Reklama

Reklama

Milenci těch druhých

  • USA Sleeping with Other People (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Harbor a Lainey Dalton spolu na univerzitní koleji zažili první sexuální zkušenost. A když se teď, o deset let později, náhodou potkali v New Yorku a vypráví si o svých životech, zjišťují, že jim to v životě a hlavně ve vztazích moc nevychází. Hlavně v oblasti věrnosti. Zatímco Jake je profesionální sukničkář a záletník, Lainey je zase neustále zraňovanou a zrazovanou kráskou. Proto se domluví a uzavřou mezi sebou přísně platonickou, naprosto upřímnou, přátelskou dohodu o vzájemné vztahové výpomoci. Cílem je oboustranná podpora při hledání zdravého a šťastného partnerství. Takového partnerství, které žádná nevěra nebo něco podobného nemůže narušit. Nebo snad ano? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (181)

Faila 

všechny recenze uživatele

Už mě trochu štve to, že hlavní postavy v romantických komediích musí být vždycky střelené a za každou cenu vtipné a originální. Chápu, že okouzlující hrdinové, jejichž každá věta je nějaká vtipná či moudrá poznámka, jsou divácky nejatraktivnější, ale stejně... Každopádně za mě tyhle role Sudeikisovi a Brie sedly, aspoň na mě působili oba dva velice přirozeně, nepřehrávali své charaktery a oba mi byli velice sympatičtí, v komických i ve vážnějších situacích. Příběh mě rovněž zaujal, nepůsobil na mě prvoplánově a upřímně jsem si nebyla úplně jistá, jak to s nimi dopadne. Lidské charaktery nejsou jednoduché a přesně to jsem z tohohle filmu pochopila, ale relativně vážné sdělení bylo podáno mile a lidsky. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

A pak že v Americe neumějí udělat zajímavý film o vztazích! Je to zároveň hluboce romantické a přitom po celou dobu zdařile odlehčené. Sudeikis velmi mile překvapil. Zřídka se mi stává, že bych snímek chtěl po závěrečných titulcích vidět v dohledné době znovu a natož u romantických komedií, ale tady se to stalo. A pokud tohle není známka kvality, tak už nevím co. 90 % Oblíbená část- "A nespím se svými zaměstnanci." "Končím!" ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších oddychoviek o vzťahoch-nevzťahoch, o postavách ktorým prajete šťastie, hoci majú viacej múch než pozitív. Zasadenie do New Yorku ideálne, takto to holt vo veľkomestách funguje - sexu môžete mať habadej, ale pevný pekný vzťah je nedostupný. Sympatická, prirodzene hrajúca dvojka, úprimné a trefné dialógy bez servítkov. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se vydatně souloží (hned na prvních schůzkách), na nahoře bez ovšem zapomeňte, ještě vydatněji se v něm kecá a mluví sprostě (o sexu). A hlavně se v něm řeší v podstatě neexistující milostný vztah. Vztah staromládeneckého sukničkáře Jakea s krasavicí přezdívanou Lainey, fixovanou na slizkého gynekologa. Ti dva se už sice znají ze studentských kolejí, ale poté, co tehdy spolu poprvé vykročili do sexuálního života, při setkání po letech už spolu znovu v posteli skončit nechtějí. Nechtějí si totiž vzít krásné a platonické přátelství, které je pojí. Bez problémů si ale dokáží sdělovat milostné eskapády, které zažívají s jinými lidmi, když nejsou zrovna spolu, což většinu filmu jsou. Scénářem je to ale nastaveno a vedeno tak, že diváci mají chápat a uvěřit, že se ti dva vlastně milují. Haha! Jason Sudeikis hraje stále stejně, ne blbě, ne dobře, prostě stejně. Ke všemu mně připadá jak handicapovaný. To jeho filmová partnerka je jiné maso. Neokoukaná Alison Brie dokázala vzbudit zájem o svoji postavu, což se nikomu jinému ve filmu tolik nepodařilo. Její sexualita je natolik nezměřitelná a neproniknutelná, že se klidně v pohodě dá uvěřit, že její úchylka na odpudivého gynekologa má co dělat se zvráceností. Scény s Adamem Scottem a s ní mají v sobě jakýsi sexuální náboj jak z nějakého erotického psycho-thrilleru, scény se Sudeikisem, kterých je až třikrát tolik, nemají v sobě tolik zajímavého, nuda v tomto případě není nic výjimečného, což je také dáno hodně nekompaktním scénářem průměrně zdatné režisérky Leslye Headland. Ta s postavami, které mají tragický náběh, neumí vůbec pracovat. Nedokáže přesně určit vztah diváka k nim. Většina scén by klidně obstála jako zajímavé psychologické pasáže, kdyby se ovšem tolik nehrnuly do nutně komického vyznění, které filmu ne vždy prospívá, dokonce jej i sráží. Will Ferrell poslední dobou zvýšeně produkuje, na tomhle kousku je místy znát, hlavně v ostřejších pasážích, že je z jeho dílny. Režijně to nepředstavuje nic extra. Film vůbec neubíhá, dialogů je tuna, je to celkem stereotypně nahozené. Ke všemu je to nepříjemně předvídatelné. Hlavně když se nesouloží a přestane se mluvit sprostě. Závěrečná třetina filmu si kazí hodnocení až na odpad. Ženě na ulici praskne plodová voda, zbytek lidí kolem dělá, že se nic neděje. Gynekolog žene Jakea k soudu za napadení, ale načež je vše jinak. Skoro jsem se ušklíbl, kdybych si ten film měl dát znovu, ale některé pasáže byly vyvedeny vskutku zajímavě a neotřele. Odmyslete si sprosté repliky i odvážné erotické scény a máte cosi ve stylu ucházejících sitcomů s lepším vizuálem. Ona to byla komedie? Kvalitní vtip jsem hledal lupou. Ale jo, otočil jsem i oči v sloup, když ze čtyřicátníka Sudeikise udělali studentíka-panice na koleji v úvodní sekvenci. Změna účesu a byl "omlazený". Jak na toto může někdo přijít a realizovat to. Film je v globálu průměrný. 50% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Friends with benefits o pár let starší s míň sexem s kujva roztomilou Alison Brie, která si tu hvězdu navíc asi zaslouží. Sudeikis hraje správnýho řízka plnýho dobrých i špatných hlášek, Brie naopak zoufale pitomou holku s rozumem někde na půli cesty, a i když to tak chvíli nevypadá, neamericky americký konec přeci jen vyhraje. Jo a Adam Scott si to neskutečně dává! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Roli Lainey původně dostala Kirsten Dunst, té se však natáčení překrývalo s jiným filmem a po jejím odchodu byla nahrazena Alison Brie. (hansel97)
  • Film si odbyl svoji premiéru v lednu 2015 na filmovém festivalu Sundance v americkém městě Utah. V České republice pak v červenci 2015 na mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (ragnar1)

Reklama

Reklama