Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (393)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Oproti Griffinovým, kde je humor stejně fekální a černý, Rick s Mortym zabaví perfektně. Svým rozsahem sice nemusí zaujmout vždycky, ale stylem vyprávění si nikdy nemůžete být jistí vůbec ničím. Postavy umírají, zase se objeví, Rick zabíjí, zase zabíjí... Do toho všeho se tvůrci důkladně obrnili znalostmi sci-fi a všemožných absurdit, takže je rozhodně o co stát. Kvalita je oproti Simpsonovým (kde to létá nahoru a dolů už od první řady) víceméně vyrovnaná. Nejlepší je zatím první série. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprostá animovaná ujetost od stanice Adult Swim. Dlouho jsem se k tomu dostával, ale je to fakt pecka! Kombinuje to spoustu různých žánrů a stylů. Najdeme tu různé šílené nápady a hromadu odkazů na známé věci. Většina dílů na sebe nenavazuje, ale jistý děj tam napříč sériemi je. Rick je šílený vědec, který se svým vnukem Mortym podniká dobrodružství napříč vesmírem a dimenzemi. Často se něco pokazí a oni to pak musí žehlit. Do děje někdy vstoupí i Mortyho rodiče Jerry a Beth a jeho starší sestra Summer. Všichni jsou na Ricka tak nějak zvyklí a nikdo už se těm jeho šíleným nápadům ani nediví. Občas je to fakt sranda. 5. série končí celkem otevřeně, tak uvidíme, co bude příště. "Jsem rošťák Rick!" ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý animáč pro dospělé, u kterého se většinou výborně pobavím, ale přesto ho neuctívám jako svatou relikvii. Pro mě je ten jen taková zábavná blbost. První řada byla nejlepší, s těmi dalšími se kvalita snižuje (byť se i v pozdějších sériích najdou vynikající epizody). Rozhodně nejsem ten člověk, který by netrpělivě čekal několik let na novou sérii. Vždyť tu čtvrtou jsem ještě ani neviděl a zatím na to nějak nemám chuť. Na tento seriál zkrátka musím mít náladu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První série byla pro mě slabá. Nebyla úplně špatná, ale vzhledem k tomu vysokému hodnocení jsem čekal mnohem víc. Díly mi přišli průměrné, občas se objevila vtipná hláška nebo scénka, ale bylo tam i celkem dost hluchých míst, které mě nudily. Druhá série začala úplně stejně a první tři díly byly nic moc. Pak to ale začalo: E04, E05 a E06 byly super a bavil jsem se skvěle. V podobném rytmu se to neslo až do konce série. Vypíchnul bych ještě E09 (parodie na filmovou sérii "Očista"). Za sebe bych tedy tento seriál hodnotil kladně, ale rozhodně ho nevynášel do nebes. Je rovněž jasné, že není pro každého. Docela bych si dal nevypípanou verzi některých dílů. Třetí série: Dost hrozná, těžko koukatelná a spíš přetrpěná. Jedinou fajn epizodou je E03, jinak mě to vůbec nebavilo. Čtvrtá série: V rytmu předchozí. Možná o fous lepší, snesitelnější, ale bohužel nic zapamátováníhodného se zde neobjevilo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem teda zhlédnul čtyři epizody a ještě uvidím, jestli v tom budu pokračovat. Díly mají opravdu zajímavý průběh a ve dvou dílech jsem se docela bavil. Nicméně, dávám tři hvězdičky, protože někdy byly vtipy divné a trapné a jindy docela slušné. Po čase mě Rick a Morty začíná tak trochu iritovat, hlavně kvůli přehnanému hypu a tak kvůli tomu, že je to strašně nadhodnocené... Zlaté časy, kdy se to oficiálně nedostalo do Čech a nestal se z toho otravný kult, jelikož do té doby jsem ten seriál měl celkem rád. Jenže teď, když se z toho i v Česku stal kult a všichni o tom básní, jak strašně geniální a zábavné to je a kupují si merch... Zlaté časy, kdy to tady ještě tolik lidí neznalo. 3* ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Spoustu fanoušků zajímalo, zda vzhled očních panenek postav připomínající řitní otvory má nějaký hlubší význam. Výtvarník Justin Roiland prohlásil, že je to jeden z pozůstatků z hrubých náčrtů, které mu přišly živější a zábavnější než původně plánovaná precizní animace. (Firebug)
  • V seriálu se opakovaně v pozadí objevuje muž s duhovými kšandami, který má na tričku míč na americký fotbal s římskými číslicemi. Justin Roiland v jednom rozhovoru prozradil, že tato postava měla být původně spojujícím prvkem Rícka a Mortyho a seriálu Městečko záhad (od r. 2012), jehož tvůrcem je jeho kamarád Alex Hirsch. Když byste spojili římské číslice na tričku této postavy v obou seriálech, tak výsledkem měl být tajný vzkaz: „confidence“. Z tohoto nápadu ale nakonec sešlo, protože Městečko záhad skončilo dříve, než stihli tento skrytý vtípek použít. (Firebug)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama