Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

Claw 

všechny recenze uživatele

Říká se, že seriály jako Futurama, Simpsonovi a Archer nastavily laťku animovaných seriálů moderní doby. Při vší úctě, "Rick a Morty" přišel s prvky všech těchto skvělých seriálů a jednoduše zdecimoval veškerou konkurenci. Komediální, vulgární, fekální a originální jízda s legendárními postavami Rickem a Mortym. Humoru je spousta, prostoru k zasmání je zde opravdu nespočet a zároveň všechny ty šílenosti působí geniálně a nápaditě. Tvůrci musí být fakt šílená politicky nekorektní hovada, protože se vůbec s ničím nesrali. Každá epizoda je jako horská dráha a zanechává v nás smích i myšlenky k zamyšlení. Způsob, jakým tvůrci propojili futuristické prvky a rodinné drama tak uceleným a lákavým způsobem, je opravdu úctyhodný. Nepochybně vytvořili mistrovské dílo... Vzácný klenot mezi současným soupisem všech podobných seriálů. Svět "Ricka a Mortyho" nabízí neomezené možnosti, a to je skvělá zpráva pro netrpělivé fanoušky, jako jsem já, kteří se nemohou dočkat, co vykouzlí v další sezóně. Opravdu příjemný seriál a všem doporučuji ho vyzkoušet. /90%/ ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. První série jsem dokoukal jedním dechem - skvělý a nečekaně chytrý zážitek. Někdy během třetí série to začalo trochu padat a být repetitivní, čtvrtou sérii jsem dal už jen tak ze setrvačnosti. Myslím, že celý koncept nekonečného množství realit ubral seriálu na napínavosti. Postavy jsou prakticky nesmrtelné a jakkoliv je dobrodružství bezvýchodné, vždy se z toho nějakým (a čím dál tím přehnanějším) způsobem dostanou. Dal bych přednost trochu vážnějšímu a temnějšímu příběhu - viz Rick putující do vězení za doprovodu Nine Inch Nails. To byl absolutní vrchol seriálu. Přes zmíněná negativa jde pořád o velmi nadprůměrnou zábavu. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Stop digging for hidden layers and be impressed! I'm a Pickle!" Dlouho jsme odolával, než jsem si pustil první díl Ricka a Mortyho. Jakmile jsem však učinil, tak jsem se naprosto zamiloval. Jako beznadějný fanoušek Futuramy, která skončila (a nechci další pokračování!), tak jsem musel přesedlat na další absurdní a kreslený humor. South Park je na mě příliš sprostý a Family Guy jsem nepřišel na chuť. Ale vzít premisu Návratu do Budoucnosti a udělat z ní šílený, sprostý, nechutný, animovaný a hlavně geniální počin je vlastně naprosto v pořádku. Příběhy, které zažívá Rick s Mortym mi několikrát připomněli oblíbenou Futuramu. Navíc si tady dvojice hlavních hrdinů vystačí sama. Že je to sprosté a nechutné? To mi vlastně vůbec nevadí, protože konečný koncept je skvěle vyvážený a drzý přesně jak to mám rád. Co byste taky čekali od arogantního alkoholika, který je brilantní vědec. Morty naopak bojuje s pubertou a se strastmi s ní spojené. Tři série mi utekly jako nic a nevydržel jsem a hned se pustil do poloviny čtvrté. Ten humor je prostě naprosto geniální a postavy jsem si natolik oblíbil, že se nemohu dočkat na další půlku série. Skvělá animace, gegy, příběhy a hlavně je to chytré, nápadité a šílené. Je poznat, že tvůrci se s ničím nepářou a berou si na paškál vše, co je napadne. Připadá Vám žlutá hlava, která hledá nejlepší rap v galaxii úlet? Nebo parodie na Avengers či Terminátora v jednom balení? Dokonce i Hvězdná brána nebo Star Trek. Nečekejte tedy, že se Vám začne seriál líbit, pokud se Vám nebudou líbit první epizody. Já se začal smát už od pilotu a přes Jurský Park v lidském těle jsem tušil, že tohle bude jízda, které chci víc a víc. Málokdy mi něco padne do noty jako v tomhle případě. Tady to přesně padlo jak pr*el na hrnec. Jako náhrada Futuramy je to naprosto geniální, chytlavé, skvělé a už jsem řekl geniální? Tak naprosto! Prostě "Wubba Lubba Dub Dub!" Šup jsem s dalšími díly! Že to nějaký čas potrvá? Tak to asi začnu koukat znovu od začátku. Vlastně - proč ne? (100 %) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ponúka sa prirovnanie ku klasike Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka. Seriál od prvých dielov nastúpi s celkom zbesilou kadenciou slovných výmen ústrednej dvojice, ktoré doprevádza nemej zbesilé striedanie svetov či vesmírov. Futurame vyčítam, že zo sci-fi potenciálu, kde mohli fantáziu rozstreliť do všetkých kútov, využili pomerne málo. Rick a Morty v tomto smere pôsobia odvážnejšie, kreatívnejšie. Kulisy teda pestrejšie, len bohužiaľ občas hapruje príbehová stránka a predovšetkým schopnosť vytvoriť s postavami nejaký vzťah. Z prvej série by som vyzdvihol paródiu na film Počátek, výlet do Anatomy Park, využitie existencie Misíkov alebo pôrod sexuálneho robota. Z druhej série sa dá pochváliť nahliadnutie do autobatérie. Tretia séria mi prišla najviac akčná a krvavá. Priniesla paródiu na Šílený Max: Zběsilá cesta, alebo nadopovanú okurku, či súboj Rickov. Štvrtá séria je najslabšia, potešila maximálne tak nadržaným drakom a hadím Terminátorom. Naopak piata séria kvalitatívne vystrelila k stropu. Prvé dve epizódy sú neriedenou esenciou tohto seriálu. Sú presne také, aké všetci chceme, aby boli. Divoké, bláznivé, ujeté, zábavné, prekombinované a bezhraničné. K tomuto skvelému úvodu série sa pridala mega mrdka, hellraiserovský svet či zmutovaný Den díkůvzdání. Celkový dojem sa u mňa ustálil na zaslúžených 4*. Teda nie top seriál, ale rozhodne kreaktiviou a fantáziou nabušený kúsok. Šiesta séria sa radí skôr k tomu slabšiemu z tohto bláznivého sveta. Respektíve predvádza len rickmortyovský štandard. Vyčnievali tri diely, a to Smrtonosná past s trefnou kritikou náboženstiev, Nočná rodina a odhalenie tajomstva štěstíček. Siedma séria neohrozila tie najlepšie, ale poskytla viaceré vydarené diely, a to špagetový kanibalizmus, Total Recall/96 hodin, Yetiho vo Valhalle a dieru strachu. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Kombinácia toho najabsurdnejšieho zo sveta Futuramy a Back To The Future vložená do rúk dvoch šialených postáv, ktoré si dokonale rozumejú, i keď sú si paradoxne rozdielne. Animovaný Red Dwarf s perfektnou symbiózou dvoch nýmandov, ktorý si nonstop prihrávajú medziportálovy humor. Najmenej 10x vyšší level ako zbabraný a časom otupený Simpsonovci... 95% ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Každá epizoda (s výjimkou první) obsahuje potitulkovou scénu. (MATADOR)
  • Čtyřdimenzionální bytost je odkazem na časožrouty z novely amerického spisovatele Stephena Kinga „Časožrouti“ (u nás vydané v knize „Čtyři po půlnoci I. - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady“). (Kubaaa97)
  • Proměna Birdpersona na Phoenixe je odkazem na Angela z X-Menů, který se později změnil na zápornou postavu Archangela. Jedná se zároveň o odkaz přeměny Anakina Skywalkera na Darth Vadera ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005). (Kubaaa97)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama