Reklama

Reklama

Sean se vydá z ulic rodného Miami do Hollywoodu, kam ho táhne vidina slávy a bohatství. S krásnou a tvrdohlavou Andie si založí novou taneční skupinu, která to přes všechny překážky dotáhne až do finále televizní talentové soutěže. Velké finále v taneční aréně v zářícím Las Vegas znamená nejen milionovou výhru, ale také budoucí kariéry všech zúčastněných. Není to ale tak jednoduché. Ve finále se proti Seanovi a jeho skupině postaví nejen jeho dávní nepřátelé, taneční skupina Grim Knights, ale i jeho vlastní bývalí parťáci. Aby mohli zvítězit, musí pustit k vodě všechny staré antipatie a žárlivosti a soustředit se na to, co umějí nejlépe: tančit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (114)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,904,384Tržby Celosvetovo $86,165,646Tržby za predaj Blu-ray v USA $314,577 //počet predaných kusov 11,053Tržby za predaj DVD v USA $2,298,511 //počet predaných kusov 82,264║ najslabší diel, choreografia ako tak újde aj keď už ničím extra neohúri ale dejovo opäť klasický výpek /35%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Asi tady budu se svým hodnocením svítit jak monokl na oku průměrné arabské ženy, nicméně nemohu jinak. Série Step Up se mi poměrně líbí, byť mě trojka a čtyřka minula, avšak pětku jsem si nemohl odpustit z důvodu návratu talentované Briany Evigan. Street dance mám totiž velmi rád, primárně pak styly locking a popping, ale sám se moc o tanec nepokouším, lidé si mě pak pletou s Halinou Pawlowskou při epileptickém záchvatu. V rámci struktury jednotlivých choreografií si nemůžu prakticky vůbec stěžovat. Jsem choreografií nadšen dokonce tak moc, že jsem schopen Step Upu odpustit i tu naprosto otřesnou, tupou, šablonovitou dějovou výplň. Mohu vám konstrukci oné šablony, která se dnes cpe do čehokoliv, co potřebuje zoufale vyplnit stopáž, elementárně popsat. Na začátku se sejde skupinka ambiciozních lidí s vytyčenými cíli, chutí něco dokázat a někam prorazit. Dají se tedy dohromady, rozjedou svoje ušlechtilé plány a vše šlape krásně jak Isabelle Nováková, hrdá držitelka ocenění Kurva měsíce leden. Uprostřed se samozřejmě všechno kompletně posere tak moc, že smočí kapesníček i nejeden irácký militantní terorista. Všechny postihne obrovská nepřízeň osudu, zklamání se v sobě samých, štěstí odejde vdál, třpyt v očích pohasne, duha bude málo barevná a naděje zemře společně se psem, jejich nejlepším přítelem, kterého museli pod nedostavěným mostem během ukrutné vánice sníst. Zkrátka všechno v piči. No a na konci zase slunce vysvitne, motýlci křídly zatřepotají a osud nešťastné protagonisty zasype dárkovými balíčky s instantním štěstím. Za tohle by se styděli i tvůrci Esmeraldy. Bohužel však každý má pro něco slabost, nechte mě se tedy rozněžnit a nasolit tady hezké čtyři hvězdičky. Guilty pleasure. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 2,072 // Otvárací Víkend v USA: $6,469,857 // ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tanzen Macht Frei? Kéž by. Byl jsem připravený na strašný příběh oživený skvělou choreografií a zábavně přetažený svět, kde se vše odehrává prostřednictvím tance. Nedostal jsem to. Skoro dvě hodiny nudného hopsání v Las Vegas fakt neudrží mou pozornost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Swetnam | Hudba: Jeff Cardoni | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Summit Ent, Offspring Ent. | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 86,2 miliónov $ | Ocenenia: - || Step Up All In nie je zlý film. Problém je v tom, že jeho predchodca, Revolution, bol najlepším tanečným filmom za posledných 10 rokov, jak z choreografickej, tak z audiovizuálnej stránky. All in nedisponuje ani z ďaleka s takým šmrncom a nápadom, a tak je len bezcharakterným príspevkom do inak veľmi sympatickej série. 40% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Break danci rozumím asi jako odstřeďování mlíka, ale poznám, když se opakují furt ty samé pohyby, když chybí pořádné hromadné choreografie a když hraje samá hnusná hudba. To mně u tanečního filmu přijde podobně nešikovné, jako kdyby fotbalista nevěděl, co je to ofsajd, kulhal a ke všemu ještě útočil na vlastní bránu. (New Plymouth, NZ) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na tyhle filmy se prostě absolutně nekouká kvůli příběhu, to je jen klišovitá mezi-výplň toho podstatného, tance. A ten je tu perfektní, přihlašovací video a závěrečná show v Hunger Ga...ehm, Las Vegas nemá chybu a mít po ruce samopal plný superlativů, pálím o sto šest jednu pětihvězdu za druhou. Zbývající tance taky neurazí a pořád zapadají do slušného standardu tanečních filmů. Jen je škoda, že mi oproti druhému a třetímu dílu, které měly 3D naprosto vychytané a v některých momentech kulervoucí, připadá využití efektu v pátém díle minimální. Pátý díl je pořád lepší než jednička, nebo dvojka, srovnatelný s trojkou, jen lehce zaostávající za čtyřkou. 70% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem dokoukal jen proto, protože jsem se sám se sebou vsadil jestli to vůbec dokážu. Hrozné po vše stránkách od castingu po režii. za mě 20% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na svůj příští (taneční) šuk chci tanečnici. Ne tu z Lúčnice, nýbrž z Las Vegas. A může nás u toho natáčet Jaro Slávik, ale až po večeři se Shaggym. A pro jistotu si přes prdel dám alobal, když se mně Jaro ztratí z dohledu. Nějaký dobrý dohled potřebovala tahle taneční série, která s příchodem scenáristy Swetnama a debutující režisérky Massieu dostala lasvegaský lesk. Tentokrát je přístup zase trochu jiný než v předchozím případě, který byl z hlediska choreografie nejlépe a nejnápaditěji vyvedený. Divačky jsou ve výhodě, když zaplesají nad Ryanem Guzmanem, který do své crew natahal víc borců než bab. A nezlobte se na mě, jedna prdelatá a mírně neforemně působící Briana Evigan, tolik mozek neojebe. Je jí kus, pohybově zdatná ale jen na oko, choreografie je uzpůsobena tak, aby ji zvládla i průměrnější tanečnice. I přes svižný přístup, kdy se děj nijak výrazně nezadrhává, ani nijak nekodrcá, se divák přece jen těší, co tanečníci a tanečnice předvedou tentokrát. A zde má film své nejsilnější působiště. Ať už je to úvodní taneční battle znepřátelených crew na hitovku N.E.R.D, nebo finálový napínák v taneční soutěži konané v Las Vegas, v níž nemalou roli hrají i zmanipulované výsledky, vždy je, na co se dívat. Scénář samozřejmě je průhledný jako noční košilka rajcovní štětky, ovšem s tím se počítá. Jen těžko ale tenhle film překvapí. Taneční čísla jsou profesionálně odvedena, každé zavlnění na parketu baví. Nedá se nic kritizovat ani po stránce technické, kdy vizuálně laděná kamera umí dostat do varu. Herecká sestava ne úplně herecky nejvýraznější, málo babizen, buzeranti na kramflecích si to užijí víc. Film má svá určitá slabá dějová místa, to ano, ovšem silněji zapůsobí, když divákům předkládá to nejlepší, co má. A tím je radost z tance. A i když jsou vaše taneční schopnosti poněkud "pavláskoidní", nevylučuje se, že s touhle crew budete po tanečním parketu skákat jako srna. 60% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak a je tu pátý díl Step Up. Proč jsem na to šla do kina? Protože mám zkrátka ráda tanec a hudbu na filmovém plátně. Žádný jiný důvod nemám. Příběh o ničem jako vždycky. Tanec naopak super, ale je škoda, že kvalit trojky už to nedosahuje, ale to jsem stejně čekala. Je fajn, že se vrátila postava ze dvojky, Andie (Briana Evigan), její mužský protějšek mi ale nějak zvlášť sympatický nebyl, ostatně stejně tak v předchozím dílu, kde taky hrál hlavní postavu. Vše ale dokonale vyvažuje Moose jako moje nejoblíbenější postava celé téhle Step Up série. Bez něho to zkrátka nějak není ono. Takže ať už to jinak krom toho tance nebylo nic extra, dokud tam byl Moose, byla jsem spokojená. Pěkný byl ještě konec, který nám vyjevil onu "zásadní" myšlenku - nejde o výhru ale o tanec, a tanec dokáže všechny sjednotit (ano ano, je to hrozné klišé, ale naštěstí to na konci působilo docela pěkně - lepší než klasický konec, že prostě vyhrála ta taneční skupina, do které patří hlavní postavy). ~(3,3)~ ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tanec dělá divy, o tom žádná. 5. díl taneční série, kde příběh hraje důležitou roli asi jako Jet-li v Expendables 3 a klišé střídá klišé se teda moc nepovedl.. Samozřejmě lidi na to koukaj jen kvůli tanečním kreacím a skvělé show. Bohužel tady tohle nenajdete. Čtyřka měla skvělé lokace, choreografie i soundtrack a 5. díl nemá nic z toho. Výstupy mě nudily, hudba nebavila a finále ačkoliv bylo fajn, nepředčilo své předchůdce. Prosím už žádný nový díl o tančících lidech. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné a celkem se mi to i líbilo než se dostali na tu soutěž. Příběh není sice TOP, ale do té soutěže to celkem šlo, vůbec jsem se nenudil. Pak ale přišla ta soutěž a už to dějově bylo to co v minulých dílech a zase to prostě bylo o lásce. Choreografie se mi až tolik nelíbila, na té soutěži mě vlastně zaujal až ten poslední vítězný tanec, jinak to byla hrůza. A výběr hudby se mi taktéž vůbec nelíbil. A hrozně mě štval ten hlavní hrdina Ryan Guzman, to byl takovej namyšlenej frajírek... Ale zastoupil ho Adam G. Sevani, který byl takový sympaťák a navíc jeho dějová linka se mi líbila. No ale vypadá to, že to byl asi poslední film ze série Let's Dance. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Už dost ohrané téma. A v tomhle případě i špatně zpracované. Předchozí díl se mi líbil o něco víc. Tady jsem se začala nudit už po půl hodině. Nevím, jestli byl dobrý nápad nechat vesměs stejné herce. Chtělo to nějak oživit a přidat nový nápady, ale to se bohužel nestalo. Pro mě má zvláštní cenu akorát první díl Let´s dance. Žádný další už ho nepřekonal. 20%. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

O tom, jaký ideologický rozpor v sobě série Step Up nese (a zejména její čtvrtý díl), jsem už psal u minulého filmu. Zásadní vymezení se vůči esteblishmentu a všeobecné komerionalizaci, kterou ztělesňuje reklama, aby (hup!) crew zvítězila a získala tak pro sebe místo v reklamě, je přítomno v jiné podobě i v tomto dílu série. All In hraje jen zdánlivě na jinou strunu. Účastníci soutěže jsou vtaženi do víru reality show, kde se necítí dobře a která jim bere jejich friendship mojo, aby na konci mohli využít naplno principů, na nichž každá reality show stojí. Stačí si jen stoupnout, říct pár dojímavých slov a hurá, smlouva je na stole a vítězství v kapse. O lobotomii příběhu nemá smysl psát, ale nepotřebujete přece být Roland Barthes, abyste pochopili, že tahle základní premisa nedává smysl. Step Up je sice filmovou frenčízou o určité subkultuře (break je tradičně považovanej za součást hip-hopu), ale ve skutečnosti ji jen používá jako prázdnou šablonu, kterou naplňuje ideálem hipsterství (vezměme něco, čím všichni ještě před pár lety pohrdali - třeba steampunkovej look - a použijme to jako cool proprietu; nemusí to dávat smysl, nebo lépe - zbavme to tradičních hodnotových znaků a přilepme k tomu pár hezkejch tváří). Ještěže to aspoň tanečně pořád funguje... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nejhorší taneční film co jsem viděl a jednoznačně nejhorší díl ze série Let´s Dance. Všechno zkrátka špatně - hudba, postavy, děj, prostředí a ani na taneční choreografie se nedalo spoléhat. V předchozích dílech to alespoň choreografie zahraňovaly, tady ale ne. V neposlední řadě spousta klišé, na to už jsem si ale u Let´s Dance zvykl. Pouze 2 hvězdy. 45% (with J.) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak už by ale stačilo, ne? Příběh jak přes kopírák, že jsem to pomalu chtěl vypnout hned po pár minutách. Herci nic moc, zachraňoval to pouze Moose (Adam G. Sevani) a ta číča z telky (Izabella Miko). Tentokráte to bohužel nezachraňovala ani taneční choreografie a battly všeobecně - ty byly hodně hodně slabé. Byl bych rád, kdyby to už od Let's Dance bylo "All". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

S pátým dílem už se mi ty postavy prostě dostaly do povědomí a docela rád jsem se s nimi znovu setkal. Moose je prostě frajer a Andie mě dostává. Jasně, že ten příběh je blbej, ale ty taneční čísla - a kvůli nim je to točené - jsou prostě geniální. To finále je neskutečné, a i když je jasné, že na to mají hodně zkoušek a pokusů, ta synchronizace je úchvatná. Jestli bude šestý film, tak se i docela těším. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Už je tu 5. Step up v pořadí. Spojili hlavní herečku ze 2. a hlavního herce ze 4. a je to tu zas a znova. Ač příběhově už od toho člověk nemůže nic čekat, tak hudebně a tanečně - o čemž tyhle hudebně-taneční filmy logicky jsou - je to zase něco kapku jiného a opět dobré. Srovnání všech od nejlepšího po nejhorší? Jednička, čtyřka za 5* a potom 2, 3 a 5 jsou tak na stejné úrovni za nějkteré 3,5 některé 4*. ()

Reklama

Reklama