Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Oralfabet k tomuto seriálu (46)

Rick a Morty (2013) 

Ke konci epizody s Meeseekama už jsem měl jasno. Neporažený král mezi animovanými seriály, který může Simpsonovým, South Parku i Futuramě vzkázat: Lick, lick, lick my balls! Oblíbené epizody: Všechny! Ale zmíním například Totall Rickall nebo Ricklantis Mixup. BTW: Český dabing není úplná katastrofa, ale tomu původnímu, v němž i každá vedlejší postava zní naprosto úžasně, nesahá ani po kotníky. A moc teda nechápu, proč by měla zlotřilého mimozemšťana dabovat Jiřina Bohdalová. Grass... Tastes Bad! ()

Série 3 (2017) (S03) 

Rozhodně si nemyslím, že by třetí série byla slabší, než první dvě. Nabízí díly, které mají ambice stát se naprostými legendami (Pickle Rick, Ricklantis Mixup), pak několik dalších, které jsou "jen" výborné, a jeden nebo dva, které by se nejspíš daly označit jako výplňové, ale pořád jsou podle mě stokrát zábavnější, než výplňové díly u jiných animovaných seriálů. Čekání na čtvrtou sérii bude nejspíš nesnesitelné, ale věřím, že se plně vyplatí. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Nejslabší série? Nejspíš. Pořád naprosto úžasná podívaná? Zcela určitě. Nejlepší epizoda: The Vat of Acid Episode. ()

Edge of Tomorty: Rick Die Rickpeat (2019) (S04E01) 

Čekání se vyplatilo. Naprosto šílená epizoda nabitá tolika nápady a vtipy, že je to až těžké usledovat. Potitulkovka úplně skvělá, stejně tak tradičně meta závěr první epizody série. ()

The Old Man and the Seat (2019) (S04E02) 

R&M se nikdy nebáli nějakého toho fekálního humoru, občas mi přijde, že to s ním trochu přeženou, tady je na fekálním humoru víceméně postavena celá Rickova dějová linie, jenže je prostě geniální a dokonce tak nějak dojemná, takže tentokrát nemůžu kritizovat. Jo a Glootie byl super, miluju díly, kde Jerry něco totálně posere a ostatní to musej řešit. ()

One Crew Over the Crewcoo's Morty (2019) (S04E03) 

Čtvrtá série je čím dál tím lepší. Skvělá parodie na přehnaně komplikované, nesmyslné heist movies, v níž se navíc vrátí Mr. Poopybutthole! A Randotron poháněný filmy Davida Lynche mě fakt dostal. ()

Rattlestar Ricklactica (2019) (S04E05) 

Jsem rád, že historicky první díl R&M o cestování v čase není jen o cestování v čase, ale taky dost o hadech. Snake jazz is my jam! ()

Never Ricking Morty (2020) (S04E06) 

Pořád nevím tak úplně, jak se ohledně tohohle dílu cítit. Rozhodně jde o jeden z nejslabších, i když má pořád své momenty, ale overall to prostě působí, jako něco, co musí scénáristovi nutně připadat zábavnější, než většině diváků. Oceňuji snahu posunout anthology epizodu zase někam úplně jinam, ale tohle prostě nebyl úplně nejlepší způsob. Nepomáhá, že pár vtipů taky moc nefungovalo. ()

Promortyus (2020) (S04E07) 

Super epizoda, taková klasická. S pořádnou dávkou destrukce a nějakých těch nechutností. Doufám, že ta potitulkovka (byl to odkaz na Americkou Krásu nebo jen podobná scéna?) bude ještě nějak rozvedená. ()

The Vat of Acid Episode (2020) (S04E08) 

Ano, konečně! Ve 4. Sérii jsem zatím kromě dračího dílu a dílu s vlakem dal všem epizodám plný počet, to ale neznamená, že v porovnání s předchozími sériemi nešlo o drobné zklamání... Tohle je zatím rozhodně nejlepší díl téhle série a jeden z nejlepších vůbec, totálně nepředvídatelná bomba nacpaná skvělými vtipy a momenty. I didn't know ass was on the menu. ()

Childrick of Mort (2020) (S04E09) 

Hodně originální a divná epizoda s celou rodinou, což tahle série trochu potřebovala. Taky se v ní zase jednou ukáže, že Rick má trochu zvláštní vkus, co se sexuálních partnerů týče. Jo a Jerry v téhle epizodě docela válel. ()

Star Mort: Rickturn of the Jerri (2020) (S04E10) 

Další mistrovský dílo typu 02x10, 03x01 nebo 03x07, kterým tenhle seriál dokazuje, že se mu nic nemůže rovnat. A já nyní mohu slavnostně prohlásit, že čtvrtá série jako celek je pořád skvělá. Tohle už snad zavře hubu i těm nejnespokojenějším "fanouškům". Jo a ten odkaz na Don't look now byl fakt random, ale cítil jsem se aspoň jako pravý cinefil, že jsem to poznal :) ()

Série 5 (2021) (S05) 

Lepší, než čtvrtá série (která byla pořád boží). Sice je tu slabší prostřední sekce, ale první a poslední tři epizody jsou všechny fantastické. Navíc je tady spousta vývoje postav a naprosto zásadních lore momentů, ale někteří lidé si přesto budou pamatovat hlavně obří incest děcko. Mimochodem, incest joke byl už ve druhém díle první série (a podle mě byl ještě víc za hranou), ale tehdy nikoho nepobuřoval. Každopádně, přijde mi, že tvůrci udržují skvělý balanc mezi navazováním na předchozí dějové linie a zkoušením nových věcí. Ano, epizoda se spermiemi nebyla úžasná. Get over it. ()

Mortyplicity (2021) (S05E02) 

Skvělá epizoda, u níž nikterak nevadí, že je od začátku jasné, že nic z toho, co se v ní stane, nemá na hlavní storyline absolutně žádný vliv. Tvůrci prostě vzali jednoduchý, celkem klasický sci fi koncept a vymačkali z něj všechno, co šlo... Výsledkem je jedna z těch epizod, kde je do dvaceti minut nacpáno tolik gagů a absurdností, kolik jiné animované seriály obvykle nabídnou za celou sérii. ()

A Rickconvenient Mort (2021) (S05E03) 

První díl z téhle série, co působí totálně neokoukaně a nově, ty předchozí byly sice oba excelentní, ale zároveň v nich bylo použito hodně povědomých nápadů a motivů. Mortyho plottline mě tady fakt bavil, a zas ukázal tuhle postavu v trochu nezvyklé poloze, a Mortyho souboj s prsteny byl rozhodně stand out moment, Summer s Rickem trochu zaostávali, ale třeba elbow titties taky pobavily. Sice tenhle díl osciluje mezi zcela odlišnými náladami, což může být nebezpečné, ale za mě ty emocionální části fungovaly a pubertální sex jokes mi nevadily. Pátá série zatím nastavila laťku neskutečně vysoko. ()

Rickdependence Spray (2021) (S05E04) 

Absolutní pičovina, ale rozhodně bych neřekl, že přímo katastrofa. ()

Amortycan Grickfitti (2021) (S05E05) 

Po minulé epizodě zase návrat ke standartní kvalitě. Parodie na Hellraisera se celkem podařila (i když chvílema už se ty vtipy o tom, jak milujou bolest trochu opakovaly) hlavně bylo ale zajímavé sledovat, jak se vyvinul vztah Jerryho a Ricka. U Mortyho a Summer mě zase zaujalo a pobavilo, jak nervózní a nešikovní jsou, navzdory všem svým zkušenostem a zážitkům z vesmíru, při běžných sociálních interakcích. A návrat Rickovy vesmírné lodi jakožto plnohodnotné postavy taky nesmírně potěšil. Zdá se mi, že lidé jsou po minulé epizodě možná trochu příliš kritičtí. "Could this be the end of mousetrap nipples?" ()

Rick & Morty's Thanksploitation Spectacular (2021) (S05E06) 

Nejdřív jsem z téhle epizody nebyl nadšen, asi proto, že další značně random epizoda s prezidentem takhle brzo po té čtvrté nebyla úplně to, co jsem chtěl, ale když se přenesu přes svá nenaplněná očekávání, bylo to vlastně celkem super. Fakt debilní, ale super. Taky jsem to celé víc ocenil, když jsem zjistil, že "presidential turkey pardon" je skutečnou americkou tradicí. ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama