Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Tento seriál pojednává o dívce, která si díky svému dobrému srdci a zřejmě i dědičným darem vnímat nadpřirozené bytosti, zaslouží přátelství členky místního božstva. Ta se s ní i z vděčnosti za záchranu jejího malého liščího pomocníka rozhodne sdílet své schopnosti. Příběh tedy pojednává o každodenním přátelství, lásce a obyčejném životě nové členky božské komunity, jenž se vyrovnává se svou novou zodpovědností. Čeká před ní nelehký úkol naučit se co nejméně zneužívat své nové schopnosti ve svůj osobní prospěch a užívat si i nadále života běžné studentky. (radek.s)

(více)

Recenze (3)

Teelus 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi povedené anime. Hlavní hrdinka - Inari, je sice tak trochu tele, které má člověk sto chutí občas nakopnout, ale naštěstí to ostatní postavy zachraňují - asi si taky zamilujete bohyni nerdku, která díky romantickým rpg hrám zatouží po lidské lásce a časem se chce dokonce stát člověkem a vznětlivého bratra Inari. Anime je to veskrze sladké, vtipné, hodně romantické a děj není nijak překvapivý - snad jen krom dua lesbička a (asi) nelesbička, se nedá moc o tom kdo, s kým, jak a jestli bude polemizovat. Seriál má pouhých 10 dílů, manga jede dál, tak uvidíme, jestli bude 2. série. Každopádně jako u jednoho z mála anime v poslední době si autoři místo, kde to uříznout, vybrali dobře a seriál tak působí relativně uceleně, byť zahrnuje pouhý začátek příběhu. V reakci na předchozí komentář od SonGokussj mi to však nedá nezmínit, že Touka (brácha od Inari) je podle reakcí fanoušků dost možná nejpopulárnější postavou tohoto anime. Navíc dvojice Touka - Uka celé to anime táhne, jinak by to byla nuda, neboť Inari a její problémy s láskou jsou přece jen trochu dětinské. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

… aneb kterak někdo do studia dobrý námět přinesl a tvůrčí tým nadchnul se pro věc, leč na cestě za jeho ztvárněním do podoby desetidílného anime těžce narazil na útes a veškeré ambice zařvaly. I Hromino byl prvními díly příjemně potěšen, naděje do Inari vkládal a snažil se být hodným divákem, jenž tvůrcům nějaké ty lapsy pro dobrý zážitek ochotně odpustí, ovšem vida, že postupem dílů se zpočátku mírně neotřelé anime mění v uzívanou, stokrát viděnou podívanou, nad jejímž závěrem si už jen musel studeným hadříkem zchladit čelo, smutně sklopil zrak, nešťastně si povzdychl a pro jednou musel vcelku souhlasiti s komentářem uživatele SonGokussj. Celkem přirozeně se nabízí srovnání s dalším anime z předchozí sezóny, které se taktéž odehrává v prostředí šintó svatyně, hlavním hrdinou je mladá dívka a je v něm co do činění s nadpřirozenem, přičemž Gingicune z něj vychází určitě lépe; především sympatičtějšími, prokreslenějšími a lépe využitými postavami, víceméně vyrovnanou kvalitou dílů a příjemnou, uvolněnou atmosférou. Inari na mě oproti tomu působí dojmem nekonsistence a jakési neopracovanosti a bezradnosti tvůrčího týmu, kterou jako by autenticky reflektovala rostoucí bezradnost hlavní hrdinky v průběhu seriálu. Po vizuální stránce je anime poutavé, po hudební stránce ucházející, tradiční šintó božstva Susano'o, Amaterasu a Uka-no-mitama jsou zde znázorněna velmi zajímavě a humorná stránka v první polovině seriálu je více než dobrá, leč vše zajímavé budiž utopeno v polovině druhé, kde se dočkáme jen uspěchaného, odbytého, pohádkového závěru, přestřižení několika dějových linií, řádné dávky klišé a spousty nevyužitého potenciálu. Škoda, škoda toho, seriál měl rozhodně na víc. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Inari mě ze začátku velmi nadchla. Svěží vánek, pěkný svět, ale něco tomu chybělo. A to něco se rozrůstalo až do finále - 10. episody, kde to skončilo naprosto předpokládaným finishem. Prvním episodám bych dal 4*, poslední 1*. Neinovativní, s mnoha logickými chybami, zajímavý rozvoj mezi postavami odsunut do pozadí, nevyužité hlavní postavy. nevyužité vedlejší postavy. Prostě taková pohádka, která se dala zpracovat o dost lépe. Škoda. Ze začátku tam byl i pěkný humor. Jednu postavu bych přecijen zvýraznil - brácha od Inari. Takového ko**ta svět ještě nespatřil. Stále naštvanej na všechny okolo, nadávající, bezvýznamná postava, prostě... Proč ho tam vůbec dávali :-) Slabých 35% ()

Reklama

Reklama