála fakt zato. Celkom podarená zmiešanina všetkého možného čo už dobre všetci poznáme. Miestami veľmi vtipné, veľmi akčné, veľmi absurdné ale ne jedna epizóda bola nenapaditá, nudná, a s vážne hrozne trápnym americkým humorom. Narozdiel od konkurencie R. a M. od Adultswim je toto celkom pozeratelná záležitosť ktorá neuškodí a celkom rád si pozriem kde sa bude hýbať naďalej. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Futurama na tripu. Co díl, to naprosto nevšední zážitek, který se často i konceptuálně naprosto liší i jeden od druhého. Rick and Morty dokázal všechny (prozatím) tři série neustále překvapovat. Věci, které jinde neuvidíte... přistupte blíže, dámy a pánové, pan Kadiprdelka a přátelé vás spolehlivě rozsekají. ()

Copcorn 

všechny recenze uživatele

Futurama, ale lepší. Family Guy, ale lepší. Rick and Morty je prostě srdcovka a v současné době můj nejoblíbenější dospělej "animák". Pravdou je, že první série je poněkud slabším kouskem, ale ostatní ..... To už je jiný nářez. Navíc oproti jiným animákům (např. Simpsnovi) Rick and Morty mají navzájem propojené díly, které následují jeden po druhém a co se stane v jednom díle ovlivní i díl následující. Když přihlédnu k věcem, které se tam dějí...... Tak je to naprosto geniální! ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama